Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ВІЙСЬКО
ДРУГЕ ДИХАННЯ ОБОРОНКИ
Військове відомство України — це не лишень сухопутні чи морські підрозділи, це ще й близько двохсот державних промислових підприємств. Деякі з них за номенклатурою продукції, що виготовляється в їхніх цехах, її якістю та обсягом послуг є унікальними не лише в Україні, а й на теренах СНД. На жаль, економічні негаразди торкнулися й військової промисловості — відстала технологія, застаріла продукція...

Торік під егідою МО були створені п’ять державних господарських об’єднань за галузевим принципом: концерни «Авіавоєнремонт», «Техновоєнсервіс», «Воєнпромсервіс», «Військ-торгсервіс», а також консорціуми «Військово-будівельна індустрія». На підприємствах, що входять до їх складу, ремонтують та модернізують авто- і бронетехніку, озброєння військ протиповітряної оборони, ракетно-артилерійські системи, засоби зв’язку тощо.
Концерн «Військторгсервіс» надає всім охочим побутові, готельні послуги, утримує підприємства військової торгівлі, має у своєму розпорядженні кілька санаторно-курортних закладів. «Військово-будівельна індустрія» реалізує державні програми забезпечення військовослужбовців житлом.
Нові господарські об’єднання, на думку міністра оборони України Анатолія Гриценка, значно поліпшили показники економічної діяльності відомства. Так, на підприємствах, про які йдеться, торік обсяги виробництва і наданих послуг зросли порівняно з 2004 роком на вісім відсотків і становили 924 мільйони гривень. Зріс попит на продукцію військових на 15 відсотків і сягнув одного мільярда 218 мільйонів гривень. Щоправда, підприємства продавали і продукцію, яку було вироблено раніше. Міноборони отримало майже 28 мільйонів чистого прибутку, платежі до державного бюджету й Пенсійного фонду зросли на 42 мільйони гривень.
Тенденції, що окреслилися останнім часом у виробничій діяльності господарських суб’єктів військового відомства, дають змогу скоротити кількість збиткових заводів і майстерень.
Військова промисловість поступово пристосовується до умов ринкової економіки, сприяє поліпшенню стану матеріально-технічної бази Збройних сил.
також у паперовій версії читайте:
  • «НАМ МОЖНА ЛИШЕ ПОСПІВЧУВАТИ...»
  • ТЕРНИСТИЙ ШЛЯХ ДО НАТО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».