Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЩО КОЇТЬСЯ У ПИРОГОВОМУ?
Не минуло й двох тижнів після пожежі в київському музеї просто неба, як у неділю запалали ще три історичні хатини. У вересні Музей народної творчості в Пироговому став мішенню не інакше як для вогняного полтергейста.

Як розповіли працівники музею, пожежа почалася близько 16.30. Охоронець помітив, що від однієї з хатин в районі експозиції «Карпати» йде дим. Пожежники приїхали за п'ять хвилин. Проте вогонь був швидшим — будиночки перетворилися на попелище. Згоріли одна велика і дві маленькі хатини, у радіусі 40 метрів вигоріла трава. Від споруд, які привезли з села Тухольки Львівської області, залишилися самі стіни й колоди. Крім того, знищено понад десяток скринь ХІХ століття ручної роботи, які були всередині.
— У 2000 році тут теж згоріло три хатини. Вони стояли буквально через дорогу від цих,— повідомив виданню «Газета по-киевски» заступник директора музею Володимир Міхневич.
Причиною пожежі адміністрація вважає підпал. У хатинах немає електрики, від недокурка вони не запалають — мало бути велике джерело вогню.
Підтримувати належний протипожежний стан унікального музею важко — ще в 1997 році тут була пожежна частина, але оскільки музею нічим було платити, довелося відмовитися від її послуг. Директор просив Президента України посприяти поверненню пожежників, але відповіді наразі немає.

КОМУСЬ ТАКИ КОРТИТЬ «ПІДПАЛИТИ» КРИМ
Минулими вихідними невідомі здійснили чергову спробу нападу на будівлю меджлісу кримськотатарського народу, про це УНІАН повідомили в прес-службі меджлісу.

За цією інформацією, у фойє офісу меджлісу був закинутий саморобний пристрій, що нагадує «димову шашку». У цей момент в будинку перебували голова меджлісу, народний депутат України Мустафа Джемільов і його заступник, депутат Верховної Ради Криму Ремзі Ільясов.
Як повідомила чергова в будівлі Ленара Аджиасанова, вона почула, як відчинилися вхідні двері, і хлопок, після чого стався спалах. Жінка, задихаючись від диму, що виходив з «пакунка», викинула його на вулицю.
Про скоєний напад співробітники меджлісу повідомили органи внутрішніх справ Сімферополя. На місце події прибули заступник начальника Головного управління МВС України в АРК Фемі Фетієв, начальник Сімферопольського міського управління ГУ МВС України в АРК Анатолій Проценко, співробітники МВС, підрозділу «Беркут», вибухотехнічна служба кримської міліції, співробітники СБУ.
Під час перегляду відеозаписів камер спостереження, встановлених на будівлі, вдалося зафіксувати, що біля офісу проходило з десяток підлітків, «голови яких були накриті капюшонами». «До вхідних дверей офісу повернулося двоє осіб, у руках одного був предмет, згорнутий у вигляді трубки, решта восьмеро підлітків чекали на майданчику за рогом будинку. Згідно з відеозаписом однієї з камер спостереження, двоє людей підпалили «пакунок», потім один відчинив двері, а другий закинув його в приміщення, після чого вся група негайно зникла з місця злочину»,— повідомляє прес-служба меджлісу.
Згідно з даними співробітників вибухотехнічної служби ГУ МВС України в АРК, які оглянули місце події й зібрали попіл і залишки згорілого, встановлено, що кинуто «саморобну піротехнічну суміш, виготовлену на основі селітри».
За фактом ведеться розслідування.
На думку представників меджлісу, цей інцидент «можна вважати наперед спланованими діями проти представницького органу кримськотатарського народу». «Чергова спроба завдати збитку будівлі меджлісу кримськотатарського народу є однією з цинічних спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Криму»,— заявляють вони.
У 1993–2005 роках скоєно чотири напади на будівлю меджлісу, зловмисники використовували саморобні шашки, пляшки з легкозаймистою рідиною, розбивали вікна.
також у паперовій версії читайте:
  • ЧАЕС ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВІД БЕЗПЕЧНОГО САРКОФАГА?
  • ПАМ'ЯТКУ АРХІТЕКТУРИ ХІХ СТОЛІТТЯ ГАСИЛИ П'ЯТЬ ГОДИН
  • ПО МОРЮ ПЛИВ ТАЄМНИЙ «АРСЕНАЛ»
  • КАЛЬМІУСУ — ЧИСТУ ВОДУ
  • ДИКИХ ТВАРИН ЗАХИЩАЮТЬ У СУДІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».