Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПРОЩАВАЙ, ЄВРОПО!
От і все — тепер одеському «Чорноморцю» та запорізькому «Металургу» можна забути про виступи в євротурнірах і зосередитися на чемпіонаті України та спробувати повернутися до верхівки турнірної таблиці, аби наступного року мати можливість знову взяти участь у Кубку УЄФА. Отримано досвід, який має допомогти в майбутньому. У повторних поєдинках уболівальникам не повинно бути соромно за свої команди — вони намагалися здобути позитивний результат. Та й у відсутності самовіддачі гравцям не дорікнеш. Але клас є клас і українські команди вибувають з подальшої боротьби за Кубок УЄФА.

Перший тайм поєдинку проти ізраїльського «Хапоеля» футболісти «Чорноморця» провалили. Якщо підрахувати помилки одеситів під час виконання передач, то вийде не менш як шістдесят відсотків. У нападі все зводилося до банальних навісів до штрафного майданчика, де захисники «Хапоеля» виграли практично усі верхові м’ячі. Рівень гри бронзових призерів чемпіонату України не відповідав рівню країни, збірна якої потрапила до вісімки найкращих команд останнього чемпіонату світу з футболу. Однак це — ліричний відступ після перегляду футболу у виконанні українських команд. На дев’ятій хвилині Барда вибіг сам на сам з Руденком і український воротар парирував небезпечний удар форварда. У наступному моменті, який створили господарі, Руденко не врятував. На 24-й хвилині воротар «Чорноморця» помилився, пропустивши м’яч після несильного удару Тоеми з чотирнадцяти метрів. Та навіть пропущений м`яч не пожвавив гри футболістів «Чорноморця». Вони продовжували помилятися, захист нагадував прохідний двір і на флангах, і в центрі. Єдиний з одеситів, до кого немає претензій у першому таймі, це Венглинський. Форвард рухався, грав у відборі, пресингував, але гострих передач від своїх партнерів практично не отримував. На тридцятій хвилині знову провал у захисті «Чорноморця» призвів до того, що Тоема на кілька секунд випередив Руденка, який забрав м`яч у руки.
Не відомо, що сталося в перерві з «Чорноморцем», але команда почала грати набагато активніше. Чи то Семен Альтман, який залишився в Одесі, дав наганяй підопічним, чи то «Хапоель» надто розслабився. На 47-й хвилині Венглинський після передачі Щищенка вийшов віч-на-віч із воротарем «Хапоеля», але не зміг переграти Елімелеха. Через хвилину «Хапоель» збільшив перевагу, але Йоліч ударом головою з десяти метрів не влучив у ворота. Надалі атаки на ворота «Хапоеля» накочувалися одна за одною. Після удару Симоненка м'яч влучив у поперечину і відскочив до Венглинського, який з восьми метрів не влучив у ворота. За хвилину Венглинський отримав передачу в штрафному майданчику господарів і мав знову забивати, але перетримав м'яч і захисники ліквідували загрозу. Ще один момент на 58 хвилині був у Полтавця, який з кута штрафного майданчика бив у ближній кут і влучив у голкіпера, хоча в цьому епізоді у вигідній позиції перебував Венглинський. На 65-й хвилині чергова атака одеситів мала завершуватися взяттям воріт, але знову наші гравці змарнували момент. Коли стільки моментів не реалізовується, напевно, не варто говорити про примхи Фортуни. На 68-й хвилині Венглинський вивів на ударну позицію Кирильчука, той пробив — голкіпер «Хапоеля» відбив м’яч прямо на Даниловського, якому з двох метрів було легше забити, ніж не забити, але він відправив м’яча прямо в руки воротарю. Здавалося, ще одна атака і м’яч, нарешті, побуває у воротах «Хапоеля», але іншої думки дотримувався австрійський арбітр Штучлік. Протягом усієї гри суддя з Австрії не помічав порушення правил у виконанні господарів. На 73-й хвилині Штучлік вирішив допомогти «Хапоелю» спокійно завершити гру. Островський біля бокової лінії боровся за м’яч із гравцем господарів і відтіснив його, а м`яч вийшов за межі поля. Боковий суддя показав на кутовий. Островський схопився за голову і почав щось доводити судді. За кілька секунд Штучлік підбіг до бокового арбітра і перекинувся з ним кількома словами, покликав Островського і показав йому червону картку. «Хапоель» відразу скористався численною перевагою. Після навісу з флангу м’яч після удару Паєса потрапив у штангу і перший на добиванні був Барда, який ударом під поперечину збільшив перевагу своєї команди до 2:0. «Чорноморець» продовжував шукати щастя біля воріт суперника. Після навісу Кирлика з правого флангу Нижегородов ударом головою переправив м’яча у сітку воріт. На 88-ій хвилині Де Бруно поставив остаточну крапку в цій зустрічі. Він увірвався до штрафного майданчика гостей і ударом у нижній кут зробив рахунок 3:1. У доданий арбітром час «Чорноморець» міг скоротити розрив у рахунку, але удар Щищенка з-за меж штрафного майданчика прийняла на себе поперечина.
