Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПЛЯШКА З КУКУРУДЗИ

Як відомо, утилізація пластикових пляшок і пакетів — одна з головних екологічних проблем сучасної цивілізації. Вони не розкладаються в природному середовищі, а під час спалювання на звалищах виділяють небезпечні для здоров'я речовини.
З 2010 року в Європейському Союзі набере чинності директива, згідно з якою пластикові пакети мають виробляти з матеріалів, що розкладаються в природному середовищі, не залишаючи шкідливих решток.
За статистикою, в такій країні, як Італія, щороку викидають на смітник вісім мільярдів пластикових пляшок, забруднюючи мальовничу італійську природу і блакитні води Середземного моря, повідомляє ІТАР-ТАРС.
За підрахунками експертів, на виробництво однієї пляшки з біополімерів використовують 0,065 кілограма кукурудзи, тоді як на виробництво звичайної пляшки — 0,027 літра нафти. Якщо все виробництво пляшок для води в Італії перевести на рослинну сировину, то можна заощадити 200 млн літрів нафти на рік. Крім того, вдалося б запобігти викиду в атмосферу 320 тис. тонн вуглекислого газу, що утворюється при спалюванні пляшок.
Окрім кукурудзи, для виробництва полімерних матеріалів придатні зерно й картопля. З них можна робити пластикові тарілки, склянки, мішки для сміття, контейнери для харчових продуктів, промислову упаковку, а також екологічно чисті дитячі іграшки й товари для домашніх тварин.


КРОЛИКИ ОБИРАЮТЬ АВТОМОБІЛІ
У Великій Британії власник автомобіля «Ford Mondeo» тиждень не міг позбутися дикого кролика, котрий оселився під капотом його машини, повідомляє «Top Gear». Що змусило тварину жити в авто, не відомо.
Коли 34-річний Джон Левлін уперше помітив кролика біля своєї машини, він не надав цьому значення, вирішив, що тварина утече, як тільки автомобіль поїде. Однак, повернувшись додому, чоловік побачив кролячі вуха, що стирчали крізь ґрати радіатора. Автомобіліст покликав охоронця, але кролик сховався від людей.
Після цього Джон заспокоївся й вирішив, що тваринка втекла. Проїхавши близько 100 кілометрів, хазяїн «Ford Mondeo» усе-таки заглянув під капот і знову побачив кролика.
Джон викликав механіків із Автомобільної асоціації, але й ті не відразу витягли тварину. Кролика знайшли під коробкою передач лише після того, як із машини зняли двигун. Механіки витягли пухнастого автолюбителя і відпустили його на волю.
Джон Левлін зізнався, що за тиждень устиг настільки звикнути до кролика, що навіть дав йому ім'я — Багсі.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ФАКТ
  • РЕКОРДИ
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».