Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЕКС-АГЕНТ ФСБ ЛИТВИНЕНКО МОЖЕ ПОМЕРТИ?
Отруєний за нез’ясованих обставин колишній агент ФСБ може померти. Про високу ймовірність летального кінця повідомив професор Джон Генрі, який свого часу коментував отруєння Віктора Ющенка. Нині Литвиненко перебуває на межі життя і смерті. Кілька наступних днів, на думку лікарів, будуть вирішальними: чи зможе його організм перебороти отруту.

Найвірогідніше, Литвиненка отруїли талієм з домішками радіоактивних елементів, припускають експерти. Проте якщо колишній працівник російських спецслужб і почне одужувати, він надовго залишиться інвалідом. Днями в нього виявили ще й променеву хворобу. Знайомі та родичі екс-полковника сходяться на думці, що замах організували в Кремлі.
Палату Литвиненка охороняють поліцейські, а розслідувати його отруєння взялася британська контррозвідка.
1998 року Олександр Литвиненко заявив: російська влада готувала замах на підприємця Бориса Березовського. Після того екс-феесбешник опинився у в’язниці. За допомогою Березовського йому разом з родиною вдалося втекти з Росії до Британії. Торік він отримав нове громадянство. Колишній співробітник Федеральної служби безпеки Росії працював у відділі карних злочинів, тож у Британії він не зацікавив розвідку. В Об’єднаному королівстві Литвиненко надавав поради британським компаніям та політикам. Перебуваючи в екзилі, він звинуватив російську владу в організації вибухів на Каширському шосе в Москві. Саме його критичні публікації не давали спокою Кремлю, вважають близькі до Литвиненка люди. Найчастіше його матеріали з’являлись на інтернет-сайті «Чечен-прес».
Нагадаємо, що Олександра Литвиненка отруїли першого листопада. Цього дня в ресторані на вулиці Пікаділлі він зустрівся з громадянином Італії, проте сам Литвиненко не вважає його виконавцем замаху. До цієї зустрічі він начебто спілкувався ще й з колишнім агентом російської розвідки, який нині зник безслідно. Представники ФСБ на закиди щодо ймовірної організації службою замаху на свого екс-працівника не реагують.
Колишні російські розвідники, що нині живуть у Британії, переконують: отруєння Олександра Литвиненка — ланка одного ланцюга поруч зі смертю журналістки Анни Політковської та її колеги Юрія Щекочіхіна, чеченських урядовців у вигнанні Заліхмана Яндарбієва й Аслана Масхадова.
також у паперовій версії читайте:
  • ТРАГЕДІЯ В ПОЛЬЩІ: ЗАГИНУЛИ ШАХТАРІ
  • У ФРАНЦІЇ ПРОТЕСТУЮТЬ ПОЖЕЖНИКИ
  • В ІЗРАЇЛІ СТРАЙКУЮТЬ ЧИНОВНИКИ
  • КНДР НЕ МОЖЕ МАТИ ЯДЕРНОЇ БОЄГОЛОВКИ, А ІРАН БЛИЗЬКИЙ ДО ЦЬОГО?
  • У ЛІВАНІ ВБИТО МІНІСТРА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».