Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ДОЛЯ КИЯН — АУТСАЙДЕРСЬКА
Турнірна ситуація у білоруській хокейній екстралізі стабілізувалась, особливо коли аналізувати становище аутсайдерів. Єдина підстава для оптимізму вболівальників українського представника в цьому чемпіонаті — не останнє місце молодої київської команди у змаганні. Наблизившись до екватора турніру (вже зараз можна стверджувати, що наші співвітчизники проведуть у нинішній першості 50 матчів — до плей-оф потрапити просто нереально), «Сокіл» набрав 14 очок у 21 поєдинку — це на сім балів більше, ніж у останньої команди — хокейного клубу «Брест».

Наприкінці жовтня — на початку листопада підопічні Олександра Сеуканда відзначилися навіть нетривалою безпрограшною серією: 22 жовтня перемогли сусідський у турнірній таблиці ХК «Вітебськ» (3:1), а згодом двічі (27 жовтня і 1 листопада) розійшлися миром із дебютантом екстраліги жлобинським «Металургом» (2:2 і 4:4). Особливо цінним варто визнати останній результат, одне очко «соколята» «видряпали», програючи з рахунком 0:3.
Позитивні результати було отримано дорогою ціною. Перед двома поєдинками з мінськими клубами серед травмованих опинилися захисник Ємельяненко і форварди Легачов і Катрич. Навіть три пари оборонців складно було набрати тренерському штабу «Сокола», тому в основному складі головної команди в матчі білоруської екстраліги дебютував 18-річний Руслан Свиридов, який в чемпіонаті України зазвичай грає не в «Соколі», а разом із ровесниками в СДЮШОР «Сокіл».
Динамівці Мінська 4 листопада та їхні земляки з «Юності» в понеділок не мали жодних ускладнень у протистоянні з «Соколом», лідери витратили рівно стільки сил, скільки потрібно було для перемог. «Команда припускається дитячих помилок», — резонно зауважує капітан киян Василь Бобровников, який напередодні відсвяткував свій 35-й день народження. Це й не дивно, досвідчених хокеїстів у нинішньому «Соколі» ледь на одну п’ятірку набереться.
«Світлі плями» в нашій песимістичній одноманітності — шайби престижу, якими кияни тішать своїх найвідданіших прихильників. У поєдинку з «Динамо» (1:5) під час гри в меншості Олександр Бобкін перехопив шайбу в чужій зоні й виклав її на ключку 23-річному Бондарєву — промахнутися з «п’ятачка» форварду було важче, ніж забити. Це дебютний гол Артема в матчах білоруського чемпіонату. В зустрічі з «Юністю» (1:4) за три хвилини до фінальної сирени рахунок «розмочив» Олег Благой, якому асистував нев-томний Василь Бобровников. Тим часом у складі чемпіонів України — нові втрати. Захисник Алексюк не дограв матч через струс мозку, а форвард Шевченко отримав матч-штраф за небезпечний для здоров’я суперника удар ключкою.
«Нам важко боротися з командами такого рівня. Дається взнаки брак кваліфікованих хокеїстів і коротка лава запасних. Особливо турбує лінія захисту, де в нас самі провали», — так оцінює нинішній стан команди її наставник Олександр Сеуканд.
Від восьмого місця (останнього, яке гарантує участь у матчах плей-оф, нині його посідає жлобинський «Металург») українську команду відділяє 14 очок — стільки, скільки «Сокіл» набрав у всіх попередніх зустрічах. У період дозаявок, який нині триває в білоруському чемпіонаті, склад киян посилили тільки два власних вихованці — форварди Микола Сидоров (1986 року народження) і Олексій Вайцеховський (1987), якому набридло сидіти на лаві запасних у ХК «Гомель».
За лідерство в регулярній першості змагаються мінські колективи. Попереду зараз «Динамо» (49 очок), якому незначно поступаються «Керамін» (48) і «Юність» (44). Найуспішніша нестолична команда — могилівське «Хімволокно» (43 бали).
У чемпіонаті України зіграно чотири спарених тури. Результати останнього такі: СДЮШОР «Сокіл» — «Сокіл» — 3:13 і 4:14, «Дніпровські вовки» — «Беркут» — 3:9 і 2:7, «Компаньйон» — АТЕК — двічі по 2:6. За лідерство у вітчизняній першості відчайдушну заочну боротьбу ведуть броварський «Беркут» (у нього нині стовідсотковий результат — 24 очки після восьми поєдинків) і столичний АТЕК («екскаваторники» одне очко втратили). Після переможних матчів «Сокола» зі своєю ж юнацькою командою загострилася боротьба за бронзові нагороди: по дев’ять очок у активі чинних чемпіонів і «Компаньйона», сім пунктів мають «Дніпровські вовки». Жодного позитивного результату не досягли київські юніори.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕСЕРТ ТЕНІСНОГО СЕЗОНУ
  • БРОНЗОВИЙ ВОЯЖ
  • ПЕРЕМОЖНИЙ СТАРТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».