Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
БАНКІР НА ПІДЛОЗІ
У суботу ввечері в Нью-Йорку, в «Медісон сквер гарден», українець Володимир Кличко захистив титул чемпіона світу з боксу за версією IBF у надважкій категорії, перемігши американця Келвіна Брока технічним нокаутом у середині сьомого раунду.
Келвін Брок у житті чимось нагадує Кличка. Як й українець, американець має вищу освіту — отримав диплом фінансиста, встиг попрацювати в банку фінансовим аналітиком.

Американець — глибоко віруюча людина, на передматчевих прес-конференціях він не обіцяв «розірвати» українця, а стримано розповідав, що намагатиметься виграти й вірить у це. Утім, у бою з Володимиром Кличком це не допомогло, хоча Брок і показав, що він є боксером, здатним на неприємні сюрпризи для суперників.
Перший раунд американець розпочав якось нервово. Уже після першого удару він ледве не впав, але не стільки від самого удару, як від несподіванки. Наприкінці першого раунду Брок знову оступився під час атаки й опинився на підлозі рингу. Здавалося, що цей поєдинок стане для українця «легкою прогулянкою». Однак далі події в рингу почали розгоратися за несподіваним сценарієм, принаймні для шанувальників українського боксера. Практично нульова активність Володимира в другому раунді призвела до того, що Брок осмілів і вже вів перед у поєдинку. Американець намагався «зрізати» дистанцію між українцем і з-під руки Кличка провести небезпечні удари. Володимир, блокуючи їх, ішов у клінчі. У Володимира в другій трихвилинці пройшло кілька прямих ударів в голову Брока, а його суперник кілька разів діставав Кличка випадами в корпус.
Третій раунд знову триває не за режисурою команди Кличка. Брок більш активний, йде в`язка боротьба без влучних ударів і в той же час Володимир пропускає двічі після прямих в голову лівою. Складається враження, що наш співвітчизник планував нокаутувати свого суперника в першому раунді, а в подальшому не знав, що з ним робити. Четвертий раунд можна віддати американцю, який знову пробиває по корпусу, а Кличко чомусь не відповідає. Чутно свист у залі, однак українець намагається тримати Брока на дистанції, мало рухається, прицілюється, але дуже рідко його удари досягають мети. Таку вимушену тактику нашого земляка можна пояснити хіба що фізичною втомою. Очевидно, Володимир відчуває, що сили в нього не ті, але чому вже в четвертому раунді? У п`ятому раунді Кличко має ще більш невпевнений вигляд, а його пересування на рингу нагадує ковзання автомобіля «Таврія» по засніженій дорозі. Брок здається набагато свіжішим від свого суперника. У середині п’ятого раунду Кличко запрацював правою, і один його удар досягає цілі, що на певний час зупиняє Брока, а наприкінці трихвилинки «двійка» лівою та правою струсонула голову американського банкіра ще більше, але в цей момент лунає гонг.
Шостий раунд боксери провели у відкритому протистоянні, обидва напропускали ударів, обидва опинилися на підлозі рингу: Брок знову оступився і впав, за його ноги перечепився Володимир і також «потримав» підлогу руками. Утома українця стає дедалі помітнішою. До того ж у нього сильне розсічення брови, з яким не можуть впоратися лікарі. Після шостого раунду намагаєшся не ловити себе на думці, що коли бій триватиме далі за таким самим сценарієм, як і попередні раунди, Володимиру не вистачить сил. Потрібні потужні удари, і Кличко почав їх завдавати. Хоча сьомий раунд активніше розпочав Брок, у Кличка нарешті проходить комбінація лівий «джеб» та правий прямий у голову американського фінансиста. Брок «поплив», але встояв на ногах. Кличко йде на добивання, Броку секунд двадцять вдається тікати від українця, але попередній пропущений удар, схоже, був дуже сильним. У середині сьомого раунду Кличко ризикує й небезпечно наближається до Брока і знову повторює «двійку». Після лівого «хука» та правого через руку в голову Брок як в уповільненому кадрі звалюється на ринг. Суддя відкриває рахунок. Американець на рахунок «шість» підводиться, але робить це невпевнено й повільно. Рефері зупиняє бій — переміг Володимир Кличко технічним нокаутом у сьомому раунді. Зал «Медісон сквер гарден» стає синьо-жовтим. Уболівальники радіють, лише похмурим за спиною переможця стояв його брат — Віталій Кличко, у якого, схоже, є серйозні претензії до Володимира.
Після завершення поєдинку Келвін Брок мав дещо розгублений вигляд. Виявилося, що причина зумовлена не так нокаутом, як вболівальниками. «Я не можу зрозуміти, чому в Нью-Йорку Кличко мав більшу підтримку, ніж я? Або просто його вболівальники більш голосистими? Звісно, мене важко вивести з рівноваги. Я думав тільки про бій і слухав свого тренера, але хочу сказати, що Кличко дуже сильний боксер, до того ж у нього дуже сильні фанати. У сьомому раунді я бачив, що пропускаю удар, але не встиг зреагувати»,— визнав Брок.
Кличко-молодший натомість сказав, що довго входив у ритм. «Я провів відмінну комбінацію в сьомому раунді, спочатку оглушивши суперника лівим «хуком», а потім добивши прямим ударом у щелепу. Зараз, після двобою, я усвідомлюю, що мав би завдати такого удару раніше, але мені не вистачало то часу, то ритму»,— сказав чемпіон. За словами Кличка, розсічення, отримане їм у шостому раунді, від удару головою суперника. «Я помилився, підпустивши його занадто близько»,— зізнався українець. У наступному поєдинку Володимир хоче зустрітися з чемпіоном за іншою версією. «Я хочу битися з одним з чемпіонів. Мені не цікаво виходити в ринг тільки для того, щоб показати, що я ще чогось вартий. Мені потрібно щось більше і, думаю, об’єднання титулів — це те, що може привернути мою увагу. Я вважаю, що світ має потребу в справжньому чемпіоні в надважкій вазі. Давайте зробимо це. Я готовий битися і з Валуєвим, і з Брігсом, і з Маскаєвим. Той, хто зможе об’єднати титули, буде найбільш шанованою людиною в боксерському середовищі. Моя перемога над Броком має наблизити громадську думку до ідеї об’єднання титулів, і я докладу всіх зусиль, щоб мій наступний двобій був саме з чемпіоном»,— окреслив він свої плани.
Однак свій наступний бій Володимир мусить провести проти американця Рея Остіна, призначеного обов’язковим претендентом на титул — таким є рішення керівництва Міжнародної боксерської федерації (IBF). Якщо Кличко-молодший відмовиться від двобою, він втратить пояс, і за вакантний титул битимуться Рей Остін і Кріс Бьорд. Нагадаємо, що найреальнішим претендентом на цей поєдинок фахівці називали Шенона Брігса, який недавно відібрав чемпіонський пояс у білоруса Сергія Ляховича. Що стосується Остіна, то на професійному ринзі цей 36-річний боксер провів 31 поєдинок, з яких 24 виграв, у трьох зазнав поразок, чотири матчі закінчив унічию.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ДИНАМІВЦІ ПРАГНУТЬ ІНТРИГИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».