Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ВІЙСЬКО
ЗБРОЙНІ СИЛИ ЗАПОЧАТКУВАЛИ «БІЛУ КНИГУ»
Збройним силам України, незважаючи на недоліки, що й досі в них існують, довіряють дедалі більше людей.

Про це свідчать соціологічні дослідження. Чому?
Однією з причин є їх відкритість. Якщо, скажімо, раніше факти корупції, зловживань деяких посадовців всіляко замовчувалися, то нині про них говорять і перші особи Міністерства оборони. А ще — в різних виданнях, на телеекранах висвітлюються різні аспекти життя армії. Найґрунтовніше вони відображені у «Білій книзі» — виданні, яке має стати щорічним, зі сторінок якого наші співвітчизники матимуть змогу дізнатись про стан свого війська, плани щодо його реформування, проблеми, які заважають йому наблизитись до стандартів західних країн.
Перше видання «Білої книги» побачило світ. У передмові до нього міністр оборони України Анатолій Гриценко, зокрема, пише:
«Зміни, що відбуватимуться у Збройних силах протягом наступних шести років, матимуть системний характер і охоплюватимуть широке коло питань, пов'язаних з усуненням розбіжностей між завданнями та ресурсними можливостями, пошуком балансу між вимогами до рівня боєздатності й вирішенням соціальних питань, вдосконаленням системи управління, підготовки, комплектування та кадрового менеджменту.
Цілком очевидно, що такі складні, але вкрай необхідні для Збройних сил завдання, вирішуватимуть відкрито і прозоро в рамках демократичного цивільного контролю — від визначення завдань Збройним силам до гарантованого ресурсного забезпечення та всебічного контролю над їх діяльністю. Саме з цією метою Міністерство оборони розпочало щорічне видання документа, що в багатьох країнах світу називається «Біла книга».
Започаткуванням цього щорічного видання встановлено прямий діалог між суспільством і Збройними силами, впроваджено механізм інформування світової спільноти про перетворення в оборонній сфері України. Це забезпечує можливість якнайповніше враховувати вимоги суспільства до Збройних сил, вчасно вносити необхідні корективи до поточних і перспективних планів».
Крім того, «Біла книга» містить інформацію, що допоможе молодим громадянам України визначитися з майбутньою службою у Збройних силах.
Започаткування «Білої книги» — ще одне підтвердження курсу інтеграції нашої держави в європейські структури, твердих намірів стати членом НАТО. Адже армії країн Заходу давно є відкритими для платників податків, за рахунок яких вони існують. Наші громадяни, котрі теж утримують свої Збройні сили, мають право знати, як витрачають їхні кошти.
також у паперовій версії читайте:
  • 200 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ОТРИМАЛА ДЕРЖАВА ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ВІЙСЬКОВИХ МІСТЕЧОК
  • КОЛИ ПОХОРОНКУ ПІДПИСУЄ РОЗХЛЯБАНІСТЬ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».