Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЗВІРИЛИ ГОДИННИКИ
Президент України Віктор Ющенко вважає, що всі політичні сили країни мають постійно підтримувати діалог і шукати спільні позиції у пріоритетних державних питаннях.

Таке порозуміння, за його словами, особливо актуальне для політичних сил, які представляють східні й західні регіони. «Я хотів би підкреслити, що тема діалогу, формування спільної позиції хоча б у ключових пріоритетах повинна бути завжди актуальною у наших відносинах із будь-якою політичною силою. Бо я переконаний в одному: націю можна об'єднати тільки метою», — сказав він вчора на зустрічі з парламентською фракцією «Наша Україна», під час якої обговорювалась ситуація в партії.
Віктор Ющенко наголосив, що «Наша Україна» була, є і завжди буде політичною силою, яка відстоюватиме, супроводжуватиме українську демократію. На його думку, одне з найважливіших завдань для фракції — виробити узгоджену спільну позицію, оскільки від цього «буде тільки рости міць фракції й розуміння, що робить фракція і яку мету вона ставить». «Гадаю, ви чудово розумієте, наскільки неприпустимі сепаратні рішення, якщо ми говоримо про блок політичних сил, сепаратні домовленості стосовно підтримки або блокування тих чи інших питань», — сказав Президент, звертаючись до членів «Нашої України».
Віктор Ющенко також порушив питання про останні зміни у Кабінеті Міністрів. «Те, що відбувається сьогодні в складі уряду, безумовно, викликає багато питань, і політичних, і морально-етичних», — зазначив він. У цьому контексті Президент сказав, що люди, котрі приходять в уряд, «повинні мати нове обличчя, незалежно від того, про який колір політичного прапора йдеться».
Лідер парламентської фракції блоку «Наша Україна» Роман Безсмертний після завершення зустрічі повідомив, що другий етап звітно-виборчого з'їзду «Народного союзу «Наша Україна» відбудеться 11 листопада.
Говорячи про можливість створення широкої парламентської коаліції за участі «Нашої України», він зауважив, що підстав для поновлення коаліційних переговорів нині немає. «Фракція вже ухвалила рішення про свій опозиційний статус, і ніякі переговори щодо коаліції не ведуться, жодних аргументів для поновлення переговорів нема, я їх не бачу»,— сказав пан Безсмертний.
Водночас він висловив думку, що позиція Президента у цьому питанні може не збігатися з позицією «НУ». Рішення про опозиційність «Наша Україна» ухвалила, тому «не потрібно фантазувати, що партія може кудись перейти»,— зауважив лідер фракції.
У свою чергу, депутат фракції «Наша Україна» Давид Жванія повідомив, що зустрічі Президента України з фракцією блоку «Наша Україна» будуть регулярними.
«Нам обіцяли, що такі зустрічі будуть регулярними, що йде налагодження відносин між Президентом і партією»,— сказав Жванія в інтерв'ю журналістам за підсумками зустрічі фракції «Наша Україна» з Ющенком.
Депутат також заявив, що це «була перша зустріч, де Президент почув критику на свою адресу». «Нам треба було почути відповіді на безліч питань: Ющенко — партійний Президент або безпартійний?»,— сказав Жванія, зазначивши, що на цій зустрічі відповідь на це запитання не прозвучала, передає «Інтерфакс-Україна».
«Формула почесного голови вже не працює, вибори це показали — ми отримали всього 14%. Якби Президент був головою, лідером партії, то ми б мали зовсім інший результат»,— зауважив депутат, додавши, якщо Ющенко «ухвалить рішення, що він партійний Президент, то це має бути рішення, що він голова (НСНУ — ред.).
Жванія також сказав, що партія наразі перебуває в кризі з однієї причини — «через те, що вона не ухвалювала чітких рішень».
також у паперовій версії читайте:
  • КРАЇНУ ОБ'ЄДНАЄ МЕГАКАНАЛ?
  • ВЕРХОВНА РАДА ВИРІШИЛА ЗАСЛУХАТИ ЗВІТИ ТАРАСЮКА І ГРИЦЕНКА
  • КОГО ПІДТРИМАЄ НСНУ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».