Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЕКСПЕРТИ: ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА КРАЇНИ ПОЛІПШУЄТЬСЯ
Таку оцінку нинішньої ситуації в Україні дав британський дослідницький центр «Oxford Business Group», повідомляє «Німецька хвиля».

Новий звіт британських дослідників, які інформують інвесторів про події на ринках, що розвиваються, стосується енергетичного сектора нашої країни. «Oxford Business Group» відзначив дії нового уряду, спрямовані на створення достатніх резервів газу в українських сховищах на зиму.
Хоч Росія може підняти ціну на газ для України вже в січні, стабілізаційний фонд на суму 600 мільйонів доларів, який нині створює уряд, зробить подорожчання газу менш болючим для економіки, вважають британські експерти.
Дослідники також звертають увагу на те, що уряд планує 10-відсоткові знижки на електроенергію для тих, хто її споживає в значних обсягах. Від цього мають виграти, передусім, великі металургійні підприємства й рудники. Отже, зауважують фахівці, Україна відходить від практики, коли енергоносії продавалися підприємствам за вищими цінами, щоб компенсувати низькі ціни для населення. «Oxford Business Group» також зазначає, що ЄС і США, зацікавлені в енергетичній безпеці України, пропонують багатомільйонні позики для розвитку енергетичного сектора.
Як повідомлялося раніше, у серпні експерти «Oxford Business Group» дійшли висновку, що всупереч політичній нестабільності, Україна залишається привабливою для інвестицій, оскільки «ринкові і політичні перетворення в країні є незворотними».

ЗАХОПЛЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ — КРЕМЕНЧУЦЬКА «МОДА»?
Через загрозу захоплення зупинено виробничий процес на Кременчуцькому заводі технічного вуглецю на Полтавщині. Про це журналістам повідомив в. о. директора, заступник директора з виробництва Сергій Удовицький.

Як передає кореспондент УНІАН, причина зупинки підприємства, за його словами, полягає в тому, що в разі захоплення заводу може статися дестабілізація його роботи і, як наслідок, екологічна катастрофа. «Ми цього допустити не можемо. Зупинимо поки що завод і проведемо ремонт»,— сказав пан Удовицький. За його словами, штурм підприємства можливий через бажання нового керівництва, обраного на зборах акціонерів 31 серпня, стати до виконання своїх обов'язків.
Події на заводі розвивалися стрімко: 31 серпня були зірвані збори акціонерів. Того ж дня слідчий лінійної міліції Придніпровської залізниці Людмила Ратушна розпочала обшук на підприємстві, спираючись на ухвалу, санкціоновану в. о. заступника прокурора Дніпропетровської області. У документі зазначено, що слідчий розслідує кримінальну справу про ухилення посадовцями заводу від повернення в Україну валютної виручки. Під час обшуку адміністрація підприємства була блокована. Бійці «Беркута» затримали Мирослава Балдіса — акціонера, який володіє 50% акцій заводу. Голові правління заводу В'ячеславу Яворському була викликана «швидка». Лікарі поставили діагноз «серцевий напад» і шпиталізували в реанімацію.
Пан Яворський заявляв, що напередодні появи слідчого податкова інспекція не виявила порушень у господарській діяльності підприємства.
Однак представник іншого акціонера — адвокат Ігор Головань стверджує: він має відомості про те, що дирекція заводу діяла на користь одного з акціонерів і здійснила щонайменше одну незаконну зовнішньоторговельну операцію.
ВАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» спеціалізується на виробництві вуглецю технічного (сажі), який використовується в шинній і гумотехнічній промисловості, а також в лакофарбному виробництві. Велику частину продукції експортують за кордон, її покупцями є провідні світові виробники шин «Michelin» (Франція), «Goodyear Tire & Rubber Co.» (США), «Continental AG» (Німеччина) тощо. Що ж до силових захоплень або спроб їхнього здійснення стосовно підприємств міста — «ДУ» у минулих числах докладно висвітлювала ситуацію навколо Кременчуцького сталеливарного заводу.
також у паперовій версії читайте:
  • НА «МІТТАЛ СТІЛ КРИВИЙ РІГ» — ЗНОВУ РАДІОАКТИВНИЙ БРУХТ
  • ЖЕРТВУ «СУХОДОЛЬСЬКОЇ-СХІДНОЇ» ЧЕКАЄ ЧЕРГОВА ОПЕРАЦІЯ
  • ТРИВАЄ ГЕНЕРАЛЬНА АСАМБЛЕЯ МІЖНАРОДНОЇ РАДИ ЖІНОК
  • «СОЛОМА» ВАРТІСТЮ У МІЛЬЙОН
  • КИЇВ: У БУДИНКУ КІНО ОБВАЛИЛАСЯ СТЕЛЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».