Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РЕПЕТИЦІЯ ПОРАЗКИ?
У понеділок зранку футболісти київського «Динамо» вилетіли до румунської столиці Бухареста, де сьогодні ввечері в матчі групового турніру Ліги чемпіонів не матимуть права навіть на нічию — тільки перемога над «Стяуа» дасть змогу боротися за місце в Кубку УЄФА.

У складі делегації 19 гравців — воротарі Олександр Шовковський і Тарас Луценко, захисники Родольфо, Родриго, Горан Гавранчич, Бадр Ель-Каддурі, Мар'ян Маркович, Андрій Несмачний, Віталій Мандзюк, півзахисники Олег Гусєв, Валентин Белькевич, Флорін Чернат, Айїла Юссуф, Діого Ринкон, Тарас Михалик, нападники Максим Шацьких, Клебер, Артем Мілевський, Маріс Верпаковскіс. У списку немає Сергія Реброва (він дістав ушкодження на тренуванні) і Карлоса Корреа, під питанням участь у матчі Тараса Михалика, про давно травмованих теж варто згадати — Сергій Федоров, Горан Сабліч, Владислав Ващук і Руслан Ротань могли б допомогти в досягненні позитивного результату.
Останній поєдинок «Динамо» в національному чемпіонаті до оптимізму не спонукає — мало віриться, що чеський арбітр Яромір Яра створить для киян такі самі комфортні умови, про які в столичному дербі подбав рефері Олег Деревинський. Матч з «Арсеналом» розпочався для фаворита приголомшливо — вже на п'ятій хвилині «каноніри» покарали номінальних господарів, причому зробила це команда Олександра Заварова в класичному динамівському стилі — у блискавичній контратаці. Бразильська пара центральних захисників Родриго — Родольфо з першою небезпекою в особі Батальського впоралася, натомість атаки від Закарлюки не чекала, і Сергій майстерно переграв Шовковського.
Динамівці відігралися одразу: чудового удару з-за меж штрафного майданчика завдав Михалик, а голкіпер «Арсенала» Деонас примудрився пропустити м'яч над головою.
Після цього настав бенефіс арбітра Деревинського. На 20-й хвилині «канонір» Євген Бредун у центрі поля небезпечно зіграв проти Флоріна Черната. Здається, спершу Бредун націлився обома ногами на румунського хавбека, але зрозумівши, до чого це може призвести, Євген до Флоріна доторкнувся лише гомілкою. Чернат упав, та за хвилину вже знову був на полі і протягом усього матчу не переставав «обстрілювати» ворота Део-наса. Натомість Бредун побачив перед собою червону картку. Цікаво, що згодом гравці «Динамо» кілька разів порушували правила не менш очевидно, ніж це зробив Бредун (чого вартий лише епізод на 36-й хвилині за участі Родриго і Батальського!), але навіть попереджень суддя Деревинський не робив.
«Не хочеться знову повертатися до теми суддівства, але на полі сьогодні було суцільне неподобство. Я Деревинського знаю, раніше він грав у дублі «Динамо». Сьогодні він показав все, на що здатний. Зламати гру — дуже просто: він одразу безпідставно показав червону картку.
Перший тайм ми відіграли на хорошому рівні. Якби не було вилучення, фінальний рахунок був би зовсім іншим, я в цьому переконаний. Усім гравцям хочу щиро подякувати. Їх шкода суто по-людськи, адже через суддівство ми втратили очки», — сказав на післяматчевій прес-конференції головний тренер «Арсенала» Олександр Заваров.
Після подій двадцятої хвилини розпочалася «реалізація зайвого гравця», якщо вдаватися до хокейних аналогій. Але й тут було все не так просто — «гармаші» навіть у меншості спромоглися вийти вперед. Знову вирішальним чинником стала майстерність досвідченого Сергія Закарлюки. Після флангового навісу він зробив напівудар-напівпростріл, а Батальський ідею партнера зрозумів і мінімальним торканням відправив м'яч у ворота.
Програвати в чисельній більшості «Динамо» не хотіло. Ще до перерви після серії рикошетів Клебер з близької відстані вирівняв становище. Після відпочинку на полі була тільки одна команда. «Побиття» одразу після поновлення гри розпочав чудовим обвідним ударом Белькевич, на 52-й хвилині на добиванні вдало зіграв Несмачний (варто зауважити, що цей епізод теж можна вважати доволі сумнівним — захисник «Динамо» міг перебувати в офсайді), а на
76-й хвилині останній у поєдинку гол забив Максим Шацьких, який вийшов на заміну (до речі, з лави запасних для отримання практики перед зустріччю зі «Стяуа» в гру вступив і бразильський півзахисник Діого Ринкон, який завершив лікування). Рахунок 5:2 здається на перший погляд переконливим, але проблем у захисті нікуди сховати, до того ж у Бухаресті навряд чи доведеться 70 хвилин грати в більшості...
Зовсім інакше зіграв у Запоріжжі «Шахтар». У поєдинку з «Металургом» команда Мірчі Луческу (без Луческу на тренерському містку, бо розпочалася його триматчева дискваліфікація) оформила чудову перемогу з рахунком 3:0, а хет-трик записав на бомбардирський рахунок Брандао.
Матч зі статусом дербі відбувся не тільки в Києві. У Луганську зустрічалися аутсайдери — місцева «Зоря» й алчевська «Сталь». Усе відбувалося в найкращих традиціях зустрічей такого штибу: було багато боротьби, а перемогу господарям на 80-й хвилині приніс точний удар ветерана Геннадія Зубова, який свій довгий футбольний шлях розпочинав... в Алчевську.
Три червоних картки за один епізод — це, можливо, рекорд вітчизняної першості. У матчі «Металіст» — «Дніпро» одеський рефері Віталій Годулян на 29-й хвилині запалив червоне світло перед гравцем харків'ян Ганчаржиком (за порушення правил проти Назаренка), а також перед дніпропетровцями Русолом (за поштовх Ганчаржика) і Назаренком (за обурення такими діями арбітра). Згодом господарі забили єдиного м'яча, який став переможним.
В інших матчах зафіксовано такі результати: «Чорноморець» — «Карпати» 1:0, «Кривбас» — ФК «Харків» 3:1, «Металург» (Донецьк) — «Таврія» 1:2, «Іллічівець» — «Ворскла» 2:0.
У турнірній таблиці попереду динамівці (39 очок), далі «Шахтар» (35). У боротьбі за «бронзу» перед веде «Металіст» (26 балів), за ним «Дніпро» (23), по 21 пункту в активі «Таврії» й «Арсеналу», 20 — у «Чорноморця», донецького «Металурга» й «Кривбасу». У боротьбі за виживання також є зміни — по 12 очок тепер у «Іллічівця» і «Зорі», 10 балів у ФК «Харків», 9 — в активі «Сталі».

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ТУРНІР БЕЗ МАЙБУТНЬОГО
  • БРАВО, ФЕДЕРЕР!
  • КЛИЧКО ПОВЕРТАЄТЬСЯ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».