Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧИ МОЖНА СФАЛЬСИФІКУВАТИ РОЗШУК ІНТЕРПОЛУ?
Українська сторона не надала США жодного офіційного обвинувачувального документа стосовно Володимира Щербаня, а у Сполучених Штатах його ніколи не було звинувачено у скоєнні будь-якого злочину. Про це заявила екс-федеральний прокурор США Джейн Московіц на прес-конференції юридичної команди Щербаня у Києві.

Група американських юристів провела власне розслідування справи екс-голови Сумської облдержадміністрації й дійшла висновку, що звинувачення його у вчиненні тяжких злочинів в Україні «мають політичний характер». Зокрема, представник компанії Diligence Денис Тріфонов стверджує, що українське бюро Інтерполу сфальсифікувало «червону картку» на розшук Володимира Щербаня. Він також спростував інформацію про відмову США надати Щербаню політичний притулок, зазначивши, що «жодних слухань з цього приводу не проводилося».
Проте міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відкидає можливість фальсифікації даних Інтерполу щодо Володимира Щербаня. Про це він повідомив у Одесі. «Червона картка» Інтерполу означає пошук людини всіма підрозділами цієї інституції по всьому світу. Вона виставляється за рішенням або прокуратури або суду. В цьому разі суд Сумської області доручив міліції затримати пана Щербаня і доправити його або в суд або в прокуратуру. Для того щоб його затримати, треба його розшукати. Для того щоб його розшукати, Інтерпол виставляє «червону картку»,— пояснив Луценко.
У свою чергу, начальник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куліков назвав безпідставними заяви американських адвокатів екс-губернатора про те, що «червону картку» Інтерполу сфальсифіковано.
Він має намір звернутись з позовом до суду на правників, які звинуватили очолювану ним структуру при МВС у фальсифікації.

ХЕРСОНЩИНА: МЕРЗНУТЬ НАВІТЬ ДЕПУТАТИ
Робота обласного штабу з підготовки області до роботи в опалювальний сезон оцінена депутатами облради на «двійку». Рішення про це було ухвалено в холодній сесійній залі.

За словами заступника голови ОДА Олексія Беспалова «найболючіше і найважливіше нині питання — централізоване опалення». Найгірша ситуація склалася у Херсоні, зазначив посадовець. «Незважаючи на звітування керівництва міста про стовідсоткову готовність до опалювального сезону Херсонської ТЕЦ, «Херсонтеплоенерго» та теплових мереж і запевнення, що 25 жовтня розпочнеться опалювальний сезон, реально опалюється приблизно 50 відсотків об'єктів міста»,— повідомив він.
Голова Херсонської облради «регіонал» Володимир Демьохін зауважив, що у розмові з міським головою Херсона Володимиром Сальдо він радив останньому звільнити посадовців, які відповідають за підготовку обласного центру до роботи в осінньо-зимовий період, «незважаючи на їхню партійність». Відсутність тепла у Херсоні влада пояснює мізерними коштами, що виділяються на житлово-комунальне господарство. Занепокоєна ситуацією і громадськість. Зокрема, міська організація Громадянської партії «ПОРА» ініціювала збирання підписів городян із вимогою до міської ради визнати місто «територією без тепла».
також у паперовій версії читайте:
  • CЕВАСТОПОЛЬ БЕЗ ВОДИ: ХТО В ЦЬОМУ ВИНЕН?
  • У «АЗОВСЬКОМУ РОЗМЕЖУВАННІ» ЗРОБЛЕНО КРОК УПЕРЕД
  • ЮВІЛЕЙ ЛИЦАРІВ ПРАВОЗАХИСТУ
  • ГЕНПРОКУРАТУРА З'ЯСУВАЛА, ЩО НАСЕЛЕННЯ ОБДУРИЛИ З ГАЗОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».