Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙДОРОЖЧІ ТОРГИ В ІСТОРІЇ АУКЦІОНІВ

Найдорожчим лотом виявився «Портрет Аделі Блох-Бауер II» пензля Густава Клімта, який до січня 2006 року належав до зібрання австрійського музею Бельведер і був відсуджений у нього громадянкою США Марією Альтман за реституційним позовом. Картину продали за 88 мільйонів доларів анонімному покупцю. На думку оглядача «The New York Times», ним, імовірно, є Рональд Лаудер, мільярдер, який у червні придбав за 135 мільйонів доларів полотно Клімта «Золота Адель», відоме також як «Портрет Аделі Блох-Бауер I» або «Австрійська Мона Ліза». Ще три картини Клімта з музею Бельведер продали за 103,4 мільйона доларів, що значно перевершило очікування експертів.
Новий рекорд вартості встановлено також для живопису Поля Гогена: полотно «Чоловік із сокирою» (1891) анонімний колекціонер купив за 40,3 мільйона доларів. Утім, ця сума не перевершила оцінки аукціоністів, яка коливалася між 35 і 45 мільйонами доларів.
Ще один рекорд пов'язаний з полотном німецького експресіоніста Ернста Людвіга Кірхнера «Вулична сценка. Берлін» (1912). Картину купила нью-йоркська галерея «Neue Galerie», що належить Рональду Лаудеру, за 38 мільйонів доларів.


КОРОВИ ПОЛЮБЛЯЮТЬ КЛАСИКУ
Євроферма «Вестфалія Сьордж Україна» у селі Верхній Токмак є однією з найкращих у Запорізькій області, повідомляє кореспондент Укрінформу. Як розповів директор підприємства Анатолій Корбань, у господарстві трохи більше як 500 корів, котрих доять завдяки сучасному європейському обладнанню, лише дві доярки. «Якщо зазвичай удій від корови становить 5–10 літрів молока за добу, то у нас — 15–30 літрів», — наголошує директор.
«Корів доять тільки під класичну музику. Цей метод засновано на умовних рефлексах тварин. Музика допомагає коровам розслабитися, відвертає їхню увагу від шуму доїльних апаратів. Корови дуже розумні тварини, не дарма в Індії їх вважають священними. Наші корови, хоч це й смішно звучить, люблять класичні твори Бетховена, Шуберта, Моцарта, Вівальді, Чайковського. І якщо під час доїння вимкнути музику, вони починають мукати та озиратися навсебіч. Дуже люблять «Місячну сонату»,— розповідає Анаталій Корбань,— а з-поміж сучасних авторів віддають перевагу спокійним і красивим мелодіям Морікконе, Поля Моріа, Джеймса Ласта і навіть «Пінк Флойд». Корови добре розрізнюють звуки, шуми, а музику, крім того, ще й розпізнають за ритмом. Визначити, яка музика корівкам до душі можна за їхньою поведінкою. Одного разу ми ввімкнули реп, то вони почали нервуватися, крутити хвостами і здригатися».
Ринок збуту «музичного молока» запорізьких корів дуже широкий, його охоче купують підприємства Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Полтавської областей. А на кисломолочну продукцію високий купівельний попит у Росії, Німеччині та Чехії.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • РЕКОРДИ
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».