Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«ДАМАСЬКА» СТАЛЬ РОДОМ З УЗБЕКИСТАНУ

Згідно з даними археології, це укріплене поселення виникло в III столітті до нашої ери. Воно було ставкою войовничих правителів, що височіла над поселеннями мирних землеробів і ремісників.
За оцінками британського археолога, щороку торгові каравани вивозили з Ахсикента близько десяти тонн сталі і п'ять тисяч клинків, які потім «шовковим» шляхом потрапляли до Дамаска, що не мав власних сталеливарних майстерень, проте славився на весь середньовічний Схід і Європу ринком зброї. Рехрен вважає, що термін «дамаська сталь» виник не за місцем її виготовлення, а через популярність ринку мечів та шабель у Дамаску, міцність яких невдовзі відчули на собі хрестоносці.
На початку XVII століття сильний землетрус змів Ахсикент з лиця землі. Частина населення, що вціліла, перебралася на північний схід до маленького селища біля соляної копальні Намаккон, де згодом виникло місто Наманган.


«ЧУДОДІЙНА» СКУЛЬПТУРА
Подружні пари в колумбійському місті Картахена щодня вишиковуються в чергу, щоб підійти до скульптури оголеної жінки, яка лежить, і доторкнутися до її могутніх грудей. Місцеві жителі вірять, що такий ритуал принесе щастя в родину, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.
Автор скульптори не чекав, що його твору припишуть чудодійні властивості. Груди Гертруди, як прозвали її городяни, мають таку популярність, що швидко «стираються» численними долонями, і скульптору доводиться періодично їх надставляти й заново лакувати.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ТЕСТ
  • РЕКОРДИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».