Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ФУТБОЛЬНЕ СВЯТО НА «САН-СІРО»
Серед поєдинків провідних футбольних чемпіонатів, які були зіграні напередодні, величезна увага була прикута до Італії, де зустрічалися «Мілан» та «Інтер». Чергове міланське «дербі» подарувало вболівальникам неймовірне видовище. Сім забитих м'ячів, вісім жовтих карток і одна — червона. Головне — напруження до останньої хвилини! Таким виявився підсумок ще одного протистояння між цими командами.

Італія
Напередодні матчу арбітражний суд Італійського олімпійського комітету ухвалив рішення щодо апеляції чотирьох клубів («Ювентуса», «Мілана», «Фіорентини» та «Лаціо»), причетних до скандалу про організацію поєдинків за домовленістю. Деякі команди отримали пом'якшення покарання. Так, туринський «Ювентус», якого було переведено до Серії В і оштрафовано на сімнадцять очок, тепер може сподіватися на повернення до елітного дивізіону наступного сезону. Відповідно до рішення суду, «Старій синьйорі» «пробачили» вісім очок, і нині туринці відразу піднялися в таблиці з 20-го на 12-те місце. Римський «Лаціо», якого оштрафували на 11 очок, також помилували на вісім пунктів, що дало змогу команді переміститися з 18-го місця на 13-те. Покарання «Фіорентини» також переглянули, але флорентійцям пробачили лише чотири очки. Таким чином, «фіалки» залишилися на передостанньому місці, однак гра команди змушує припустити, що це зовсім не надовго. Представники клубу повідомили, що, ймовірно, знову оскаржать рішення — вже у звичайному суді. А от «Мілан» не помилували. Арбітражний суд Італійського олімпійського комітету не скоротив восьмиочкового штрафу клубу, на що представники команди відреагували просто — відмовилися від коментарів.
Можливо, саме рішення апеляційного суду негативно вплинуло на гравців «россо-нері», тож на старті протистояння з «Інтером» вони часто помилялися. На 17-й хвилині чергова атака «біло-блакитних» завершилася призначенням штрафного удару та голом у ворота Діди. Після подачі Станковича екс-нападник «Мілана» Креспо пробив головою в нижній кут. Через хвилину вболівальники «Мілана» обурилися, коли не було призначено пенальті за падіння Індзагі в боротьбі з Матерацці. Однак суддя чітко простежив ситуацію. За мить до порушення правил нападник «Мілана» притримав суперника за футболку. Тим часом «Інтер» провів другу осмислену атаку, і рахунок змінився на 0:2. Цього разу Станкович завдав потужного удару з-за меж штрафного майданчика. До завершення першого тайму «Інтер» організовано захищався і дозволив створити біля власних воріт один небезпечний момент. На 27-й хвилині Жуліо Сезар кінчиками пальців витяг м'яч з-під поперечини після удару Кака. У додані хвилини «Інтер» знову заробив право на небезпечний штрафний, але Діда парирував гарматний постріл Ібрагімовича.
У перерві розчарований Анчелотті зробив відразу три заміни. З поля пішли Янкуловськи, Амброзіні та Індзагі, а замість них вийшли Мальдіні, Джилардіно та Олівейра. Однак друга половина зустрічі розпочалася зі стрімкої контратаки «Інтера». Станкович зробив ривок метрів на тридцять, зі своєї половини поля віддав передачу на Ібрагімовича, той проскочив Несту і втретє уразив ворота Діди. Через три хвилини надію шанувальникам «Мілана» подарував Зеєдорф, який фірмовим дальнім ударом скоротив розрив у рахунку. На 56-й хвилині після удару головою Джилардіно м'яч знову побував у воротах «Інтера», але гол скасували через очевидний офсайд.
А от «Інтер» на 68-й хвилині вкотре блискуче скористався розіграшем стандартного положення. Цього разу після навісу Фігу з лінії воротарської площини в кут воріт пробив Матерацці. За бурхливе святкування гола захисник одержав жовту картку і залишив свою команду в меншості, тому що попередження для нього виявилося другим. Атакувати «Мілану» стало значно легше. На 76-й хвилині після навісу Кафу Джилардіно забив гол ударом головою. Згодом Жуліо Сезар двічі поспіль парирував удари зблизька — пробивали Кафу та Зеєдорф. На 85-й хвилині знову Зеєдорф із чудового положення не влучив у ворота. Але на першій доданій хвилині Жуліо Сезар невдало вибив м'яч, той потрапив до Кака, який закинув «снаряд» у порожні ворота. У підсумку численних шанувальників обох команд очікувало нервове закінчення, тому що суддя додав п'ять з половиною хвилин. «Мілан» насів на ворота «Інтера» і на 94-й хвилині мав шанс зрівняти рахунок, однак Олівейра не влучив у ворота з кута воротарської площини. Отже перемога Інтера з рахунком 4:3.
Результати матчів дев'ятого туру:
«Мілан» — «Інтер» — 3:4, «Удінезе» — «Рома» — 0:1, «Асколі» — «Сієна» — 0:1, «Кальярі» — «Сампдорія» — 1:0, «Катанія» — «Торіно» — 1:1, «Фіорентина» — «Палермо» — 2:3, «Лаціо» — «Реджина» — 0:0, «Мессіна» — «Кьєво» — 2:1, «Парма» — «Аталанта» — 3:1, «Ліворно» — «Емполі» — 0:0.

