Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
КИЇВ: РАДІОАКТИВНА ЗНАХІДКА
Майже 30 невеликих контейнерів із написом «радіація», загорнутих у газету «Труд» 1981 року, загальною вагою до десяти кілограмів, знайшли замурованими у вентиляційній шахті будинку на Оболоні. Виявилося, це — радіоізотопні сповіщувачі з системи протипожежної сигналізації, яку практикували в промисловості 30–40 років тому. За прямого контакту вони випромінюють 120 мікрорентген, що в чотири рази більше від норми, проте на відстані метра воно зникає.

Знахідка добряче перелякала мешканців багатоповерхівки на вулиці Братиславській. Тепер жінка з 15-го поверху зрозуміла, чому в неї завжди було волого у ванній кімнаті. Це вона викликала робітників прочистити вентиляцію. Контейнери обстежили на горищі. Кожен, якщо його відкрити, випромінює 120 мікрорентген на годину. Норма, говорять фахівці, 25–30. «Фон — від датчика з плутонієвим напиленням. У закритому стані він не випромінює,— говорить заступник командира Київської служби порятунку Володимир Александров.— Загрози для життя і здоров'я мешканців будинку немає, наразі ці датчики буде вилучено і відправлено на утилізацію». Рятувальники і правоохоронці не розуміють, як радіоізотопні сповіщувачі потрапили у житловий будинок. Їх установлювали у 60–70-х роках, і то не скрізь.

ДЖУР-ДЖУР: ГАРНО Й НЕБЕЗПЕЧНО
Як повідомили у прес-службі Головного управління МНС України в Криму, на водоспаді Джур-Джур, що поблизу селища Сонячногірське (Алуштинський район), місцеві мешканці беруть з відпочивальників гроші за надання вельми сумнівних послуг, інколи навіть небезпечних для життя.

Під час перевірки співробітники кримських управлінь МНС і Державтоінспекції з'ясували, що ділки перевозять відпочивальників із селища Сонячногірське на водоспад на автомобілях «ЗІЛ» і «УАЗ», «обладнаних» лавками. Відзначаючи, що, як правило, машини набиті курортниками «під зав'язку», МНС наголошує, що перевезення в таких умовах становить загрозу для життя, при цьому у багатьох водіїв відсутні ліцензії на перевезення.
Кафе біля водоспаду, як виявилося, офіційно не працює, хоча на мангалі смажилися шашлики, а у величезному казані «доходив» плов. При перевірці з'ясувалося, що в кафе — цілковита антисанітарія: посуд миється в річці, вище за течією в якій купаються тисячі туристів. У ньому не було ні вогнегасника, ні інших засобів пожежогасіння.
Представники МНС також з'ясували, що відвідування безпосередньо самого водоспаду небезпечне для життя: поручні існують лише до нього, на верхній точці вони не встановлені, а табличка «Обережно: небезпечно для життя» нікого не лякає.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРЕЗИДЕНТ НАГАДАВ ПРЕМ'ЄРОВІ ПРО УНІВЕРСАЛ
  • БАХЧИСАРАЙСЬКІ ПОДІЇ РОЗСЛІДУВАТИМЕ СБУ
  • БУДЕ ГАЗ ІЗ БЕРЕЗІВСЬКОГО РОДОВИЩА
  • НА ХРЕЩАТИКУ ОДНОЧАСНО ВИСТУПАТИМУТЬ 32 ВІЙСЬКОВІ ОРКЕСТРИ
  • ЖНИВА ПЛАВНО ПЕРЕХОДЯТЬ У СІВБУ
  • ЛЬВІВ: БЕЗПРИТУЛЬНІ БІЛЬШЕ НЕ НОЧУВАТИМУТЬ У НАМЕТАХ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».