Віктор Догадайло, старший тренер «Чорноморця»:
— »Чорноморцю» не пощастило реалізувати план на гру. Було чимало моментів, але вилучення Островського все зламало. Після цього було важко контролювати середину поля, пішли необов’язкові голи в наші ворота.
Іцхак Шум, головний тренер «Хапоеля»:
— Сьогодні «Чорноморець» грав набагато краще, ніж у Одесі, мав небезпечні моменти. На початку другого тайму в мене були побоювання щодо результату протистояння. І все ж нам вдалося «зламати» хід поєдинку і перемогти.
Слідом за одеситами боротьбу за Кубок УЄФА припинив і запорізький «Металург». Після сенсаційної нічиєї (1:1) у Греції в Запоріжжі «Металург» програв (0:1). Лише в першому таймі «Панатінаїкос» робив набіги до штрафного майданчика української команди, а в другій половині гри закрився у захисті. Така тактика гостям удалася завдяки швидкому голу. На чотирнадцятій хвилині удар Салпігідіса Глущенко відбив, але першим біля м’яча опинився Пападопулос, який відкрив рахунок у цій грі. Надалі «Панатінаїкос» став грати винятково на контратаках. Наприкінці першого тайму мав зрівнювати рахунок Модебадзе, який з гострого кута не зміг пробити воротаря греків.
У другій 45-й хвилинці гості відверто грали на утримання рахунку, затримували час за будь-якої можливості, іншими словами, грали в антифутбол. Утім, варто зазначити, що оборонялися гості грамотно і атаки запоріжців лише зрідка завершувалися небезпечними ударами. Єдиним моментом, котрий варто згадати в другій частині гри, став потужний та прицільний постріл Демченка, який у стрибку перевів на кутовий Ебеде. На більше в цій грі «Металурга» не вистачило. Гра в заключні хвилини перетворилася на банальну навалу на ворота «Панатінаїкоса», з якою команда гостей впоралася без особливих труднощів. «Панатінаїкос» вистояв і виграв 1:0.
Ясмінко Веліч, головний тренер «Панатінаїкоса»:
— Наша команда грала сильно в першому таймі, але в другому багато футболістів втомилися. Незважаючи на це, ми перемогли.
Сергій Ященко, головний тренер «Металурга»:
— Я подякував хлопцям за хорошу гру і самовіддачу. Вони зробили все, що могли. Лише не змогли забити гол. Хочеться, щоб в іграх чемпіонату вони грали з таким самим настроєм, а результат обов’язково прийде. «Панатінаїкос» мав два напівмоменти і забив гол. Модебадзе наприкінці першого тайму мав стовідсотковий момент, але не реалізував його. Тож клас «Панатінаїкоса» виявився вищим від нашого. Я знаю рівень своїх футболістів. Аби пред’являти до них великі претензії, потрібно, щоб рівень їхньої майстерності був вищим.
Результати всіх матчів кваліфікаційного раунду Кубка УЄФА:
«Хапоель» (Тель-Авів, Ізраїль) — «Чорноморець» (Одеса, Україна) — 3:1
Голи: Тоєма 24, Барда 74, Де Бруно 88 — Ніжегородов 82
Перший матч: 1:0.
