Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ОЛЕГ БЛОХІН: «МИ МАЄМО ВІДСІЮВАТИ КОНКУРЕНТІВ»
За три дні до відбіркового матчу до Євро-2008 Італія — Україна у конференц-залі тренувальної бази ФК «Динамо» у Кончі-Заспі відбулася передматчева прес-конференція головного тренера національної збірної команди України Олега Блохіна, на якій наставник команди поділився своїми думками стосовно суперника, розповів про наявні кадрові проблеми та про психологічний стан гравців, котрі невдало виступили за свої клуби у єврокубках.

За словами тренера, проблемною є позиція воротаря. Проблему голкіперів у збірній, а саме невпевненої гри в останніх матчах Шовковського та Шуста, Блохін охарактеризував так: «Дивитися потрібно глибше. Проблема в тому, що в нас не вистачає українських футболістів, які грають у нашому чемпіонаті. Це проблема не тільки воротарська, вона існує на всіх позиціях. Мене турбує, що Кернозенко отримує червону картку, Шуст після травми ще не увійшов у свою форму, а у Шовковського суто психологічні проблеми. Хочу вам сказати, що вішати собак на одну людину за поразку в Лізі чемпіонів, напевно, неправильно. Команда разом виграє і програє, а те, що помилки воротаря видніше, то це те саме, що й у форварда, який не забиває. Гадаю, що Шовковського потрібно підтримати. Людина все-таки щось зробила для українського футболу»,— зазначив наставник національної команди. Олег Блохін також повідомив, що Шовковський має намір після відбірних матчів зробити операцію. А гратиме він чи ні в поєдинку з італійцями, це рішення буде прийнято напередодні самої зустрічі.
Збірну Італії Блохін охарактеризував детально. «Тренерський штаб команди не викликав на збір Джилардіно, Кассано, травмовано Гроссо, однак повернули Дель П’єро. Але, попри все, маємо відсіювати конкурентів. Французи — головні фаворити у нашій групі. Італія є фаворитом у суботньому матчі, адже це в них чи не останній шанс зачепитися за друге місце. Ми гратимемо більш розкуто, адже навіть поразка не сплутає нам плани. Ми на початку шляху в боротьбі за другу сходинку. Припускаємо, що Донадоні проти нас гратиме з двома нападниками, плюс Дель П’єро під форвардами. У нас є відеозапис двобою Франція — Італія, але ми аналізуємо також інші матчі. Мінус у цій ситуації в тому, що якщо ми невдало граємо з італійцями, то, тим самим, даємо їм шанс. Якщо у нас буде негативний результат, турнірне положення дасть змогу нам навіть за такого результату сподіватися на сприятливий підсумок на фініші. Звичайно, ми їдемо в Італію боротися, а не відбувати номер. Якщо нам пощастить виступити так, як ми зіграли у попередньому відбірковому циклі проти фаворитів, то це буде добре».
Ще однією проблемою збірної є недостатній вибір гравців у лінії захисту. На запитання, чому Блохін, за наявних проблем у захисті, не викликав у команду Чечера, тренер відрізав: «Я не повертаюсь до людей, котрі підвели команду. Вони не мене підвели, а себе. Писати і підказувати мені можна скільки завгодно». Тренер також укотре зазначив, що з молодіжної збірної нікого викликати, крім Мілевського та Романчука, яких він запросив на підготовку до матчу з Італією. «Штучно» ж створювати гравців для головної команди нікому не потрібно.
За словами Блохіна, на психологічний стан гравців сильно вплинув невдалий старт у єврокубках. «Вони перебувають не в найкращому стані. Якось в єврокубках у нас цього року не складається. Для мене, як головного тренера збірної України, це — проблема. Я розмовляв із багатьма гравцями на цю тему і продовжуватиму це робити». До всього капітан команди Андрій Шевченко прибув на збори з температурою +38 і якщо найближчими днями вона не знизиться, його шанси на участь у матчах зі збірними Італії та Шотландії є мінімальними. За словами Блохіна, лікарі збірної не можуть застосувати при лікуванні Шевченка якісь препарати для швидкого одужання, оскільки є ризик нарватися на допінг.
Однак є й позитивні моменти. Наставник національної команди задоволений тим, як провів кілька останніх матчів за «Байєр» Андрій Воронін.
На запитання стосовно результату, котрий задовольнить українців у Римі й як команда себе поводитиме, коли програватиме, головний тренер збірної відповів: «Яка різниця, як ти програєш — 0:1 чи 0:4. 0:4 — звичайно, гірше, тому що болісніше, а 0:1 — шкода, тому що могли відігратися. Глобального розчарування в цьому питанні для мене немає. Навіть після поразки з Італією потрібно вигравати у Шотландії. Потім у нас два матчі з Фарерами та Литвою на виїзді. Я не бачу проблем, якщо ми програємо на виїзді Франції чи Італії. Будуть проблеми, якщо ми не візьмемо очок, які маємо брати з Фарерами, Литвою й домашніми матчами. Якщо ми вдома втрачатимемо очки, шансів вийти до фінальної частини європейської першості у нас немає».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • МАМИНІ СЕКРЕТИ ДОНЬЧИНИХ УСПІХІВ
  • УЄФА ДАЄ ЧАС
  • «КАРПАТИ» — ПРОТИ
  • НА ПЕНСІЮ ЧЕРЕЗ ДВА РОКИ
  • УКРАЇНКА — НАЙПРИВАБЛИВІША
  • ЗНОВУ НІЧИЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».