Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У РОЛІ «ЕЛІТА-ЦЕНТРУ» МІГ ВИСТУПИТИ... «КИЇВМІСЬКБУД»
У Києві викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які підроблювали інвестиційні договори і прибуткові касові ордери холдингової компанії «Київміськбуд», пропонуючи нерухомість за ціною нижчою, ніж у забудовника.

Таким чином, шахраї отримали від громадян 1,3 мільйона гривень, які й привласнили. Наразі прокуратурою Печерського району Києва порушено кримінальну справу за статтею «Шахрайство».
Як зазначили у прес-службі «Київміськбуду», ніхто зі співробітників компанії не причетний до цих махінацій. Керівники компанії заявили, що раді тому, що завдяки зусиллям МВС удалося викрити й знешкодити шахраїв.
Холдингова компанія «Київміськбуд» — найбільша будівельна компанія України. Понад 80% її акцій належить Київській територіальній громаді й знаходиться в управлінні Київської міськдержадміністрації.
Тим часом скандал навколо будівельної махінації «Еліта-Центру» триває. Днями прес-служба ГСУ МВС України повідомила, що останнім часом у медіа порушується питання, що для надання Київською міською держадміністрацією допомоги особам, які постраждали від діяльності «Еліта-Центру», обов'язково потрібно отримати від МВС України списки потерпілих, визнаних такими в ході досудового слідства. У різних варіаціях зазначається, що МВС начебто умисно не надає таких списків, і саме через це службові особи КДМА не можуть допомогти постраждалим. «Міністерство внутрішніх справ і, зокрема, слідчі, котрі провадять у справі досудове слідство, ні в якому разі не налаштовані перешкоджати наданню ошуканим громадянам допомоги, а навпаки, вживають можливих заходів для притягнення до відповідальності винних осіб і відшкодування спричинених збитків»,— наголошується у заяві відомства. Саме з цією метою на рахунки групи компаній «Еліта-Центр», квартири та інше майно обвинувачених накладено арешт.

ЯК УСЕ Ж ТАКИ «ПІДНЯТИ» УКРАЇНСЬКУ ЕКОНОМІКУ?
«Як підняти українську економіку» — на це запитання спробував відповісти у своїй книзі, презентованій днями, кандидат економічних наук Андрій Новак. Монографія, яка щойно побачила світ у видавництві «Гнозис», містить цілісну трифункціональну модель формування конкурентоспроможної та високоефективної економіки за світової глобалізації. Експертна рада видавництва вважає економічні ідеї, викладені автором, чи не останнім шансом на запровадження і втілення в державі «української економічної моделі».

На думку автора, змінити ситуацію на краще в Україні можна за умови внесення змін до трьох функцій, за взаємодії яких працює економічна система: виробництва, продажу, розподілу результатів від продажу. Треба також сформувати 65 великих корпорацій, які стануть ядром розвинутої економіки.
На думку пана Новака, економічний процес в Україні має відбуватись поетапно. Спочатку треба прийняти і затвердити довгострокову економічну модель розвитку держави. Надалі для її реалізації уряд разом із Нацбанком мають формувати щорічні програми.
За словами відомого письменника і громадського діяча Володимира Цибулька, праця Андрія Новака не може пройти непоміченою «в нинішній економічній ситуації, яка своїм застоєм і негнучкістю подібна до ситуації 2000 року». «Ця книжка мусить збурити справжню суспільну дискусію»,— переконаний письменник.
також у паперовій версії читайте:
  • АНТИМОНОПОЛЬНИЙ КОМІТЕТ ОШТРАФУВАВ «УКРТРАНСГАЗ»
  • У КРИМУ ЗАСЯЮТЬ «АРТЕКІВСЬКІ ЗОРІ»
  • ГАЗОВІ БОРЖНИКИ, ШИКУЙСЬ!
  • «ПТАШИНОГО ГРИПУ» НА ПОЛТАВЩИНІ НЕМАЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».