Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РАМСФЕЛЬДА ВІДПРАВЛЕНО У ВІДСТАВКУ. ВИБОРИ ЗМІНИЛИ США?
Демократична партія виборола більшість місць у Сенаті США. Про це стало відомо після оголошення попередніх результатів підрахунку голосів у штаті Вірджинія. За боротьбою між чинним сенатором від республіканців Джорджем Алленом та демократом Джимом Веббом у цьому штаті напружено спостерігала вся країна, оскільки саме тут вирішувалося, яка партія контролюватиме сенат протягом наступних двох років.

До оголошення попередніх підсумків голосування Демократична партія мала 50 місць у вищій палаті Конгресу США, а республіканці — 49 мандатів. Якби обидві партії мали однакову кількість голосів, то вирішальне слово під час голосування законодавчих ініціатив у сенаті належало б віце-президентові США Діку Чейні. Таким чином, для досягнення більшості в сенаті, демократам необхідно було вибороти перемогу у Вірджинії. Попри те, що в багатьох округах штату ще тривають поствиборчі дебати й підрахунок голосів, попередні результати дають підстави стверджувати, що кандидат від демократичної партії випереджає суперника.
Президент США Джордж Буш під час прес-конференції в Білому домі привітав демократів з перемогою, наголосивши, що вибори багато що змінили у Вашингтоні.
Зміни й справді почали відбуватися від першого дня, зокрема, було ухвалене рішення про відставку міністра оборони США Дональда Рамсфельда. На посаді його заступить колишній голова ЦРУ Роберт Гейтс. За прогнозами аналітиків, відставка Дональда Рамсфельда — лише перший крок на шляху до глибокого реформування уряду США та перегляду зовнішньополітичних пріоритетів і стратегії внутрішнього розвитку Сполучених Штатів Америки.
також у паперовій версії читайте:
  • ГРУЗІЯ НЕ ОБМІНЮВАТИМЕ ГАЗОГОНУ НА ДЕШЕВЕ ПАЛИВО
  • УХВАЛЕНО СТРАТЕГІЮ РОЗШИРЕННЯ ЄС
  • КИРГИЗІЯ: ОПОЗИЦІЯ СВЯТКУЄ, ЇЇ СУПРОТИВНИКИ — МІТИНГУЮТЬ
  • ТУРЕЧЧИНА ПРАГНЕ «ЗАРУЧИН» З ЄВРОПОЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».