Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЛЬВОВА — НАЙБАРВИСТІШИЙ ЗА 750 РОКІВ
Святкування поважного ювілею «княжого міста» триватиме чотири дні. Напрочуд масштабна програма святкових імпрез зможе задовольнити смаки львів'ян і численних гостей. Офіційне відкриття урочистостей відбудеться сьогодні в Ратуші, а відтак триватиме в театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. До афіші мистецьких заходів входить фестиваль «Львів — столиця ремесел», під час якого продемонструють свою творчість народні майстри — ткачі, ювеліри, вітражисти, різьбярі.

Для охочих їхні вироби стануть неповторними сувенірами в єдиному екземплярі. Майдан перед Домініканським собором перетвориться на кузню: буде конкурс ковальського мистецтва «Львівська підкова-2006», у якому візьмуть участь тридцять майстрів з Польщі, Росії, Угорщини та, звичайно, України.
Понад 50 фільмів буде представлено на вуличному фестивалі нового українського кіно «КіноЛЕВ», на неформальну, дружню зустріч із молодими письменниками запросить літературно-мистецький фестиваль «наЛІТ». Перенестися на півтисячоліття у сиву давнину допоможе свято «Львів стародавній» в Музеї народної архітектури й побуту, де просто неба відбудуться «битва» між лицарями, озброєними арбалетами, конкурс середньовічного танцю й одягу.
Музичною окрасою обіцяють бути шоу переможниці «Євробачення-2004» Руслани, джазовий фестиваль «Флюгери Львова», концерт духовної музики у виконанні молодіжних хорів. Справжньою «родзинкою» стане світлове шоу всесвітньо відомого німецького режисера подібних видовищ Герта Гофа просто неба на площі перед Львівською оперою. Власними сюрпризами втішатимуть львівські пивовари, а також кондитери, які пригостять учасників свята найбільшим в Україні тортом вагою майже у тонну й завдовжки тридцять метрів.
Загалом місто-ювіляр очікує прибуття близько ста тисяч гостей з багатьох країн. Серед них — високі особи: президенти України, Литви та Польщі.

НАМ РОЗКАЖУТЬ, ЧОМУ НЕ МОЖНА БИТИ ДІТЕЙ
Для того щоб поліпшити становище дітей, котрі зазнають фізичних покарань з боку батьків, потрібно змінити ставлення суспільства до такої поведінки дорослих. На це спрямована інформаційна кампанія «Дитинство без насильства», що стартує в Україні.

Як зазначив під час прес-конференції виконавчий директор Християнського дитячого фонду Віктор Лях, кампанія водночас триватиме ще у шести країнах Європи: Болгарії, Латвії, Литві, Македонії, Молдові та Польщі. Її мета — підвищити поінформованість громадськості стосовно негативних наслідків жорстокого поводження з дітьми, популяризувати ідеї «усвідомленого батьківства».
Координатор Міжнародної інформаційної кампанії «Дитинство без насильства» в Україні Олена Шипіленко розповіла, що проведення акції підтримують всі регіони нашої країни. «Можна сміливо говорити, що це буде перша всеукраїнська соціально-інформаційна кампанія, спрямована на попередження жорстокого поводження з дітьми»,— сказала вона.
Під час кампанії заплановано проведення низки інформаційних заходів, поширення інформаційної соціально-рекламної продукції, транслювання соціальних роликів на телебаченні тощо. Серед сімей з дітьми проводитиметься всеукраїнський конкурс на найкращий малюнок — «Дитинство без насильства» та благодійна акція «Ведмедик».
також у паперовій версії читайте:
  • «ЦИГАНСЬКЕ ЩАСТЯ» ВАГОЮ У П’ЯТЬ КІЛОГРАМІВ
  • ЧАС НА ОСІННІ ТУМАНИ
  • КЛЮЧ ДО ПРОГРЕСУ — ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ОСВІЧЕНОСТІ НАЦІЇ
  • ШЛЯХ ХАБАРНИКА — ВІД ПРИХОВАНОЇ КАМЕРИ ДО В'ЯЗНИЧНОЇ
  • ГІЛЬДІЯ РЕДАКТОРІВ — З ГОЛОВОЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».