Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КАНАЛ ДУНАЙ-ЧОРНЕ МОРЕ ЗДАТНИЙ ПРИНЕСТИ МІЛЬЯРДИ
В українську частину дельти Дунаю повертається життя. На трасі майбутнього національного каналу Дунай — Чорне море готуються до поновлення днопоглиблювальних робіт. Представник держпідприємства «Дельта-Лоцман» Василь Прокопенко назвав журналістам «поворотним моментом» виїзне засідання профільного комітету Верховної Ради, яке розглядало питання подальшої реалізації проекту глибоководного суднового ходу і поновлення судноплавства в українській частині дельти.

Було однозначно заявлено про необхідність дунайського проекту, що відповідає євроінтеграційним спрямуванням нашої країни. Як державний стратегічний, проект вимагає відповідного бюджетного фінансування. На ці цілі в Держбюджеті-2007 рекомендовано передбачити кошти. На Дунаї сподіваються, що це будуть необхідні 242 мільйони гривень. У цьому випадку вже наступного року можна буде відновити судноплавство в гирлі Бистре, зазначає пан Прокопенко.
Поки на розчищення каналу спрямовано 18 мільйонів гривень, які не вдалося освоїти торік через припинення робіт на трасі ГСХ. На думку фахівців, днопоглиблювальні роботи можуть поновитися в листопаді. Тоді на освоєння державних мільйонів залишиться приблизно місяць — до початку сезону штормів.
Офіційне відкриття першої черги глибоководного судноплавного ходу Дунай—Чорне море відбулося 26 серпня 2004 року.
Мільярд доларів на рік — так оцінюють світові експерти вартість дунайського транзиту в сполученні міжнародної річки з морем.

НАРКОМАНІВ БІЛЬШАЄ ЧИ ОБЛІК ПОКРАЩУЄТЬСЯ?
За останні чотири роки кількість осіб, які зловживають наркотиками, зросла майже в 1,4 раза, заявив Департамент боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України. Зазначається, що якщо у 2002 році було зареєстровано понад 112 тисяч таких осіб, то на початок жовтня 2006 року на облік взято вже 156,5 тисячі. Щоправда, варто відзначити — останнім часом проводилась більш активна робота з метою забезпечення максимального обліку осіб, які допускають немедичне вживання наркотиків.

Аналіз причин розповсюдження небезпечного явища здебільшого вказує на соціальні корені, тобто, наркоманія проявляється там, де існують або утворюються для цього передумови в економічній, ідеологічній, культурній та інших сферах діяльності суспільства. Причому наркоманія прогресує незалежно від зусиль, спрямованих на її подолання.
Органи МВС активно борються з розповсюдженням наркотиків: встановлюють міжнародні канали надходження наркотичних засобів і психотропних речовин на територію України, ліквідують нарколабораторії, знищують незаконні посіви маку та коноплі, викривають осіб, які схиляють інших до вживання наркотиків. Проте, у департаменті вважають, що тільки репресивними заходами подолати проблему наркоманії і наркозлочинності неможливо. Ефективність вирішення цих питань залежить від довіри громадян та взаємодії з органами державної влади, освіти, охорони здоров’я, громадськими організаціями та засобами масової інформації, а також проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи.
На сьогодні налагоджено співпрацю правоохоронців з понад 30 благодійними міжнародними та вітчизняними організаціями, фондами, 50 реабілітаційними центрами та соціальними службами, зокрема, всеукраїнською мережею реабілітаційних центрів «Твоя перемога» та «Воскресіння».
також у паперовій версії читайте:
  • ГАЗ «ПРОЗОРІШИМ» НЕ СТАЄ
  • У ЧЕРКАСАХ УТРЕТЄ ЗА РІК ГОТУЮТЬСЯ ОБИРАТИ МЕРА
  • АЛЬТЕРНАТИВА ЖЕКу
  • ЯК УСЕ МІСТО НА ВЕСІЛЛЯ ЗАПРОСИЛИ
  • КРИМ: НА БАЛ ЗАПРОШУЮТЬ ХРИЗАНТЕМИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».