Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НЕОЧІКУВАНІ ЗМІНИ
За чотири етапи до завершення регулярного сезону турнірні пристрасті в чемпіонаті світу з автоперегонів «Формула-1» розпалились не на жарт. Дванадцятибальна різниця між іспанським пілотом «Рено» Фернандо Алонсо та німцем із «Феррарі» Міхаелем Шумахером у особистому заліку пілотів тримає в напруженні шанувальників цього виду спорту, а про інтригу щодо мінімальної різниці між цими автостайнями в Кубку Конструкторів говорити не доводиться. Усі погляди та переживання зосереджено на італійській Монці, де 8-10 вересня відбудеться Гран-прі Італії. Попри це, увагу публіки дещо розсіяли повідомлення про майбутнє фінського гонщика Кімі Ряйкконена, затвердження нового календаря «Формули» на наступний сезон. У ньому, як з’ясували, не обійшлось без сюрпризів.

Розпочнемо з Ряйкконена. За повідомленням багатьох засобів масової інформації, фін не виступатиме за команду «Рено», з якою має підписану угоду, в тому разі, коли Міхаель Шумахер оголосить про завершення кар’єри. Тоді Ряйкконен стане першим номером у команді «Феррарі». Ситуація проясниться за все не раніше 8–10 вересня, коли команди мають скласти заявки для участь в чемпіонаті 2007 року. Шеф перегонів «Формули-1» Берні Еклстоун підтвердив, що Шумахер має намір завершити кар’єру наприкінці нинішнього року. Однак директор команди «Феррарі» Жан Тодт спростував цю інформацію. Англійське видання «Гардіан» припускає, що «Феррарі» може заявити на чемпіонат 2007 року відразу трьох гонщиків — Ряйкконена, Массу та Шумахера, аби дати останньому трохи більше часу на роздуми.
Тепер — про новий календар. У списку, затвердженому Міжнародною автомобільною федерацією (ФІА), є сімнадцять етапів, з-поміж яких не знайшлось місця легендарній Імолі, де загинув Айртон Сенна, та Нюрбургрингу. Зате повернулась до календаря змагань гонка в Спа-Франкоршам. Не зайвим буде зауважити, що таким поворотом подій навряд чи задоволений флагман перегонів останніх років — команда «Феррарі» та її топ-пілот Міхаель Шумахер. Адже не секрет, що італійська стайня і німецький пілот традиційно отримували на цих етапах, як кажуть у футболі, дванадцятого гравця в особі численної армії фанатів, котрі активно підтримували улюбленого пілота та команду. Однак шеф «Формули-1» Берні Еклстоун був категоричним у своїх коментарях: «Для таких країн, як Італія та Німеччина, дві гонки — занадто». Думку Еклстоуна підтримали керівники ФІА, котрі вважають, що для пілотів достатньо гонок у Монці та Хоккенхаймринзі, тобто Гран-прі Італії й Німеччини. Таким чином, трасу імені Енцо та Діно Феррарі, де чорного вікенду 1994-го трагічно загинув легендарний гонщик Айртон Сенна і де відбувається всесвітньо відоме Гран-прі Сан-Марино, вилучили з календаря. Аналогічна доля спіткала Гран-прі Європи та Нюрбургринг. Щоправда, Імола зберігає шанси повернутись в календар Гран-прі. Для цього організаторам треба встигнути завершити модернізацію автодрому й усунути низку проблем із зонами безпеки. Після цього етап може зайняти місце всередині місячної перерви між Бахрейном та Іспанією. З Німеччиною ситуація складніша. На думку федерації, Нюрбургринг і Хоккенхаймринг мають щороку чергуватися. Тому без цих трас «Формула-1» не залишиться. Водночас після річної перерви до календаря «Формули-1» повернувся один із найпопулярніших етапів — Гран-прі Бельгії в Спа-Франкоршам. 2006 року Берні Екклстоун виключив цю гонку з календаря, оскільки траса потребувала серйозної реконструкції. Тепер Спа знову повернулась у світ швидкісних перегонів.
Новий сезон розпочнеться 18 березня, як завжди, в Австралії, а завершиться 21 жовтня в Бразилії. Нинішнього року через Ігри Співдружності першою гонкою став Бахрейн, а Австралію перенесли на період 31 березня — 2 квітня. Ще одна новина щодо Гран-прі Японії. Наступного року гонка в цій країні відбудеться не на трасі Сузука, а на автодромі Фуджі. 1976 року «Формула» приїхала на острови, і перші два роки Гран-прі проводили саме на цій трасі, однак згодом завдяки впливу «Хонди» 1978 року перегони перенесли до Сузуки.

Календар «Формули-1» на сезон 2007 року:
Гран-прі Австралії — 18 березня;
Гран-прі Малайзії — 8 квітня;
Гран-прі Бахрейну — 15 квітня;
Гран-прі Іспанії — 13 травня;
Гран-прі Монако — 27 травня;
Гран-прі Канади — 10 червня;
Гран-прі США — 17 червня;
Гран-прі Франції — 1 липня;
Гран-прі Англії — 8 липня;
Гран-прі Німеччини — 22 липня;
Гран-прі Угорщини — 5 серпня;
Гран-прі Туреччини — 26 серпня;
Гран-прі Італії — 9 вересня;
Гран-прі Бельгії — 16 вересня;
Гран-прі Китаю — 30 вересня;
Гран-прі Японії — 7 жовтня;
Гран-прі Бразилії — 21 жовтня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • АНДРЕ АГАССІ: ДЛЯ 23 ТИСЯЧ І ВСЬОГО СВІТУ!
  • ПЕРШИЙ МЛИНЕЦЬ — ГЛЕВКИЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».