Англія
Уейн Руні перервав свою безгольову серію з десяти матчів у всіх турнірах, забивши тричі в гостьовому поєдинку проти «Болтона», в якому «Манчестер Юнайтед» здобув перемогу з рахунком 4:0. Це — перший хет-трик Руні в англійській Прем'єр-лізі, хоча два роки тому він забив три голи в протистоянні групового раунду Ліги чемпіонів проти турецького «Фенербахче». У першому таймі «Болтон», який посідає третій рядок у турнірній таблиці, виглядав командою з першого дивізіону. «МЮ» володів перевагою й до шістнадцятої хвилини забив два голи, автором обох став Руні. Спочатку він скористався чудовою передачею Майкла Керріка та потужним ударом із дванадцяти метрів уразив ворота суперника. Через шість хвилин після проходу Гаррі Невіла м'яч рикошетом від Таля Бен Хаїма знову опинився в Руні, котрий влучив у нижній кут воріт. Після перерви «Болтон» перехопив ініціативу, але зусиллями Ніколя Анелька та Івана Кампо створив лише два моменти, які можна було назвати гольовими. Проте наприкінці матчу дві стрімкі контратаки «Манчестера Юнайтед» завершилися голами Кріштіану Роналду та Руні.
Інший лідер чемпіонату лондонський «Челсі» без Андрія Шевченка (його не було навіть у заявці), як і «МЮ», здобув перемогу. Початок двобою з «Шеффілдом Юнайтед» склався не на користь чемпіона. На сімнадцятій хвилині матчу арбітр зустрічі дав шанс гравцям «Шеффілда» забити гол із пенальті, після того як Дідьє Дрогба порушив правила у власному штрафному майданчику. Денні Веббер пробив не надто добре. Голкіпер гостей Іларіо зберіг власні ворота в недоторканності. Надалі ініціативу перехопили гравці «Челсі» і, у підсумку, забили два голи. Спершу до перерви Френк Лемпард бездоганно виконав штрафний удар, а майже відразу після перерви другий гол за «аристократів» на свій рахунок записав Міхаель Баллак.
Результати матчів десятого туру:
«Шеффілд Юнайтед» — «Челсі» — 0:2, «Арсенал» — «Евертон» — 1:1, «Болтон» — «Манчестер Юнайтед» — 0:4, «Фулхем» — «Уіган» — 0:1, «Ліверпуль» — «Астон Вілла» — 3:1, «Портсмут» — «Редінг» — 3:1, «Уотфорд» — «Тоттенхем» — 0:0, «Ньюкасл» — «Чарльтон» — 0:0, «Вест Хем» — «Блекберн» — 2:1, «Манчестер Сіті» — «Мідлсбро» 1:0.

