Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТЕНІС ПОДОЛАВ НЕГОДУ
На нью-йоркських кортах «Флешинг Мідоуз» триває четвертий й останній з серії турнірів Великого шлему — відкритий чемпіонат Сполучених Штатів. Через сильну зливу у вівторок не зіграно до кінця жодного матчу, тому перше коло змагання розтяглося аж на три дні. На щастя, в середу в небесній канцелярії змилостивилися над спортсменами, і поєдинки вже не переривалися.

Усе соліднішим стає українське жіноче представництво на провідних змаганнях професійного туру. Цього разу на старт US Open вийшло п'ятеро наших співвітчизниць. Киянка Олена Бондаренко (перша ракетка України і 59-та у світі), новокаховчанка Юліана Федак, донеччанка Ольга Савчук й одеситка Вікторія Кутузова одразу отримали право виступити в основній сітці турніру. А от ще одній представниці Донбасу Юлії Бейгельзімер довелося долати кваліфікаційні бар'єри. В останньому, третьому раунді кваліфікації донеччанка зламала опір німецької тенісистки Ангеліки Бахманн — 6:4, 1:6, 6:4.
Першої втрати український квінтет зазнав уже в понеділок. Ольга Савчук у трьох партіях з рахунком 7:6 (7:5), 4:6, 2:6 поступилася 17-річній американці Лорен Албанезе, яка за рейтингом ще не могла бути представлена в основній сітці, але отримала від організаторів змагання спеціальне запрошення, так звану «вайлд-кард».
Ще четверо українок мали зіграти ще у вівторок, але змогли вийти на корти тільки в середу. Невдало виступила тільки Юлія Бейгельзімер, щоправда, суперниця в неї була не з легких — дванадцята ракетка турніру росіянка Дінара Сафіна, яка легко довела свій статус, віддавши донеччанці тільки чотири гейми — 6:1, 6:3. Цікаво, що в другому колі на молодшу сестру Марата Сафіна чекає ще одна наша представниця — Юліана Федак. Новокаховчанка в першому колі виявилася психологічно сильнішою за білоруску Тетяну Пучек: і перша, і друга партії спочатку складалися не за сценарієм українки, але Юліана щоразу знаходила в собі сили змінити перебіг подій — 7:5, 6:3.
Олена Бондаренко вперше після тривалої паузи здобула перемогу в основній сітці одного з турнірів серії Великого шлему. Торік у червні киянка спромоглася дійти до третього кола Уїмблдонського турніру, і відтоді свої рейтингові очки заробляла на менш престижних змаганнях. Були певні проблеми й у протистоянні з маловідомою американською опоненткою Ашею Ролл: у другій партії найкраща українська тенісистка поступалася з рахунком 0:3. Утім, підсумок свідчить про певну перевагу нашої землячки — 6:4, 6:4. У другому колі Бондаренко гратиме з 23-ю ракеткою турніру росіянкою Ганною Чакветадзе. Олена має шанси на успіх у поєдинку з цією суперницею. Принаймні президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев, говорячи про шанси двох перспективних росіянок Ганни Чакветадзе й Марії Кириленко, акцентує увагу на недостатніх фізичних кондиціях цих дівчат: «Вони занадто швидко втомлюються. А на турнірах Великого шлему, які тривають два тижні, добре грати всі матчі — вдвічі складніше, дуже багато залежить саме від фізичних кондицій. Тому я не думаю, що Чакветадзе й Кириленко «доживуть» на US Open до другого тижня, зможуть дійти хоча б до 1/8 фіналу. А вирішити проблему можна лише великими навантаженнями на тренуваннях, а також поступовим набуттям досвіду, у тому числі і негативного». Чи додасть Ганні Чакветадзе негативного досвіду Олена Бондаренко, знатимемо наступної ночі.
Єдина з українських тенісисток, яка не мала жодних ускладнень у поєдинку першого кола — Вікторія Кутузова. Одеситка домінувала в грі з іспанкою Марією Хосе Мартінес Санчес в обох партіях — двічі по 6:3. Цікаво, що в початковій версії турнірної сітки суперницею одеситки була італійка Флавія Пеннетта, але вона змушена була відмовитися від виходу на корти «Флешинг Мідоуз» через травму. У другому раунді змагань Вікторія Кутузова поміряється силами зі словацькою тенісисткою Ярмілою Гайдосовою.
Коли в жіночій частині відкритого чемпіонату США ми маємо за кого вболівати, в чоловічій сітці лише симпатизуємо комусь з гравців — від часів Андрія Медведєва наші хлопці високих результатів не досягають. Перший об'єкт для симпатій на цьому турнірі — 36-річний ветеран світового тенісу Андре Агассі. Як відомо, нинішній US Open буде для нього останнім у кар'єрі турніром серії Великого шлему, тому публіка своїм гаманцем голосує за подальшу спортивну біографію американця: на кожному його поєдинку аншлаг, а суперники Андре потрапляють під такий психологічний пресинг на корті імені Артура Еша, що дивно, звідки в них ще беруться сили для гри. Не витримав багатотисячного вболівання проти себе в матчі першого кола румунський тезко Агассі Андрій Павел. За своїми ігровими кондиціями він готовий нарівні змагатися з титулованим опонентом, що доводить виграний на тай-брейку перший сет і навіть програні в тринадцятому геймі друга й третя партії. Але морально Павел зламався після поразки в третьому сеті, тож четвертий віддав практично без боротьби — 2:6.
А в другому колі на улюбленця американських уболівальникв чекав фіналіст відкритого чемпіонату Австралії-2006 кіпріот Маркос Багдатіс... Про результат цього протистояння — у наступних випусках «ДУ».

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ЯЗИК ДО ШТРАФУ ДОВЕДЕ
  • ІТАЛІЙСЬКІ ЗДОБУТКИ
  • КЛИЧКО ПОВЕРНЕТЬСЯ, ЯКЩО...
  • СОКІЛ — ОСТАННІЙ
  • УКРАЇНСЬКИЙ ТРІУМФ
  • АВСТРАЛІЄЦЬ — ПРЕЗИДЕНТ ФІБА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».