Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
КАБМІН ПІДГОТУВАВ ПРОГРАМУ ДІЯЛЬНОСТІ УРЯДУ
Кабінет Міністрів підготував і готовий внести на розгляд парламенту програму діяльності уряду та проект стратегії соціально-економічного розвитку України на 2006–2011 роки, заявив Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, виступаючи на відкритті другої сесії Верховної Ради України п'ятого скликання.

За його словами, проект стратегії розвитку передбачає на першому етапі у 2006—2008 роках виведення економіки України на стійкі темпи економічного зростання, на другому етапі — в період 2009–2011 років будуть створені умови для переходу до етапу післяіндустріальної економіки загального добробуту.
Проектом передбачено визначення нагальних проблем, які потребують вирішення саме в 2007 році. За словами глави уряду, на це будуть «кинуті» основні сили. У програмі також є перелік основних пріоритетів і завдань, які дадуть змогу досягти зазначених цілей. «Ми не повинні повторювати помилок минулих років, особливо потрібно позбутись популістських методів, бо, як відомо, вони призводять до того, що частка споживання у бюджеті держави виявляється безпідставно роздутою, соціальні виплати підвищуються в той час, коли темпи економічного розвитку знижуються, і це призводить до стагнації в економіці й, як результат, починають згортатись внутрішні інвестиції та скорочуватись доходи бюджету»,— сказав В. Янукович. Його уряд хоче повернутися до інвестиційно-інноваційного розвитку економіки, який забезпечить її прискорене зростання і відповідно буде підвищено соціальні стандарти. За такої моделі соціальні виплати перестануть бути папірцями, які щомісяця знецінюються через відсутність товарного покриття. Керманич Кабінету Міністрів пообіцяв, що гривня в Україні буде повноцінною грошовою одиницею, що дасть змогу підвищити рівень життя людей. Він наголосив на важливості того, що уряд знаходить спільну мову з вітчизняним виробником: «Скасування стимулів для тих, хто готовий розширити виробництво, оновлювати техніку, впроваджувати передові технології призвело до того, що ми відчули нестачу вітчизняних товарів». Віктор Янукович пообіцяв змінити цю ситуацію, коли вітчизняні товари замінюються дешевими імпортними. За його словами, відкриття внутрішнього ринку призвело до від'ємного сальдо зовнішньоторговельного балансу з відповідним «вимиванням» золотовалютних резервів.
Глава уряду також сказав, що, усвідомлюючи складність ситуації, в якій перебуває вітчизняна економіка, уряд ухвалив і реалізує програми антикризових заходів, закладає основи для реконструкції й модернізації провідних галузей економіки України. Він сказав, що механізмом досягнення мети стане відновлення оптимального балансу між споживанням і накопиченням. Він підкреслив, що промисловий потенціал України практично вичерпався і через три—п'ять років вичерпається технічний ресурс усієї теплоенергетики, а в металургії зношеність основних фондів досягла 80% і на модернізацію потрібні колосальні кошти. Прем'єр зазначив, що уряд має намір збільшити частку накопичення в економіці, яка буде спрямовуватись на оновлення і модернізацію, розширення виробництва. З цією метою в бюджеті 2007 року пропонується зменшити перерозподіл ВВП через бюджет приблизно на 30%, і таким чином на розвиток економіки залишиться приблизно 36 мільярдів гривень. «Цей ресурс дасть виробництву поштовх для нарощування темпів і створення нової якості продукту»,— сказав він. Це відновить стимули для інвестиційних проектів і, таким чином, буде реалізоване завдання про інвестиційно-інноваційну модель розвитку економіки. За словами глави уряду, «в результаті економіка почне сама себе витягувати з кризи і забезпечувати неінфляційне соціальне зростання». Зокрема, уряд планує, що це призведе до підвищення заробітних плат і відрахування до Пенсійного фонду, пожвавлення платоспроможності на внутрішньому ринку. За словами Віктора Януковича, на кінець 2007 року уряд розраховує зробити бюджет Пенсійного фонду бездефіцитним.
Пан Янукович також зазначив, що уряд має намір спрямувати кошти від приватизації не на «проїдання», а на реалізацію інноваційних проектів, вирішення нагальних економічних завдань і сприятиме розв'язанню завдань у гуманітарній сфері.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІДКРИТО ДРУГУ СЕСІЮ ВР
  • КУДИ ВИРУШИТЬ РУХ?
  • БЕЗСМЕРТНИЙ: «ВИБОРЕЦЬ РОЗСУДИТЬ»
  • АНТИКРИЗОВА КОАЛІЦІЯ ВИЗНАЧИЛАСЯ
  • ЛИШЕ 10 ПРИНЦИПОВИХ?
  • У ТИМОШЕНКО — ВЛАСНИЙ ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРО ОПОЗИЦІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».