Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
БЕНЗИН ПОДЕШЕВШАЄ?
В Україні протягом семи— десяти днів ціна бензину марки А-95 знизиться до 4,10 грн за літр, бензину марки А-80 — до 3,80, дизельного палива — до 3,95 грн/літр. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр з питань ТЕК Андрій Клюєв. За його словами, такої домовленості з нафтотрейдерами досягнуто під час засідання експертно-аналітичної групи з аналізу ринку нафти й нафтопродуктів.

«На світовому ринку спостерігається зниження цін на нафту, і ми ухвалили рішення про поетапне зниження цін на нафтопродукти в Україні. Ми знайшли повне взаєморозуміння з нафтотрейдерами»,— зазначив пан Клюєв.
Крім того, за його словами, експертно-аналітична група обговорила законопроекти, що стосуються тарифної політики в сфері стимулюючих інвестиції в нафтопереробні заводи країни.
«Ці законопроекти вже готові. Наступного тижня ми передамо їх в урядові комітети, після чого — на розгляд Кабінету Міністрів і далі, у Верховну Раду»,— сказав високопосадовець.

ВЕРХОВНА РАДА «ВІДПУСТИЛА» КОМУНАЛЬНІ ТАРИФИ
Учора народні депутати скасували свою власну постанову про ухвалення Закону України «Про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги».

«За» проголосувало 249 народних обранців: фракція Партії регіонів — 184, «Наша Україна» — три, СПУ — 30, БЮТ — 7, КПУ — 21, позафракційні — чотири.
Перед голосуванням глава комітету з економічної політики Верховної Ради Володимир Заплатинський поінформував, що комітет рекомендує «доручити уряду вивчити питання економічного обґрунтування підвищення тарифів, розробити механізм захисту малозабезпечених верств населення, підготувати і подати до 1 листопада цього року до парламенту нормативні акти щодо державного регулювання цін».
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко виступила категорично проти голосування щодо скасування мораторію.
Вона нагадала, що депутати віддали за подолання вето 340 голосів. «Зал дав 340 голосів і цей закон мав бути переданий Морозом Президенту і підписаний. Закон повинен був припинити спонтанне і необґрунтоване, невмотивоване підвищення тарифів. На жаль, після голосування по цьому законопроекту Мороз відмовився, порушуючи Конституцію, передавати ухвалений закон на підпис главі держави».
За її словами, таке рішення Голови ВР призвело до того, що люди, які чекали закону про мораторій, отримали відмову парламенту. «Коли у нас інтелектуальні ліберали говорять про те, що не можна запроваджувати мораторій на підвищення тарифів, я окремо цим людям пояснюю: якщо зараз не припинити спонтанне і необґрунтоване підвищення цін, то більшість громадян України буде нездатна сплатити цю вартість».
також у паперовій версії читайте:
  • НЕВТІШНІ ПРОГНОЗИ ЩОДО ПРИВАТИЗАЦІЇ
  • НАРЯД НА КУХНЮ СКАСУЮТЬ
  • У ХАРКОВІ ПРИСТРАСТІ НЕ ВЩУХАЮТЬ
  • ЦВИНТАРНЕ МАРОДЕРСТВО — ЗЛОЧИН ОГИДНИЙ
  • ЗАПОРІЖЖЯ: ХРАМ ЧЕКАЄ НА МЕЦЕНАТІВ
  • ДОНЕЧЧИНА: ЗНОВУ ОТРУЄНО РІЧКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».