Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ ЗАЛИШИТЬ НАС БЕЗ ГАЗУ?
Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Пирожков не виключає, що РФ може зменшити поставки газу до України. Про це він сказав журналістам під час засідання «круглого столу» на тему «Українсько-російські відносини в новій європейській архітектурі».

«Угода і домовленість про ціну 130 доларів за тисячу кубометрів палива дійсна тільки на певний період, тобто на 2007 рік. На перспективу це питання не узгоджене. У зв'язку з тим, якщо взяти до уваги, що Росія відчуває потребу в збільшенні видобутку газу і розглядає розширення не тільки європейського ринку, а і азійського, все це може позначитися на поставках газу до України»,— сказав пан Пирожков.
Він також наголосив, що залежність від одного джерела поставок енергоресурсів є загрозою для національної безпеки. Посадовець переконаний, що зниження ціни на енергоносії не буде, а збільшення можливе, тому українські підприємства мають до цього готуватися і впроваджувати енергозберігаючі технології.
Росія буде змушена підвищити ціну на газ для України в 2007 році, оскільки «блакитного» палива не вистачає навіть на внутрішньоросійські потреби. Про це журналістам у Києві заявив колишній віце-прем'єр РФ Борис Нємцов.
«У самій Росії не вистачає газу, дорогі друзі. Найближчим часом відбудеться нарада у Володимира Путіна на тему дефіциту газу. Навіть якщо Путін хотів би продавати Україні дешевий газ, у нього нічого не вийшло б»,— сказав Нємцов.
«Дефіцит газу в Росії зростатиме. За останні шість років «Газпром» не розробив жодного нового родовища, не побудував жодного газопроводу. Виробництво газу зросло лише на 3%, хоча економіка зросла на 50%. Тому Росія не може собі дозволити збільшити поставки газу і продавати його за низькими цінами, навіть якщо б в Україні при владі був чекіст»,— додав Нємцов.
«Тому Україна має готуватися до того, що Росія підвищуватиме ціну на газ»,— зауважив політик.

КУРОЧКІНА ЗАТРИМАЛИ В АЕРОПОРТУ
Російського бізнесмена Максима Курочкіна підозрюють в причетності до скоєння двох злочинів. Про це вчора на прес-конференції в Києві повідомив начальник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов, підтвердивши факт затримання Курочкіна співробітниками лінійного відділу міліції столичного аеропорту «Бориспіль».

Як передає кореспондент УНІАН, пан Куликов поінформував, що 23 лютого 2005 року міський суд Ялти, розглянувши подання слідчого Ялтинського Головного управління МВС у АР Крим, виніс постанову про доцільність взяття під варту Курочкіна, якому інкримінують «вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому».
Крім того, повідомив Куликов, 8 червня 2005 року Голосіївський районний суд Києва, розглянувши подання Головного слідчого управління ГУМВС України в м. Києві, яке було узгоджене з прокуратурою міста, дав дозвіл на затримання громадянина РФ.
19 листопада в інтерв’ю «НТН» Курочкін повідомив, що 20 листопада він прилетить до Києва на прохання російського бізнесмена Володимира Воробйова і українського підприємця Геннадія Корбана для вирішення конфлікту навколо Дніпропетровського ринку «Озерка». Причиною візиту також називають консультації з представниками української політичної й бізнес-еліти напередодні можливого в середині грудня візиту до України Президента РФ Володимира Путіна.
також у паперовій версії читайте:
  • КРИМСЬКА ТУРБАЗА — ЗА ЦІНОЮ ШУБИ...
  • ЛУГАНЩИНА: ЖУРНАЛІСТИ ПРОДОВЖУЮТЬ ГОЛОДУВАТИ
  • БУТЕРБРОД, ЩО МІРЯЛИ КВАДРАТНИМИ МЕТРАМИ
  • «СИДІТИ» — НЕ ЗНАЧИТЬ ПЕРЕВИХОВУВАТИСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».