Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ГОРІЛКА ПОДОРОЖЧАЄ?
Монопольний виробник спирту — державний концерн «Укрспирт» — з 1 жовтня підвищує відпускні ціни на основну сировину для лікеро-горілчаної продукції на 7–8 гривень за тонну. Підвищення проводиться централізовано і може, за словами виробників міцних алкогольних напоїв, призвести до подорожчання їхньої продукції вроздріб на гривню за півлітрову пляшку.

Президент Союзу оптовиків і виробників алкоголю і тютюну В’ячеслав Сокерчак розповів, що об’єднання «Київспирт» надіслало офіційного листа виробникам лікеро-горілчаної продукції, в якому повідомило, що з 1 жовтня вартість однієї тонни спирту класу «люкс» підвищується з 39 до 46 грн., «екстра» — з 38 до 45 грн., а вищого сорту — з 37 до 44 грн.
Найбільші оператори ринку лікеро-горілчаної продукції поставилися до підвищення цін із розумінням. Адже тільки за останній тиждень вартість зерна для спиртзаводів зросла на 150–200 гривень за тонну. На думку виробників, проблема не в самому подорожчанні, яке загалом об’єктивне, а в тому, що «Укрспирт», як і торік, робить це несподівано і у наказовому порядку.

КОРИСТУВАТИСЯ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ НА ПІДПРИЄМСТВІ ЗАБОРОНЕНО...
Працівник одного із донецьких молокозаводів Юрій Литвин судиться з керівництвом свого підприємства за утиск його прав використовувати українську мову в діловодстві.

Як передає кореспондент УНІАН, пан Литвин стверджує, що за використання ним української мови в діловодстві підприємства, на якому працював, його понизили на посаді, зменшили заробітну плату. За його словами, в журналі добової роботи цеху він вів діловодство українською мовою. Керівництво ж молокозаводу на сторінках того ж журналу відповідало російською мовою і вимагало від працівника припинити записи українською.
Юрій Литвин подав позов до суду на керівництво свого підприємства і оцінив порушення своїх конституційних прав у 10 тисяч гривень. Він пояснив, що «судове засідання в районному суді завершилося, мій позов не задовольнили, і я подав апеляцію».
За словами позивача, в районному суді «змінили предмет позовних вимог». Пан Литвин наголосив, що в позові заявляв, що йому не дозволяють вживати українську мову в службових відносинах, «а в суді констатували, що мені заборонили спілкуватися українською мовою».
Біля будівлі Донецького обласного апеляційного суду відбувся мітинг на підтримку позивача. Щоправда, у ньому взяли участь лише близько 20 осіб...
також у паперовій версії читайте:
  • СТОГОЛОСІ ДЗВОНИ СОБОРУ
  • «5-Й КАНАЛ» ЗНОВУ ЗАЗНАЄ УТИСКІВ
  • СПРАВА ҐОНҐАДЗЕ: ЗНИК АДВОКАТ ОБВИНУВАЧЕНОГО
  • ДО БІБЛІОТЕК УЧАЩАЮТЬ 17 МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ
  • СОРОК КВАРТИР У КРИМУ — ЗА 49 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ...
  • СУМИ: «ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ» ЧИ «ЦЕНТРАЛЬНЕ ОПАЛЕННЯ»?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».