Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТАЙСОН ТРЕНУЄТЬСЯ, ПІТЕР ПЕРЕМАГАЄ
У Лос-Анджелесі відбувся поєдинок боксерів-суперважковиків, у якому зустрілися 25-річний нігерієць Самуель Пітер і 38-річний американець Джеймс Тоні. Переможець цього поєдинку отримував статус обов'язкового претендента на бій за титул чемпіона світу за версією WBC, яким нещодавно заволодів екс-росіянин Олег Маскаєв.

На початку бою ініціативою заволодів Пітер, котрий діяв набагато швидше від свого суперника. Нігерієць переконливо виграв перші три раунди, однак у четвертому більш досвідчений Тоні, який значно поступався своєму суперникові у зрості й вазі, завдав кілька сильних ударів. Із носа Пітера пішла кров. Після цього боксери обмінялися виграними раундами. Сьома трихвилинка залишилась за Пітером, який кілька разів уразив суперника. Після цього почався приблизно рівний бій, в якому суперники обмінювалися «люб'язностями». У дев'ятому раунді рефері зняв очко з Пітера за заборонений удар. У наступному відрізку бою він кілька разів вдарив свого суперника, проте розвинути успіх не зумів. У останніх двох раундах Тоні намагався врятувати бій, а нігерієць — діяти обережно, прагнучи завдати вирішального удару. В підсумку остаточне рішення було за суддями. Двоє рефері віддали перемогу Пітеру — 116:111, а третій, напевне, побачив щось інше, визнавши перемогу Тоні,— 115:112. «За весь бій він жодного разу не зміг мене сильно вдарити,— сказав Пітер.— Я був як скеля, цілковито контролював хід поєдинку і справедливо переміг. По ходу двобою думав, що зможу нокаутувати суперника, але він вистояв». Тоні, у свою чергу, не погодився з рішенням суддів. «Я не програв цей поєдинок,— заявив він.— Я все зробив для того, щоб перемогти. Мій суперник сьогодні не виграв». Проте Пітер упевнений в справедливості своєї перемоги і налаштовується на поєдинок із Маскаєвим. «Я готовий до цього бою»,— сказав він.
Усе ж, на думку переважної більшості фахівців, чемпіонські амбіції Пітера поки не відповідають рівню його майстерності. Він виглядає важким, повільно рухається і робить ставку на сильний удар. У зустрічі з Маскаєвим цього для перемоги буде замало. Олег не любить надто швидких суперників, а в силі удару він перевершує нігерійця. До того ж, Маскаєв може неприємно здивувати свого суперника у другій половині бою своєю фізичною витривалістю, адже в останніх раундах Пітер постійно має втомлений вигляд. Тож тепер залишилося дочекатися остаточної дати цього поєдинку.
Серед інших подій боксу варто відзначити ще один боксерський поєдинок. Француз Сулейман Мбайє став чемпіоном світу за версією WBA. У титульному поєдинку він переміг аргентинця Рауля Балбі. Бій тривав лише чотири раунди. Після чергової успішної атаки француза судді вирішили припинити поєдинок. До речі, український боксер Андрій Котельник, який захищає кольори німецького клубу «Універсум бокс промоушн», раніше говорив, що його менеджери вели переговори з Сулейманом Мбайє. Однак життя внесло корективи і тепер нашому землякові перед зустріччю з французом доведеться захистити свій титул інтерконтинентального чемпіона, а потім помірятися силою з Мбайє. «Поки не можу сказати, коли був бій з французом. Усе залежить від того, як складеться мій наступний поєдинок, заплановано на 21 жовтня, і, звісно, від того, чим завершаться переговори з представниками Мбайє»,— сказав Андрій Котельник.
Колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі американець Майк Тайсон провів у Лас-Вегасі відкрите тренування зі своїм нинішнім наставником Джефом Фенеком. Боксер заявив, що це — показове тренування і він не має наміру повертатися в ринг. Колишній абсолютний чемпіон світу хоче допомогти володареві титулу IBF у найлегшій вазі Вахтангові Дарчиняну готуватися до поєдинку з філіппінцем Гленном Донером. Цей бій заплановано на 7 жовтня. За словами Дарчиняна, який так само тренується в австралійця Джефа Фенека, він спарингував із Тайсоном. Легковаговик, спарингуючи із суперважковаговиком, сподівається, що ці тренування дадуть змогу йому поліпшити власну ударну потужність. Саме тренери Дарчиняна Джеф Фенек і Біллі Хусейн запропонували боксерові тренуватися з Тайсоном, вважаючи, що це сприятиме розвитку нокаутерських здібностей чемпіона.

Михайло МИХАЙЛІВ
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕРЕЗ ТЕРНИ
  • ФУТБОЛЬНИЙ РИНОК ЗАКРИТО!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».