Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ ЗМІНИТИ НЕ МОЖНА
Із усіх мистецтв, тобто турнірів, головним для нас є національний чемпіонат. Крім того, є можливість перевести подих після єврокубкових невдач. Тринадцятий тур української першості викликає підвищену увагу серед уболівальників, адже саме в цьому турі в очному протистоянні зійдуться два гранди вітчизняного футболу — «Динамо» і «Шахтар».

Щоправда, так вийшло, що цей матч винесено за рамки туру і відбудеться він
6 листопада. Чому так? Та все просто: команди, зморені поєдинками Ліги чемпіонів, взяли один день для перепочинку. І, звичайно, мають повне право. Це в Європі нехай грають у вихідні, за запланованим графіком. Ми можемо і в понеділок. Поки що гравці й тренери обох команд заявляють про те, що для них цей поєдинок є навіть найважливішим від ігор у Лізі чемпіонів. Цікаво, що б вони говорили, якби справи у найпрестижнішому футбольному турнірі Європи не були такими кепськими.
Оскільки тринадцятий тур чемпіонату умовно розподілено на дві частини, спинимося на першій — втішній, в рамках якої колективи, котрі не виступають у єврокубках, вирішуватимуть свої локальні завдання, найвище з яких — третій рядок у турнірній таблиці. Отже, за два тури до фінішу першого кола ситуація у нижній частині табелю про ранги, тобто від третього місця до шістнадцятого, нагадує осінню погоду: ні тобі стабільності, ні впевненості у завтрашньому дні. Суцільний туман. А точніше: один правильний рух — і ти на третьому місці, а один неправильний — і ти, як мінімум, на шостому.
Хто, приміром, дасть гарантії, що «Металіст», який нині йде третім, зможе переграти непередбачувану «Ворсклу»? Так, команда Маркевича не програє сім матчів поспіль, а в двох останніх поєдинках демонструє непоганий рівень гри. Проте звичка полтавської команди набирати очки переважно на виїзді є актуальною у нинішньому сезоні. В останніх шести матчах футболісти Носова програли лише одного разу. Або, скажімо, інше протистояння: «Карпати» — «Арсенал». Будь-хто з цієї пари може як виграти, так і програти. У верхній частині турнірної таблиці ці колективи опинилися несподівано для багатьох. Однак швидше за все — це ситуативні фаворити.
Проте саме своєю непередбачуваністю і цікавий цей поєдинок. А ось кому не пощастило, то це «Дніпру». Шостий тур поспіль команда Протасова грає винятково принципові матчі. Судіть самі: «Шахтар», «Карпати», «Динамо», «Чорноморець», запорізький «Металург». І ось ще одна принципова зустріч, цього разу з «Кривбасом». Напевно, буде непроста гра. Але може бути й інакше. Як відомо, фінансові гарантії на участь «Кривбасу» в поточному чемпіонаті надав «Приватбанк»— один із головних засновників «Дніпра».
Певні висновки напрошуються, однак не поспішатимемо. До речі, в цьому турі буде одне дербі — металургійне: донецький «Металург» прийматиме «Іллічівець». Зазвичай, раніше команди цієї пари почергово вигравали домашні зустрічі. Як буде цього разу, сказати важко. Кредит довіри клубного керівництва обидва наставника майже вичерпали, права на помилку вони не мають. Перед початком чемпіонату засновники «Металурга» «вбухали» в команду не менше, ніж «Динамо» і «Шахтар». Певна річ, потрібен результат, а його поки немає. А в «Іллічівці» ситуація майже революційна. Вісім турів без перемог — таким «здобутком» може похвалитися хіба що явний аутсайдер змагань — «Зоря». Тож, мабуть, батькам команди час робити кадрові оргвисновки?

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БЕЛЬГІЙСЬКА ФУТБОЛЬНА КАЗКА
  • УКРАЇНКИ ПРОГРАЮТЬ
  • АНГЛІЙСЬКИЙ «ТУР ДЕ ФРАНC»
  • «ВОВКИ» З'ЇЛИ «МАВП»
  • НА ДЕСЕРТ «ДНІПРО» — «ДИНАМО»
  • СРІБЛО НА ЗГАДКУ
  • ГЕРОЇЧНА НІЧИЯ
  • ЗА КРОК ДО ФІНАЛУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».