Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА КУЛЬТУРА
ЗУСТРІЧАЙМОСЯ, ПРИЗНАВАЙМОСЯ
НА IV ВСЕСВІТНІЙ ФОРУМ УКРАЇНЦІВ ПРИБУДУТЬ ГОСТІ З 22 КРАЇН
Днями Міністерство культури і туризму України провело прес-конференцію, на якій проаналізовано хід підготовки і проведення IV Всесвітнього форуму українців, який проходитиме 18–20 серпня цього року в Києві.

У прес-конференції взяли участь голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Горинь, заступник міністра культури і туризму Ольга Костенко, начальник відділу культури етносів України та української діаспори МКТ України Валентин Дудка, начальник Управління з питань закордонного українства МЗС України Василь Боєчко, голова секретаріату УВКР Валерій Рябенко, заступник голови секретаріату товариства «Україна-Світ» Алла Кендзера, директор державного підприємства «Форум творчої молоді України» Сергій Проскурня.
Нагадаємо, що над розробкою плану заходів Форуму працювала Міжвідомча робоча група, яку очолив голова оргкомітету з підготовки і проведення IV Всесвітнього форуму українців В'ячеслав Кириленко, а 27 червня було затверджено план заходів Форуму та узгоджено концепцію його проведення.
Метою IV Всесвітнього форуму українців є аналіз стану закордонного українства, проблем взаємин України із закордонним українством; визначення пріоритетів налагодження і зміцнення зв'язків між українцями, які проживають в Україні та поза її межами; об'єднання закордонного українства навколо ідеї національного відродження і гідного утвердження української нації в сучасному світі; підвищення ролі закордонного українства у вирішенні міжнародних проблем України, особливо в процесах євро- та євроатлантичної інтеграції України.
Концепція IV Всесвітнього форуму українців ґрунтується на ідеї консолідації українців незалежно від території проживання — як засобу єднання української нації та закордонного українства задля зміцнення позицій української держави у світовому співтоваристві.
Як зазначила заступник міністра культури і туризму Ольга Костенко, ключовою подією Форуму буде звітно-виборний з'їзд УВКР (проходитиме 19–20 серпня у столичному Центрі культури та мистецтв «Український дім»). У рамках Форуму 19–20 серпня в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» відбуватимуться понад два десятки секційних засідань.
Церемонія урочистого відкриття Форуму відбудеться 18 серпня у Національному палаці мистецтв «Україна». Закриття та концерт фольклорних колективів і зірок української естради на честь Форуму пройде на Співочому полі cтолиці 20 серпня.
Протягом травня-липня 2006 р. Міністерство культури і туризму, МЗС, ДП «Форум творчої молоді», УВКР, товариство «Україна-Світ» та відповідні центральними органи виконавчої влади, які визначені співвиконавцями IV Всесвітнього форуму українців, здійснили низку підготовчих заходів. Зокрема з 24 липня по 3 серпня 2006 р. в Українському домі проведено 10 тематичних «круглих столів» з напрацювання програмних матеріалів Форуму.
УВКР спільно з МЗС завершено підготовку списків делегатів (запрошено 500 осіб) та гостей Форуму. Крім того, до України завітають 450 учасників (з 22 країн) фестивалю «Український спів у світі». Загалом у роботі Форуму візьмуть участь понад 1700 представників української діаспори.
Міністерство закордонних справ провело велику роботу щодо забезпечення безоплатних віз учасникам Форуму і підготувало усе необхідне для нагородження почесними відзнаками закордонних українців. Василь Боєчко повідомив, що МЗС представить на Форумі два державних документи: програму «Закордонне українство» до 2010 р. та Концепцію роботи із закордонним українством. Крім того, МЗС планує в рамках Форуму провести «круглий стіл», де розгляне тему голодомору в Україні 1932–33 рр.
Наразі триває підготовка до презентації тематичних виставок, передбачених концепцією Форуму, проводиться робота щодо забезпечення участі 44 мистецьких колективів закордонного українства у заключному концерті «Український спів у світі».
Голова УВКР Михайло Горинь зазначив, що IV Всесвітній форум українців, який є вищим статутним заходом УВКР, переріс у масштабне дійство світового українства. Його проведення присвячене 15-ій річниці Незалежності України. Ця подія покликана започаткувати новий етап консолідації закордонних українців навколо української держави і сприяти налагодженню постійного зв'язку між українцями всього світу зі своєю історичною Батьківщиною.

Світлана ОСТАПА,
прес-секретар УВКР
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЇЖДЖАЙТЕ В ПРИКАРПАТТЯ
  • МУЗЕЙ У ХАТІ-ҐРАЖДІ
  • ЛІТНЯ ШКОЛА ТУРИЗМУВІД МІСТЕРІЇ ДО ВИДОВИЩА
  • ДОБРА УСМІШКА МОРЕПЛАВЦЯ
  • НОВОМУ «МОЛОДІЖНОМУ ТЕАТРУ» — БРАВІСИМО!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».