Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗНОВУ ГИНЕ СВІЙСЬКА ПТИЦЯ
Сумська обласна санітарно-епідеміологічна станція протягом двох днів зареєструвала загибель у приватному господарстві села Склярівка понад 50 голів свійської птиці. Головний державний санітарний лікар області видав постанову про заборону торгувати живою птицею та продуктами птахівництва з цього села. У приватному господарстві проведено дезінфекцію, а матеріал від загиблої птиці відправлено на лабораторні дослідження.

Наказом міністра охорони здоров’я створено комісію МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем України Сергієм Бережновим, яка працює у вогнищі інфекції. Виявлено двох осіб, що мають клінічні прояви легкої форми ГРВІ. За ними встановлено медичний нагляд.
У Міністерстві охорони здоров’я запевнили, що епідемічна ситуація в селі Склярівка Сумської області та інших регіонах України перебуває під контролем, а профілактичні та протиепідемічні заходи тривають.

ПОСТАЧАННЯ СЕВАСТОПОЛЯ ВОДОЮ ВІДНОВЛЕНО, ПРОТЕ КОТИ ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ ЇЇ ПИТИ
Централізоване водопостачання, яке було призупинене 9 листопада через непридатність води для вживання за санітарно-хімічними показниками, наразі здійснюється у звичайному режимі, без обмежень, повідомили в прес-службі МНС України.

За результатами аналізів у питній воді токсичних речовин не виявлено. Однією з версій щодо наявності стороннього запаху є взаємодія синьо-зелених водоростей з хлором на першому етапі хлорування води. Фахівці СЕС не припиняють лабораторних досліджень.
Тим часом, повідомляє «Новий регіон», від городян у деяких районах міста, як і раніше, надходять скарги на неприємний запах водопровідної води.
«Вода безпечна, запах не впливає на її якість, за 24 параметрами, за якими тестується вода, вона відповідає статусу питної»,— заявив заступник голови міськдержадміністрації Ігор Локтіонов.
Відповідно до офіційної версії міської влади, джерелом зараження води є синьо-зелені водорості в ставку-нагромаджувачі в Байдарській долині біля села Озерне.
Пан Локтіонов категорично спростовує наявність випадків отруєння водою, його підтримує головлікар інфекційної лікарні Севастополя.
Севастопольці ж, які мають вдома котів, стверджують, що після появи неприємного запаху води, домашні тварини відмовляються її пити.
також у паперовій версії читайте:
  • ШАХТАРІ КРИТИКУЮТЬ ЯНУКОВИЧА
  • МЕР СУМ ПОРІВНЯВ ЩЕРБАНЯ ІЗ СТАЛІНИМ
  • «ЗОЛОТА» ЛІЛІЯ СТАЛА МАМОЮ
  • МІН’ЮСТ СКАСУВАВ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ У СТОЛИЦІ
  • ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ФЕРМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».