«Металург» (Запоріжжя, Україна) — «Панатінаїкос» — 0:1
Гол: Попадопулос 13
Перший матч 1:1
«Ньюкасл» (Англія) — «Левадія» (Естонія) — 2:1
Голи: Мартінс, 47, 50 — Зелінський 65
Перший матч: 1:0
«Байєр» (Німеччина) — «Сьон» (Швейцарія) — 3:1
Голи: Воронін, 62. Рамелов, 76, Шнайдер, 86 — з пенальті — Джелсон, 75
Перший матч: 0:0
«Рандерс» (Данія) — «Фенербахче» (Туреччина) — 0:3
Голи: Дейвід 61. Санлі 63, Кежман 70
Перший матч: 1:2
«Брюгге» (Бельгія) — «Ружомберок» (Словаччина) — 1:1
Голи: Балабан 89 — Рак 28
Перший матч: 1:0
«Гронінген» (Голландія) — «Партизан» (Сербія) — 1:0
Гол: Ван де Лаак, 60 — із пенальті
Перший матч: 2:4
«Црвена Звєзда» (Сербія) — «Слован» (Чехія) — 1:2
Голи: Аілтон 43 — Білек 1, Холенда 65
Перший матч: 0:2
«Літекс» (Болгарія) — «Маккабі» (Ізраїль) — 1:3
Голи: Сандріньо 36 — Дірче 19. Масуді 31. Андерсон 68
Перший матч: 1:1
«Фейєнорд» (Голландія) — «Локомотив» (Болгарія) — 0:0
Перший матч: 2:2
ЦСКА (Болгарія) — «Бешикташ» (Туреччина) — 2:2
Голи: Ілієв 60, Тунчев 69 — Нобре 93, Бобо 97
Перший матч: 0:2
«Кайсеріспор» (Туреччина) — «Алкмар» (Голландія) — 1:1
Голи: Унал 10 — Кора 54 — автогол
Перший матч: 2:3
«Динамо» (Румунія) — «Ксанті» (Греція) — 4:1
Голи: Нікулеску 11, 81, Крістя 47, Данчюлеску 79 — Павіот 51
Перший матч: 4:3
«Работнічкі» (Македонія) — «Базель» (Швейцарія) — 0:1
Гол: Стерьєвскі 75
Перший матч: 2:6
«Грассхоппер» (Швейцарія) — «Атвідаберг» (Швеція) — 5:0
Голи: Блуммер 29. Суттер 31. Швеглер 57. Едуардо 60. Ренглі 67
Перший матч: 3:0
«Осер» (Франція) — «Динамо» (Хорватія) — 3:1
Голи: Йєлен 35, 42, Матіс 70 — Едуардо 61 — з пенальті
Перший матч: 2:1
«Херенвен» (Голландія) — «Сетубал» (Португалія) — 0:0
Перший матч: 3:0
«Суперфунд» (Австрія) — «Ліворно» (Італія) — 0:1
Гол: Бакайоко 57
Перший матч: 0:2
«Нансі» (Франція) — «Шальке» (Німеччина) — 3:1
Гол: Луіс 19. Курбело 25, Діа 71 — Бордон 77
Вилучення: Гаванон 90 — Рафінья 47
Перший матч: 0:1
«Ланс» (Франція) — «Етнікос» (Кіпр) — 3:1
Голи: Діндан 11, Джема 64, Кузен 66 — Беліч 69
Перший матч: 0:0
«Брондбю» (Данія) — «Айнтрахт» (Німеччина) — 2:2
Гол: Ерікссон 20, Расмусен 66 — Васоскі 7, 52
Перший матч: 0:4
«Млада болеслав» (Чехія) — «Марсель» (Франція) — 4:2
Гол: Печка 35, Голуб 62 — з пенальті 83, Седлачек 90 — Мауліда 14, Тайво 56
Перший матч: 0:1
«Оденсе» (Данія) — «Герта» (Німеччина) — 1:0
Гол: Тімм 63
Перший матч: 2:2
«Парма» (Італія) — «Рубін» (Росія) — 1:0
Гол: Папоні 49
Перший матч: 1:0
«Аустрія» (Австрія) — «Легія» (Польща) — 1:0
Гол: Валлнер 66
Перший матч: 1:1
«Аякс» (Голландія) — «Старт» (Норвегія) — 4:0
Голи: Розенберг 10, Розенберг 25, Грігера 41, Бабель 69
Перший матч: 5:2
«Насіонал» (Португалія) — «Рапід» (Румунія) — 1:2 (додатковий час)
Голи: Спадасіо 29 — Бадой 91, Бурдіян 100
Перший матч: 0:1
«Іракліс» (Греція) — «Вісла» (Краків, Польша) — 0:2
Голи: Міхайлович 90, Канторо 101
Перший матч: 1:0
«Варегем» (Бельгія) — «Локомотив» (Росія) — 2:0
Голи: Маттіс 57, Сержант 82
Перший матч: 1:2
Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БЛОХІН ВИЗНАЧИВСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».