Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОПТИМІСТИЧНА ТРАГЕДІЯ
Збірна України у своєму другому матчі у відборі до фінальної частини чемпіонату Європи 2008 року програла команді Італії з рахунком 0:2. Ця поразка не стала несподіванкою, але довела, що з нинішньою Італією, яка, до того ж, є чемпіоном світу можна грати і навіть на рівних. Українці поступилися, але не втратили обличчя, хоча від цього не менш прикро. Італія мала не так багато моментів, але забила двічі, наші футболісти свої моменти не реалізували.

Наставник збірної України Олег Блохін, після несподіваного вірусу, який влучив у Шевченка, а також травм Гусіна, Реброва та Ващука, виставив цілком прогнозований склад на гру. Єдиною несподіванкою стала поява в цьому списку Сергія Назаренка, котрий так і не виправдав довіри Блохіна і на початку другого тайму його замінили на Калініченка.
На п'ятій хвилині матчу українці завдали першого удару в площину воріт господарів. Удар Шелаєва прийняв на себе захисник, а повторний постріл Тимощука з двадцяти метрів узяв Буффон. За хвилину синьо-жовті могли навіть забити. Воробей з лінії штрафного майданчика зробив простріл на Гусєва і той з семи метрів пробив, але знову добре зіграв Буффон, який перевів м'яч на кутовий. Загалом у першому таймі йшла рівна гра і зірки нападу «Скуадри Адззури» Тоні та Дель П'єро часто залишалися на «голодному пайку» і загубилися в опіці Русола й Єзерського. Більшість атак італійців проходили лівим флангом, де Несмачний постійно не встигав за Якінтою та Пірло і фолив, що призводило до не надто приємних стандартів. Перша небезпека біля воріт Шовковського зафіксована на тридцятій хвилині, коли після подачі Якінти прицільно бив головою Де Россі і Шовковський виручив команду. На 37-й хвилині після рикошету помилився Русол і Тоні з лінії штрафного майданчика пробив над поперечиною. Українці відповіли ударом здалеку Тимощука, але він виявився для Буффона тренувальним.
У другому таймі італійці заграли активніше й двічі на ударну позицію виходив Якінта. Спочатку італієць ледь не скористався помилкою у власному штрафному майданчику Несмачного. М'яч зрізався з ноги, а за кілька хвилин він пробивав із розвороту, влучив у дев'ятку воріт і Шовковський знову врятував свою команду. На 64-й хвилині Калініченко, який вийшов на заміну замість Назаренка, загострив гру і зі штрафного закручував м'яч у кут воріт, але Буффон своєчасно зреагував на цей удар і м'яча перевів на кутовий. Через хвилину удар Вороніна з 25 метрів голкіпер узяв надійно. Сімдесята хвилина стала бенефісом італійців та головного арбітра зустрічі грека Кіроса Вассараса. У боротьбі з Тоні Русол у власному штрафному майданчику ледь доторкнувся до форварда збірної Італії й той впав. Вассарас без роздумів показав на одинадцятиметрову позначку, хоча варто було б подумати. З пенальті Масімо Оддо холоднокровно переграв Шовковського, відправивши м'яч у правий верхній від голкіпера кут воріт — 1:0. Після цього за рівної гри українці через вісім хвилин отримали другий гол у свої ворота. Ді Натале з лівого флангу зробив передачу на Тоні, який опинився за спинами Шершуна і Русола і ударом з ходу з меж штрафного майданчика майстерно пробив у верхній кут воріт Шовковського (2:0). У збірній України гру загострив Мілевський, який вийшов замість Вороб'я. Здається, що Блохін з цією заміною помилився в часі. Мілевського варто було б випускати значно раніше. За час перебування на полі він жодного разу не пробив по воротах, але двічі змушував фолити на собі захисників поблизу штрафного майданчика, але стандарти у виконанні Калініченка не були такими гострими, як попередні. На 82-й хвилині рахунок міг стати 3:0 на користь господарів, але удар Тоні після передачі ді Натале парирував Шовковський. Три хвилини, що додав суддя до основного часу, пройшли в атаках українців, які продовжували шукати щастя біля воріт суперника, але так і не забили.
Поразка від Італії не стала чимось сенсаційним, а ось втрата очок у грі з Шотландією в завтрашньому поєдинку, який відбудеться в Києві, буде небажаною, зважаючи, що британці є лідерами нашої групи.

Олег Блохін, головний тренер збірної України:
— Хочу сказати, що, незважаючи на кадрові проблеми, про які всі знали, і ті, котрі з'явилися напередодні гри (Бєлік потягнув задню поверхню стегна), наша команда показала класний футбол. Один із чинників тієї обставини, що ми ніяк не можемо досягти результату в матчах зі збірною Італії, полягає в тому, що все-таки індивідуальна майстерність італійських гравців є вищою від індивідуальної майстерності гравців збірної України. З таких дріб'язків складається результат. Найбільше мене хвилює матч проти Шотландії. Ми маємо обов'язково виграти цей двобій, ніякий інший результат нас не влаштує. На першому місці в цій грі буде результат. Сьогодні ми показали чудовий футбол, а результату не досягли. Краще б ми показали «ніякий» футбол, але при цьому привезли з Рима очки. Збірна Італії заслужено здобула перемогу. Щоправда, я не впевнений, наскільки мав рацію арбітр, призначаючи пенальті в наші ворота. До цього обидві команди створювали моменти біля воріт суперника, була рівна гра з однаковими шансами на успіх. Виходячи з турнірної таблиці, в нашій відбірковій групі ситуація обіцяє бути заплутаною. Гадаю, що до останнього туру не буде відомо, які дві команди потраплять до фінальної частини чемпіонату Європи.

Роберто Донадоні, головний тренер збірної Італії:
— Матч вийшов складним для нашої команди, але ми до такого двобою готувалися. У тому, що так відбулося — заслуга збірної України. Ми раніше планували посилення гри і темпу після перерви, і я радий, що наш план спрацював. У другому таймі нам пощастило показати футбол, якого від нас чекають. Моя робота полягає в тому, щоб налаштувати команду на перемогу. Мені здається, що сьогодні з цим завданням я впорався. Розумію, що хотілося б, аби всі без винятку гравці нашої команди перебували в повній ігровій готовності, на піку своєї форми. Та це неможливо. Вважаю, що ми і так швидко відновилися після чемпіонату світу. Небагато часу минуло відтоді, проте, ми нині показуємо хорошу гру, а більшість футболістів нашої команди — у непоганій формі. Безумовно, ми прагнемо поліпшувати якість гри, постійно над цим працюємо.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕНЬ СЕНСАЦІЙ
  • УЖЕ НЕ ЧЕМПІОН
  • ГРЮКНУЛИ ДВЕРИМА
  • СОКІЛ ПІДНІМАЄТЬСЯ
  • ЗНОВУ РІВНОВАГА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».