Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВ-МОСКВА: «ВІД ЗАІДЕОЛОГІЗОВАНОСТІ — ДО ЗДОРОВОГО ПРАГМАТИЗМУ»
В Україні з візитом перебуває міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров. Учора в Міністерстві закордонних справ України розпочалося перше засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії Ющенко— Путін під керівництвом очільника українського закордонного відомства Бориса Тарасюка і його російського колеги.

У вступному слові пан Тарасюк зазначив, що головною метою переговорів є інтереси громадян обох країн.
«Саме тому ми вирішили обговорювати питання соціальних гарантій, пенсійного забезпечення, розширення мережі пунктів пропуску через державний кордон, його делімітації й демаркації»,— сказав він, додавши: «Переконаний, що нинішнє засідання стане наочним прикладом того, як два стратегічні партнери можуть вирішувати проблеми, що накопичилися в двосторонніх відносинах, у конструктивній, прагматичній і доброзичливій атмосфері».
Планується також обговорити регіональні конфлікти, які заважають сотням тисяч людей біля кордонів України і Росії жити в стабільному й демократичному середовищі, не дають можливості реалізувати свої соціальні і політичні права.
Крім того, на засідання виносяться питання культурно-гуманітарної співпраці.
«Я маю всі підстави констатувати, що нині ми всі є свідками переходу відносин між Україною і Росією від заідеологізованості до здорового прагматизму»,— заявив український високопосадовець.
За його словами, як невідкладне завдання Україна розглядає вирішення проблем двосторонніх відносин, успадкованих із часу розпаду СРСР, зокрема завершення делімітації морської ділянки кордону і початок демаркації сухопутної ділянки, завершення перебування ЧФ РФ відповідно до вимог законодавства України і двосторонніх угод, виведення питань культурної й гуманітарної співпраці зі сфери чутливих політичних проблем у двосторонніх відносинах у їх конструктивне вирішення на основі принципів невтручання у внутрішні справи.
Сергій Лавров заявив, що Україна є для Росії головним зовнішньополітичним партнером.
«Ми сьогодні ведемо активний діалог із вибудовування системи міждержавних відносин, яка заснована на принципах добросусідства, співпраці, прагматизму, взаємної вигоди»,— зазначив він.
За словами російського високопосадовця, Росія задоволена досягнутими домовленостями з Україною в сфері торговельно-економічних зв’язків та в паливно-енергетичному комплексі, а також тим, що вдалося спланувати подальші кроки на шляху до поглиблення співпраці у сфері транспорту, промисловості, сільського господарства і космосу.

ХТО «ПЕРЕКРИВ ГАЗ» 16-ТИ ПІДПРИЄМСТВАМ?
Припинення компанією «УкрГазЕнерго» поставок газу багатьом українським промисловим підприємствам може призвести до важких соціально-економічних наслідків, повідомляють власні кореспонденти Укрінформу. Зокрема, така ситуація може спричинити зупинку виробництва та залишити без роботи колектив ВАТ «Запорізький феросплавний завод».

Компанія «УкрГазЕнерго» без попередніх переговорів і попереджень кілька днів, як припинила поставки природного газу на це підприємство. За словами представників заводу, претензій з боку компанії не надходило, тому що завод своєчасно та у повному обсязі розраховується з постачальниками за газ, а також вніс передоплату за отримання палива у листопаді. Керівництво підприємства звернулось до всіх гілок влади з проханням надати допомогу у врегулюванні питання.
Запорізький феросплавний завод, що входить до групи «Приват», 3 листопада оскаржив дії «УкрГазЕнерго» в судовому порядку. З аналогічними позовами звернулися до суду Дніпропетровський меткомбінат ім. Петровського й Південний ГЗК, що також входять до цієї фінансово-промислової групи. Основний постачальник природного газу промисловим підприємствам на території України ЗАТ «УкрГазЕнерго» відмовився надавати ліміти на газ 16 найбільшим підприємствам, мотивуючи це наявністю у груп, куди входять названі підприємства, власного газу в підземних газових сховищах.
Віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, коментуючи ситуацію, назвав її «господарським питанням» і пообіцяв посприяти його вирішенню. На запитання, чи випадковим є те, що більшість підприємств, яким не були виділені обсяги газу на листопад, належать групі «Приват», Андрій Клюєв відповів, що це — «домисли».
СП «УкрГазЕнерго» було утворено на паритетних засадах із компанією RosUkrEnergo. При створенні СП головою його наглядової ради було призначено заступника голови правління російського ВАТ «Газпром» Олександра Рязанова, в. о. голови правління — Ігоря Воронова, на той час члена правління НАК «Нафтогаз України».
також у паперовій версії читайте:
  • «ЛІВЕ» ВУГІЛЛЯ КОШТУЄ МІЛЬЙОНИ
  • ПІДПИСИ ЗА «НАТОВСЬКИЙ» РЕФЕРЕНДУМ Є ФАЛЬШИВИМИ?
  • ІНФЛЯЦІЯ ЗА ПІДСУМКАМИ РОКУ МОЖЕ ДОСЯГТИ 14%
  • СЬОГОДНІ КРАЇНА ПИСАТИМЕ ДИКТАНТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».