Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ «ВОЮЄ» З ГРУЗИНАМИ В МОСКВІ
Держдума Росії підтримала санкції, запроваджені проти Грузії, а президент країни радить «не говорити з Росією мовою шантажу». Володимир Путін закликав регулювати міграцію та уважно розглянути закони про права іноземців на трудову та комерційну діяльність.

Російська міліція почала перевіряти всіх грузинів, які живуть на території Росії. Правоохоронцям наказано брати до уваги навіть найменші порушення. Грузинів зупиняють на вулицях і в метро. У столиці перевіряють всі заклади, які належать грузинам, різко впала відвідуваність грузинських ресторанів у Москві. Скасовано гастролі грузинського національного балету. Розпочався процес депортації з Москви етнічних грузинів, яких правоохоронні органи Росії звинувачують у порушенні міграційного законодавства. Міністерство закордонних справ Грузії запевняє, що ніяких заходів щодо російських громадян у відповідь здійснювати не має наміру.
Держдеп США «розчарований Росією» і просить скасувати санкції. Опозиція в Грузії вирішила підтримати президента Михаїла Саакашвілі в його протистоянні з Москвою.
Європейські країни внесли до Ради Безпеки ООН варіант проекту резолюції щодо Грузії, поміркованіший за той, що його запропонувала Росія. Представник Кремля в ООН Віталій Чуркін уже висловив незгоду з «надто м'якими формулюваннями», які містяться в новому документі, хоча російської версії резолюції Рада Безпеки не схвалила. Москва наполягає на продовженні на півроку мандата російських миротворців у зоні грузинсько-абхазького конфлікту, а також на виведенні грузинських військ з Кодорської ущелини.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА НА ДУНАЇ ЗАГРОЖУЄ УКРАЇНІ
  • ЯДЕРНІ ПЛАНИ КНДР ЗАСУДИВ УВЕСЬ СВІТ
  • «НОБЕЛЯ» ОТРИМАЛИ ХІМІКИ
  • У МЕКСИЦІ ПІВРОКУ СТРАЙКУЮТЬ УЧИТЕЛІ
  • ПОЛЬСЬКИЙ «КАСЕТНИЙ СКАНДАЛ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».