Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РИБА НЕ ЛОВИТЬСЯ, БО НЕМАЄ ДЕРЖКОМІТЕТУ
Через значні порушення у рибній галузі держбюджет України протягом багатьох років поспіль недоотримує близько 10 мільйонів гривень щороку. Про це вчора заявив начальник управління контролю в АПК і у сфері використання надр та екології Головного контрольно-ревізійного управління України Володимир Діхтярьов на прес-конференції на тему «Про результати контрольних заходів, проведених на об'єктах сфери управління урядового органу Мінагрополітики України — Державного департаменту рибного господарства».

Найтиповішими порушеннями, які, зокрема, призводять до тотального знищення водних живих ресурсів, за словами фахівця, є недосконале законодавство щодо видавання ліцензій для промислового видобування водних живих ресурсів, непрозора система видачі та контролю за використанням квот, застарілі нормативи плати за промислове виловлення риби, незаконне використання бюджетних коштів установами та підприємствами Укрдержрибгоспу, у тому числі у сфері наукових розробок, неефективний рибний промисел у Світовому океані тощо.
Для поліпшення ситуації у рибному господарстві ГоловКРУ запропонувало провести декілька найбільш доречних заходів. Серед них — унесення змін щодо ліцензування й квот виловлення риби, а також посилення контролю з боку Укррибдержгоспу і Держрибінспекції за їх наданням і використанням, перегляд нормативів стосовно збільшення розміру плати за спеціальне видобування водних живих ресурсів, збільшення розміру авансової плати за промислове виловлення риби тощо.
Проте найдоцільнішим, на думку фахівців ГоловКРУ, є реорганізація Укрдержрибгоспу в Державний комітет України з рибного господарства з чітко визначеною вертикаллю підприємств, які входитимуть до сфери його управління.

«АРТ-КИЇВ-2006»: ТАКОГО ЩЕ НЕ БУЛО
Центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» репрезентує свою найбільшу культурно-мистецьку акцію — «Арт-Київ-2006». Міжнародна виставка-ярмарок у широкому форматі демонструє різні види сучасного образотворчого мистецтва: живопис, графіку, скульптуру, фотографію, інсталяцію та декоративно-ужиткове мистецтво.

«Арт-Київ» — це більше сотні яскравих творчих імен, що стали символами мистецтва України другої половини ХХ — початку ХХІ ст. Уперше в Україні реалізовано такий масштабний проект, до якого входять приватні, галерейні колекції, майстерні одного автора»,— зазначила на урочистому відкритті керівник проекту, директор «Українського дому» Наталія Заболотна.
Експозиція розміщується на трьох поверхах мистецького дому і представлена такими відомими іменами, як Микола Глущенко, Сергій Шишко, Микола Пимоненко, Євген Волобуєв, Роман Сельський, Антон Кашшай. Тут розмаїття творчих напрямів, течій та стилів у своєрідності й самобутності образно-колористичних традицій мистецьких шкіл — роботи, що стали сучасною класикою, Тетяни Голембієвської, Андрія Чебикіна, Василя Гуріна, Віри Баринової-Кулеби, Валентини Виродової-Готьє, Віктора Зарецького, Івана Марчука, Віктора Сидоренка, Миколи Максименка, Валентини Цвєткової та багатьох інших майстрів.
«Арт-Київ-2006» працюватиме до 10 листопада. Вартість квитка — 10 гривень. Для пенсіонерів, школярів і студентів — пільгові ціни.
також у паперовій версії читайте:
  • СІМФЕРОПОЛЬ: «МЕРСЬКИЙ» СКАНДАЛ МАТИМЕ СУДОВЕ ЗАВЕРШЕННЯ
  • ЧЕРКАСИ: ТРЕТЯ СПРОБА
  • ВІТАЙМО ПЕРШИЙ СНІГ
  • ЧЕРНІГІВЩИНА: ПОСАДОВЦІ ВКРАЛИ... КУРГАНИ
  • БРАВО, ХІРУРГИ!
  • ПОЛТАВЩИНА: ОБЕРЕЖНО, ПСЕВДОСВЯЩЕНИКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».