Німеччина
Мюнхенська «Баварія» у матчі дев'ятого туру завдала першої поразки в сезоні «Айнтрахту». Долю протистояння було вирішено в середині першого тайму. На 24-й хвилині Макай був першим на добиванні після того, як голкіпер парирував удар Роке Санта Круса. Через п'ять хвилин Марко ван Боммель подвоїв перевагу мюнхенців, удало пробивши з лінії штрафного майданчика.
Леверкузенський «Байєр» на виїзді переміг менхенглабдахську «Боруссію». На дванадцятій хвилині гості вийшли вперед, багато в чому завдяки невпевненій грі воротаря «Боруссії» Кейсі Келлера, якому не вдалося належним чином «накрити» слабкий удар Марко Бабіча. М'яч, сковзнувши американцеві між рук, закотився у ворота. У другому таймі черговий гол за «Байєр» забив український форвард Андрій Воронін.
Результати матчів дев'ятого туру:
«Майнц» — «Вердер» — 1:6, «Баварія» — «Айнтрахт» — 2:0, «Гамбург» — «Ганновер» — 0:0, «Нюрнберг» — «Борусія» Д — 1:1, «Борусія» М — «Байер» — 0:2, «Бохум» — «Вольф-сбург» — 0:1, «Енергі» — «Герта» — 2:0, «Штутгарт» — «Шальке-04» — 3:0, «Армінія» — «Алеманія» — 5:1

Іспанія
Найнесподіваніший результат у восьмому турі іспанської першості було зафіксовано у Сантандері, де місцевий «Расінг» обіграв «Валенсію» — суперника донецького «Шахтаря» в Лізі чемпіонів. Долю поєдинку вирішив єдиний гол, який організували Нікола Жигіч і Педро Мунітіс. Перший виконав чудову передачу, а другий відправив м'яч у сітку воріт Канісареса. Гості завершували двобій у меншості після того, як Маріо Регейро заробив дві жовті картки. Таким чином, «Расінг» здобув першу домашню перемогу в чемпіонаті.
Суперник київського «Динамо» у Лізі чемпіонів — мадридський «Реал» розпочав поєдинок з «Хімнастиком» із пропущеного м'яча. Фабіо Каннаваро у власному штрафному майданчику порушив правила, відтак арбітр призначив пенальті. Абель Буадес чітко виконав вирок. Відігратися і вийти вперед «королівському клубу» допомогли захисники — до перерви Роберто Карлос зі штрафного відновив рівновагу, а відразу після перерви Іван Ельгера забив головою. Наприкінці зустрічі «вершкові» забили ще один гол після чудової комбінації, в якій брали участь Серхіо Рамос, Мамаду Діарра, Рауль і Робіньо (останній уразив ворота).
Результати матчів восьмого туру:
«Барселона» — «Рекреативо» — 3:0, «Расінг» — «Валенсія» — 1:0, «Хімнастик — «Реал» М — 1:3, «Леванте» — «Еспаньол» — 0:0, «Реал Сосьєдад» — «Вільярреал» — 0:1, «Бетіс» — «Мальорка» — 0:1. «Гетафе» — «Депортиво» — 2:0, «Сельта» — «Севілья» — 1:2, «Осасуна» — «Атлетік» — 1:1, «Атлетіко» — «Сарагоса» — 0:1.

Франція
Головна несподіванка одинадцятого туру чемпіонату Франції — програш другої команди чемпіонату «Марселя» з рахунком 1:2 «Ніцці» на її полі. Сьогоднішній опонент «Динамо» — «Ліон» здобув свою десяту перемогу в чемпіонаті, вигравши 1:0 у «Нансі».
Результати матчів туру:
«Ланс» — «Осер» — 1:0, «Бордо» — «Сєдан» — 3:1, «Ле Ман» — «Лілль» — 1:1, «Лорьєн» — «Валенсьєн» — 1:0, «Нант» — «Монако» — 1:0, ПСЖ — «Ренн» — 1:0, «Тулуза» — «Сошо» — 1:2, «Труа» — «Сент-Етьєн» — 3:1, «Ніцца» — «Марсель» — 2:1, «Ліон» — «Нан-сі» — 2:1.

Росія
За чотири тури до завершення чемпіонату Росії ЦСКА збільшив свій відрив від переслідувачів у гонці за золото. У 26-му турі армійці на виїзді виграли у «Ростова» 2:1, а їхній головний переслідувач — московський «Спартак» втратив очки в грі з «Шинником», зігравши внічию (1:1).
Результати матчів 26-го туру:
«Динамо» — «Локомотив» — 2:0, «Зеніт» — ФК Москва —1:1, «Томь» — «Спартак» (Нальчик) — 1:0, «Амкар» — «Крилья Совєтов» — 1:0, «Торпедо» — «Рубін» — 1:2, «Сатурн» — «Луч-Енергія» — 1:0, «Ростов» — ЦСКА — 1:2, «Шинник» — «Спартак» (Москва) — 1:1.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ВОРОТАР НА ДВІ КОМАНДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».