Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПОДАРУНКИ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
Усі українські команди, які представляють нашу країну в двох найпрестижніших європейських футбольних турнірах, змогли за сумою двох поєдинків переграти своїх суперників і вийти до наступного раунду змагань. Донецький «Шахтар» переконливо довів свою перевагу в майстерності над польською «Легією». Київські динамівці не залишили жодного шансу турецькому «Фенербахче». Не допоміг туркам і мільйон доларів, який президент цього клубу обіцяв подарувати своїм футболістам у разі подолання київського бар’єру. Тож «Шахтар» і «Динамо» вийшли до групового турніру Ліги чемпіонів. Підтримали переможну ходу лідерів вітчизняного футболу дві інші наші команди, які виступають у Кубку УЄФА. Одеський «Чорноморець» отримав результативну нічию на полі польської «Вісли», а запорізький «Металург» удома розгромив молдовський Зімбру (у перших двох матчах зафіксовано нульові нічиї). Таким чином, Україна зберегла максимальне представництво своїх команд у єврокубках.

Після річної перерви київське «Динамо» знову повернулось до Ліги чемпіонів. Виграши у Києві з рахунком 3:1 у турецького «Фенербахче», на виїзді підопічні Анатолія Дем`яненка зіграли внічию (2:2) у Стамбулі. На четвертій хвилині турецька команда, котра захопилася штурмом воріт «Динамо», була піймана на контратаці. Максим Шацьких вибіг сам на сам із Рюшту, зробив паузу й пробив у кут воріт — 0:1. Для «Фенербахче» такий початок гри був схожим на нокдаун. За хвилину це міг бути нокаут, але після навісу Корреа Гусєв улучив у штангу. Потім був небезпечний удар Ротаня, який парирував голкіпер «Фенербачхе». Через три хвилини господарі могли зрівняти рахунок, коли Родріго не зовсім чисто виконав підкат проти Саміха, але англійський суддя Беннет пенальті не дав. На тринадцятій хвилині Шацьких знову мав забивати, але не міг влучно пробити з кута воротарського майданчика. Не забиваєш ти — забивають тобі. Знову спрацювало це футбольне правило. На 35-й хвилині господарям пощастило відігратися. Удар Аппіа з двадцяти метрів влучив у верхній кут воріт Шовковського — 1:1. Проте недовго Туреччина святкувала нічийний рахунок. На 41-й хвилині Ребров кидає у прорив Шацьких і той, увійшовши до штрафного майданчика, б’є низом у кут воріт — 1:2.
У другому таймі «Динамо» стало грати менш активно, але обережніше в захисті. На 55-й хвилині мали забивати господарі, але м’яч після удару Алекса пролетів над поперечиною. Зрівняла рахунок турецька команда знову після дальнього удару. Цього разу пробив Керім і Шовковський не зумів дотягнутися до м`яча — 2:2. Хоча турецька команда до останнього намагалась забити, більше результативних атак у цій зустрічі глядачі не побачили.

Анатолій Дем`яненко, головний тренер «Динамо»:
— На передматчевій установці дав завдання команді забити швидкий гол. Узагалі, жадав від хлопців грати на контратаках і обережно діяти в обороні. Гадаю, що якоюсь мірою мої підопічні виконали цю настанову. Добре, що Максим Шацьких реалізував створені моменти.

Зіко, головний тренер «Фенербахче»:
— Основні помилки ми зробили в першому матчі. Найперше, недостатньо передбачили вміння «Динамо» грати у швидкий контратакуючий футбол. Відігрувати два м’ячі у повторному поєдинку — завдання не з легких, тут навіть не має значення сила суперника. Ми зобов’язані були приділяти особливу увагу контратакам «Динамо», як і в першому матчі, не впорались з цим завданням.
Слідом за київським «Динамо» донецький «Шахтар» також увірвався до групового турніру Ліги чемпіонів. Незважаючи на те, що «Легія» знову нічим особливим не здивувала чемпіона України, гірники примудрилися собі створити проблеми. «Шахтар» першим пропустив м’яч і на сімнадцятій хвилині команді Луческу довелось розпочинати все спочатку. Проте дарувати довго господарям радість «Шахтар» не став. Через чотири хвилини Маріка, після прострілу Раца підставив ногу і м’яч вкотився у ворота «Легії». На 28-й хвилині Тимощук віддав передачу на Фернандіньо і той сильним ударом у кут воріт робить рахунок 1:2. Остаточно інтрига в цьому матчі зникла на 45-й хвилині. Після затяжної атаки «Шахтаря» Маріка збільшив перевагу своєї команди до двох м’ячів..
У другому таймі команди не форсували подій. «Легія» у півсили намагалась протистояти «Шахтарю», але цього вистачило для другого голу у ворота Шуткова. На 88-й хвилині Володарчик з-під захисника пробив у кут воріт і Шутков був змушений витягувати м’яч із сітки воріт — 2:3.

Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Для нас важливо, що ми вийшли до групового турніру Ліги чемпіонів. Після першого поєдинку стало очевидно, що «Легія» — команда, що може створити нам великі проблеми. Я знав, що суперник любить грати в атакуючий футбол. Тому для «Шахтаря» головним завданням було — не давати полякам тримати м’яч. Нам потрібно було змусити їх пресингувати, залишати свою половину поля. Це б дало змогу використовувати швидкість наших нападників — Брандау і Маріки. Так у нас і вийшло. До того ж, добре виглядала наша середня лінія, у якій найактивнішими виглядали Тимощук і Матузалем. Усе це дозволило «Шахтарю» здобути перевагу, яка, зрештою, вилилась в голеві моменти. Гадаю, що ми заслужили цю перемогу.

Результати всіх матчів третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів:
«Легія (Польща) — «Шахтар» (Донецьк, Україна) — 2:3
(перший матч — 0:1)
«Фенербахче» (Туреччина) — «Динамо» (Київ, Україна) — 2:2
(перший матч — 1:3)
«Спартак» (Росія) — «Слован» (Чехія) — 2:1
(перший матч — 0:0)
«Ружемберок» (Словаччина) — ЦСКА (Росія) — 0:2
(перший матч — 0:3)
«Стяуа» (Румунія) — «Стандарт» (Бельгія) — 2:1
(перший матч — 2:2)
«Аякс» (Голандія) — «Копенгаген» (Данія) — 0:2
(перший матч — 2:1)
«Работнічкі» (Македонія) — «Лілль» (Франція) — 0:1
(перший матч — 0:3)
«Млада» (Чехія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 1:1
(перший матч — 2:5)
«К’єво» (Італія) — «Левські» (Болгарія) — 2:2
(перший матч — 0:2)
АЕК (Греція) — «Хартс» (Шотландія) — 3:0
(перший матч — 2:1)
«Арсенал» (Англія) — «Динамо» (Хорватія) — 1:1
(перший матч — 3:0)
«Маккабі» (Ізраїль) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:1
(первший матч — 1:2)
«Осасуна» (Іспанія) — «Гамбург» (Німеччина) — 1:1
(перший матч — 0:0)
«Црвена Звєзда» (Сербія) — «Мілан» (Італія) — 1:2
(перший матч — 0:1)
«Бенфіка» (Португалія) — «Аустрія» (Австрія) — 3:0
(перший матч — 1:1)
«Валенсія» (Іспанія) — «Зальцбург» (Австрія) — 3:0
(перший матч — 0:1)
Приємний подарунок своїм уболівальникам в День Незалежності зробили українські команди, які виступають у Кубку УЄФА. Одеський «Чорноморець» у повторному поєдинку проти польської «Вісли» відкрив рахунок на 31-й хвилині. Відзначився Сергій Щищенко. Поляки відігралися на 62-й хвилині після невідпорного удару Вахада Геворгяна. На більше у них не вистачило ні сил, ні майстерності. Отже, за рахунок м’яча, забитого на чужому полі, «Чорноморець» долає польський бар’єр і йде далі. До одеситів приєднався запорізький «Металург», який вдома розгромив молдовський «Зімбру» із рахунком 3:0. У складі господарів двічі відзначився Тасевськи і одного разу — Квірквелія.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ІСПАНСЬКІ ФАВОРИТИ УКРАЇНСЬКИХ ГРУП

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».