Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАЙКОМФОРТНІШИЙ МЕГАПОЛІС

Згідно з результатами опитування, у якому взяли участь близько 1,3 тисячі осіб з усієї країни, стало відомо, що за розвитком інфраструктури, можливістю здійснити різноманітні покупки, кількістю кафе та ресторанів, а також забезпеченням культурного та спортивного життя рівних Мельбурну міст в Австралії немає. Більш як половина респондентів назвала його «містом з найкращими товарами та найбільшим на континенті різноманіттям продуктів харчування». Приблизно стільки ж опитаних вважають Мельбурн першим за розвитком науки й техніки.
Водночас найбільше місто східного узбережжя — Сідней обійшло Мельбурн лише за кількістю та близьким розміщенням заміських визначних та історичних пам'яток, а також за популярністю серед іноземних туристів.
Однак, на думку експертів, Мельбурн залишить позаду цю традиційну «туристичну Мекку» вже найближчі два-три роки у зв'язку з проведенням там різних міжнародних форумів громадськості та спортивних змагань світового рівня.


НАЙЩАСЛИВІШІ ЛЮДИ ЖИВУТЬ НА ОСТРОВАХ ВАНУАТУ
За даними британських аналітиків з «New Economic Foundation», дрібна острівна держава Вануату з населенням 200 тисяч осіб, що на островах у Тихому океані, є «найщасливішою країною на планеті», передає Укрінформ з посиланням на АР.
Укладачі рейтингу «Hap-py planet index» оцінювали кожну країну за трьома параметрами: задоволення громадян своїм рівнем життя, тривалість життя й «екологічне навантаження» (кількість землі, необхідної для забезпечення населення продуктами харчування і нейтралізації відходів промислового виробництва).
До першої десятки ввійшли винятково країни Океанії, громадяни яких живуть довго та щасливо й не забруднюють навколишнє середовище відходами промислового виробництва.
Непогані показники й у країнах Центральної Америки. Тривалість життя там становить близько сімдесяти років, а ступінь антропогенного навантаження на навколишнє середовище нижчий, ніж у середньому в усьому світі.
Найменш щасливими виявилися жителі африканських держав і промислово розвинених країн. Згідно з рейтингом британських аналітиків, Італія посідає 66-е місце, Німеччина — 81-е, Японія — 95-е, Велика Британія — 108-е, США — 150-е, Росія — 172 місце.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ДИВА
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».