Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СВІТ ЗГАДАЄ БАБИН ЯР
У Києві завтра відбудеться міжнародний форум «LET MY PEOPLE LIVE!», приурочений до 65-ї річниці трагедії Бабиного Яру. На ньому очікується присутність представників 41 держави, про це під час вчорашньої прес-конференції заявив радник Президента України з гуманітарних питань Маркіян Лубківський. Цей форум стане однією з найбільш представницьких акцій в ім’я збереження історичної пам’яті про Голокост, що покликана показати спільне прагнення лідерів держав і світової спільноти не допустити у майбутньому повторення подібної трагедії.

За словами Маркіяна Лубківського, участь у заходах візьмуть Президент України Віктор Ющенко, президенти Ізраїлю, Республіки Хорватія, Республіки Чорногорія. Окрім того, для участі у форумі до України прибуде голова меджлісу Азербайджанської Республіки. Російську сторону представлятиме голова Ради Федерації Сергій Миронов. Від Словацької Республіки участь у форумі візьме віце-прем’єр-міністр, від Литовської Республіки — заступник голови сейму. Очікуються також віце-прем’єр-міністр Болгарії, віце-президент німецького бундестагу, міністр закордонних справ Грузії, голова канцелярії президента Республіки Польща, міністр культури та інформації Казахстану, міністр освіти США, міністр народу і населення Естонії.
Як зазначив пан Лубківський, на скорботну річницю трагедії приїдуть спеціальні гості — екс-президент Польщі Александер Квасьнєвський та головний рабин Тель-Авіва. Радник Президента України поінформував, що загалом у заходах із нагоди річниці трагедії в Бабиному Яру візьме участь близько тисячі закордонних гостей, додавши, що це — не остаточна кількість.

І ЗНОВУ — «КОЛЬЧУГИ»...
Британські експерти в щотижневику «Джейнс Дифенс Уіклі» стверджують: Україна продала Ірану кілька комплексів радіолокаційної розвідки «Кольчуга». Кількість замовлених Іраном «Кольчуг» виданню точно не відомо. Станції нібито призначені для посилення протиповітряної оборони Ірану у світлі зростання напруженості навколо ядерної програми цієї країни. Вартість кожного комплексу — близько 25 мільйонів доларів, повідомляє НТН.

Радар «Кольчуга» може виявляти повітряні цілі за випромінюванням на відстані, що перевищує дальність дії існуючих радіолокаційних станцій, визначає курс цілей, швидкість і надсилає дані на радари протиповітряної оборони. Кілька років тому, ще за президентства Леоніда Кучми, США і Велика Британія, як відомо, пред'являли Україні обвинувачення в постачанні комплексів «Кольчуга» режиму Саддама Хусейна. Але під час воєнної операції в березні 2003 року зброю українського виробництва в Іраку так і не знайшли. «США більше не ставлять питання про «Кольчуги» у контексті відносин з Україною»,— заявляв після скандалу колишній посол Сполучених Штатів в Україні Джон Хербст.
Отже, наразі важко твердити, наскільки обґрунтованими є нинішні закиди британського видання. А ось наступна інформація хоча і не є вичерпною, проте має підтвердження, повідомляє інтернет-видання «ElKomart — политический процесс».
У рамках спільних заходів СБУ і Збройних сил України викрито групу осіб, котрих підозрюють в незаконному продажу військової техніки, повідомляє прес-служба СБУ.
Як з'ясувалося, військовослужбовці однієї з частин незаконно передали комерційній фірмі списану військову техніку. Майно було вивезено за кордон і там продано. Державі нанесено збиток у розмірі 160 тисяч доларів США.
СБУ розслідує інцидент.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОРІВ РИНОК. НА ЦЕЙ РАЗ У СТОЛИЦІ
  • КРИМ: ДЕЩО ВРЯТОВАНО ВІД РОЗБАЗАРЮВАННЯ
  • У БОРГИ ЛІЗУТЬ НЕ ВІД ХОРОШОГО ЖИТТЯ
  • ТАКОГО ПАМ'ЯТНИКА ЩЕ НЕ БУЛО
  • ПОСІЯТИ КОНОПЛЮ МОЖНА. А ЗНИЩИТИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».