Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РЕСТОРАТОРИ — ПРОТИ ЗАХИСНИКІВ ПРИРОДИ

«Здається, ми були бунтівниками сьогодні!» — заявив 54-літній містер Стаут, коли вперше спробував гусячу печінку в піцерії Connie's Pizza. Він визнав, що страва йому сподобалася, і він рекомендуватиме її своїм друзям.
Нагадаємо, що 22 серпня Чикаго став єдиним містом у США, де продаж страв зі збільшеної гусячої печінки карається законом. Цю заборону запроваджено з ініціативи депутата Джо Мура, активного захисника тварин. Збільшення гусячої печінки, що згодом іде на делікатесний паштет, досягається за допомогою насильницької годівлі птахів через трубку. Захисники тварин вважають цю процедуру неприйнятною.
Заходи, що застосовуватимуть до порушників, не надто обтяжливі: перший раз ресторан одержить попередження, вдруге може бути оштрафований на суму до 500 доларів.


ЯКИЙ З ВАС КУЛІНАР?
Кожен із нас має певну думку про власні кулінарні здібності. Та чи завжди вона відповідає дійсності й відображає справжній кулінарний талант? Буває, молоденька дівчина й яєчню не знає як приготувати, а за кілька років таку страву приготує коханому чоловікові, що дивуєшся. Невже це одна й та сама людина? Давайте перевіримо ваш кулінарний потенціал.
1. Чим збивають крем?
шейкером (1 бал);
міксером (2 бали);
вантузом (0 балів).
2. Що потрібно для того, аби посмажити насіння?
духовка (1 бал);
сковорідка (2 бали);
мікрохвильова піч (0 балів).
3. Як називається найпопулярніша страва до будь-якого свята?
вобла в ананасах (0 балів);
оселедець під шубою (2 бали);
кавун (1 бал).
4. Що потрібно зробити з макаронами, аби вони вийшли смачними?
продути (0 балів);
посолити (1 балів);
промити та додати вершкове масло (2 бали).
5. Із чого варять манну кашу?
з перлової крупи (1 бал);
з манної крупи (2 бали);
з молочних сосисок (0 балів).
6. Що необхідно для приготування вівсяного печива?
макуха (1 бал);
комбікорм (0 балів);
овес (2 бали).
7. Макарони по-флотському, це:
макаронні страви, які готують на кораблі (1 бал);
макарони з м’ясом (2 бали);
таємна зброя воєнно-морського флоту (0 балів).
8. Якого кольору варені раки?
зелені (1 бал);
червоні (2 бали);
зірково-смугасті (0 балів).
9. Гоголь-моголь — це:
герой мультфільму (0 балів);
алкогольний коктейль (1 бал);
жовток, збитий з цукром (2 бали).
10. Чим відрізняються пельмені від вареників із м’ясом:
розміром (1 бал);
у пельменях сире м’ясо, а у варениках — варене (2 бали);
це — різні назви одного продукту (0 балів).
11. Куди зазвичай додають вершки?
у чай (1 бал);
у каву (2 бали);
у компот (0 балів).
12. Як ви вважаєте, бланшування — це:
просмаження продукту до золотавої скоринки (1 бал);
різновид баклажанів (0 балів);
обробка продукту в окропі з подальшим охолодженням у холодній воді (2 бали).
13. Бланшування необхідне для:
видалення повітря з продукту та поліпшення його якості (2 бали);
для дезінфекції продукту (1 бал);
щоб згаяти вільний час (0 балів).
14. Скільки часу триває бланшування:
2–5 годин (1 бал);
2–5 хвилин (2 бали);
роками (0 балів).

Підрахуйте отримані бали:
Кількість ваших балів неухильно тяжіє до 0. Мабуть, кулінарія — не ваше покликання. Ви переймаєтесь високими матеріями, роздумами про долю світу й космічних галактик. Ви рідко звертаєте увагу на те, що саме ви їсте.
Від 5 до 10 балів. Помилок забагато, але потенціал — великий. Кулінарія явно не ваш «коник», однак скільки на світі інших гідних захоплень! Наприклад, ліплення з пластиліну або випилювання лобзиком.
Від 10 до 17 балів. Ви схильні до експериментів, однак у кулінарії це може призвести до важких наслідків. Не варто відкрито пропонувати іншим свої страви, намагайтесь підсовувати їх непомітно, а потім із безпечної відстані спостерігайте за реакцією піддослідних.
Більше 17 балів. Вітаємо, ви — справжній кулінар. Рідні й близькі із задоволенням сідають за святковий стіл, страви до якого готували саме ви. У повсякденному житті ви також частенько радуєте їх своїми кулінарними шедеврами. Однак стежте за вагою своїх близьких, бо відірватись від таких смачних страв важко.

Підготувала Наталія БОЙКО, психолог

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗНАХІДКИ
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».