Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРЕМ’ЄРА ЕКЗАМЕНУВАТИМЕ ЗИМА
Учорашнє розширене засідання Кабінету Міністрів розпочалося з мажорної ноти — Прем’єр-міністр Віктор Янукович повідомив, що урядова делегація завершила переговори з російською стороною, під час яких зафіксувала ціни на газ для України до кінця року на рівні 95 доларів за тисячу кубічних метрів.

За словами глави уряду, досягнуто домовленості щодо стабільного постачання необхідних обсягів газу до України до 2010 року. «Ціна на цей газ буде кращою від цін, що мають наші сусіди»,— заявив Прем’єр.
Кабінет Міністрів відновить практику формувань оперативних штабів управління житлово-комунальним господарством у осінньо-зимовий період, сказав пан Янукович. «Влада в цьому періоді має працювати в режимі внутрішньої організації, й ми створимо центральний оперативний штаб в уряді»,— поінформував він, закликавши керівників регіонів створити аналогічні штаби на рівні областей та районів.
Після обнадійливо мобілізуючих моментів керманич Кабміну перейшов до тривожної інформації. Загалом глава уряду охарактеризував стан житлово-комунального господарства напередодні осінньо-зимового періоду як аварійний: «Стан у житлово-комунальному господарстві — аварійний, а в деяких регіонах ще гірший, там не вирішуються проблеми».
Віктор Янукович висловив намір залучати до виправлення ситуації в житлово-комунальному господарстві представників великого капіталу. «Я переконаний, настав час великому капіталу взяти на себе частину витрат»,— наголосив він, запропонувавши активно долучитися до цієї роботи керівникам банків і енергетичних компаній.
Робота в осінньо-зимовий період стане першим серйозним іспитом для нинішнього складу уряду, вважає Прем’єр. «Наш перший іспит — це зима. Від нас із вами, від того, чи зможемо ми працювати як партнери, залежить, чи будуть люди з теплом і світлом»,— сказав він.
Більшу частину свого виступу Янукович присвятив критиці попередників, закликавши, щоправда, учасників засідання «не сприймати це як докори на адресу попередників». Так, за словами Прем’єр-міністра, на кінець липня в Україні спостерігалась розбалансованість бюджету, дефіцит якого сягав 6,5 мільярда гривень. У кризовому стані перебували державні монополії, в тому числі НАК «Нафтогаз України», збитки якого сягали близько 1,5 мільярда доларів, а також «Укрзалізниця» — з боргами майже 7 мільярдів гривень. Заборгованість із зарплати становила, за його словами, десь мільярд гривень. Найбільший ціновий удар був прийнятий, на думку Прем’єра, саме в соціальному сегменті ринку: «Коли офіційно інфляція була зареєстрована на рівні 3,8 відсотка, найбільше зростання ціни було зафіксовано на повсякденні товари і послуги».
Віктор Янукович відзначив також суттєве зниження інвестиційного клімату в країні та стрімке зростання цін на енергоносії внаслідок «провальної зовнішньої політики». «За останні півтора року знизилися майже всі показники в економіці»,— констатував Прем’єр.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРО ЩО СКАЗАВ СЕКРЕТАРІАТ ПРЕЗИДЕНТА УРЯДОВІ
  • ПРОКУРАТУРА — НАЙБІЛЬШ ЗАКРИТИЙ ОРГАН ВЛАДИ
  • СОЦПАРТІЯ «ХУДНЕ» НА ОЧАХ
  • ДРУГИЙ НОМЕР ВИБОРЧОГО СПИСКУ «РЕГІОНАЛІВ» КРИТИКУЄ ПРОЕКТ ДЕРЖБЮДЖЕТУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».