Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА : ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНА СПІВПРАЦЯ КИЄВА Й ТБІЛІСІ — У РАМКАХ ЗАКОНУ
Про це заявив міністр оборони України Анатолій Гриценко в інтерв'ю російській газеті «Новые Известия» від 23 жовтня.

«Ви, очевидно, ґрунтуєте своє запитання на свіжих інформаційних провокаціях лідера КПУ Петра Симоненка. Відповім. По-перше, Міністерство оборони не продає зброї й не має на це права. В нашій країні цю функцію виконує державна компанія «Укрспецекспорт». По-друге, ознайомившись із заявою Симоненка, я зв'язався з керівником «Укрспецекспорту» і одержав від нього відповідь: торік справді Грузії було продано 16 танків Т-72, при цьому Україна діяла винятково в рамках закону»,— пояснив керівник оборонного відомства.
«Несолідно робити пусті заяви, тим більше, непристойно обливати брудом власну країну»,— наголосив міністр оборони.
У інтерв'ю пан Гриценко відзначив, що Україна готова бути посередником у врегулюванні російсько-грузинського конфлікту.
«Якщо знадобляться посередницькі функції й обидві сторони вважатимуть, що Україна може їм допомогти, я гадаю, наша держава активно долучиться до цієї роботи»,— сказав він.
Водночас міністр вважає, що передчасно говорити про українських миротворців. «Таке питання на порядку денному не стоїть, і хотілося б думати, що до миротворців справа не дійде»,— додав він.
Український високопосадовець висловив жаль через різке погіршення російсько-грузинських відносин. «Ситуація тривожна — і не тільки для Росії й Грузії. Адже обидві держави — наші друзі, стратегічні партнери. Я можу тільки шкодувати про те, що дві сусідні держави з багатовіковою історією відносин, переплетені на рівні людських, гуманітарних, культурних зв'язків, перебувають у стані практично відкритого конфлікту»,— сказав він.

ВИЗНАЧЕНО НАЙКРАЩИЙ МОЛОДІЖНИЙ РОК-ГУРТ КРАЇНИ
На території середньовічного палацу «Паланок» у Мукачевому на Закарпатті відбувся український відбірний фінал Всесвітнього проекту «The Global Battle Of The Bands-2006» («Всесвітня битва гуртів»).

Переможець музичного дійства київський гурт «Etwas Unders» у грудні поїде до Лондона на фестиваль, який в Англії називають «Євробаченням рокерів».
Від потужних голосів вітчизняних рок-музикантів здригалися давні мукачівські стіни. Виконавці, як жартують знавці легенд, вигнали привидів із середньовічного палацу, аби поборотися за звання найкращого молодіжного рок-гурту країни. Кожен із 14 колективів виконав дві пісні наживо, без фонограми. Такою є вимога фестивалю. Мова пісень ролі не грає — головне, щоб досі твори не виконували інші гурти. Не має конкурс і стильових обмежень. Журі зважало на імідж, енергетику та музичну майстерність гурту.
У фіналі найбільшого Всесвітнього молодіжного рок-фестивалю «Etwas Unders» змагатиметься за перемогу з музикантами із 34 країн світу. Для шоу в Лондоні кияни підготують нову програму. Вони сподіваються вибороти головний приз — 100 тисяч доларів — і світове турне країнами — учасницями фестивалю.
також у паперовій версії читайте:
  • ГЛИБОКІ БІДИ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
  • КОНКУРС КРАСИ «НАЙВРОДЛИВІШЕ РИЛЬЦЕ»
  • ХЕРСОН, СУМИ, СУДАК: ПРОБЛЕМИ ЗІ СМІТТЄЗВАЛИЩАМИ
  • НА ДНІПРІ «ВИПАРУВАЛАСЯ» НАФТОВА ПЛЯМА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».