Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ—ГРУЗІЯ: КОНФЛІКТ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ
Російська інтелігенція закликала зупинити антигрузинську кампанію в країні. Заяву виголошено наступного дня після розгрому невідомими зловмисниками галереї Гельмана — найстарішої приватної виставки мистецьких творів у Москві. Саме там експонувалися роботи грузинського художника.

У зверненні до влади, зокрема, зазначено: «Людей піддають етнічній дискримінації, принизливим перевіркам та затриманням за національною ознакою. Доручення пана Путіна уряду Росії відрегулювати присутність закордонних підприємців на торгових ринках призвело до етнічних чисток. Ми вважаємо абсолютно неприпустимим розпалювання міжнаціонального конфлікту й смертельно небезпечними ігри на ницих націоналістичних інстинктах натовпу».
Під цими рядками підписалися Лія Ахеджакова, Інна Чурикова, Сергій Юрський, Олена Камбурова та інші відомі діячі культури.
Тим часом російсько-грузинський конфлікт триває. У Тбілісі сподіваються, що політичний тиск країн Заходу на Москву дасть змогу найближчим часом знайти вихід з гострої суперечки. Грузинський президент Михаїл Саакашвілі впевнений у цьому, бо йому вдалося вивести конфлікт з двостороннього протистояння на міжнародний рівень.
Крім Брюсселя, охолоджувати гарячі голови в конфлікті заходилася й Кондоліза Райс під час візиту до Москви. Єдиним результатом переговорів була заява: Кремль теж «не хоче дестабілізації на Кавказі».
Осінь також несе нові проблеми грузинським фермерам, які звикли продавати більшу половину врожаю в Росію. Росіяни купують в Грузії сімдесят відсотків цитрусових, половину яблук. За умов блокади більшості селян загрожує банкрутство. Переорієнтуватися на європейські ринки вони здатні лише за кілька років.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАНАМСЬКИЙ КАНАЛ РЕКОНСТРУЮЮТЬ
  • В УГОРЩИНІ ПОЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА АНТИУРЯДОВИЙ МІТИНГ
  • ВОЛОДИМИР ПУТІН: «ДОСТУПУ НА ЕНЕРГОРИНОК РОСІЇ НЕ БУДЕ»
  • В ІРАКУ ЗАГИНУВ УКРАЇНЕЦЬ
  • ВИБОРИ В БОЛГАРІЇ: ПОПЕРЕДУ — ДРУГИЙ ТУР
  • УЧОРА ЗГАДАЛИ ПРО «НОРД-ОСТ»...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».