Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЕСКАЛАЦІЯ КОНФЛІКТУ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ТРИВАЄ
Уже 177 дітей стали жертвами воєнних дій в Лівані, повідомила спеціальний представник генсека ООН з вивчення наслідків збройних конфліктів Радхіка Кумарасвамі. Вона різко засудила атаки на мирне населення в Лівані і в Ізраїлі, зазначивши, що ворожі сторони виявляють повну байдужність до життя й безпеки дітей. Представниця ООН закликала негайно припинити насилля, а для вирішення конфлікту використати «політичні механізми».

Тим часом прем'єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт дозволив армії діяти проти бойовиків «Хезболли» без обмежень, аби зруйнувати її терористичну інфраструктуру. Ізраїльські військові попередили жителів південного Лівану, що знищуватимуть всі автомобілі, які пересуваються дорогами в цьому районі — таким чином терористів хочуть позбавити постачання ракетами. Днями Тель-Авів запропонував ліванському уряду спільно боротися з «Хезболлою».
Рада Безпеки ООН узгодила проект резолюції щодо Близького Сходу, запропонований Сполученими Штатами та Францією, однак його не підтримав Ліван, бо там не було рекомендації про виведення ізраїльських військ з його території. Тель-Авів, проте, готовий погодитися на розміщення на півдні Лівану 15 тисяч урядових вояків, однак Бейрут має роззброїти бойовиків «Хезболли». Поки ж цього не станеться, ізраїльський уряд не відмовлятиметься від розширення операції в Лівані.
За останню добу 55 осіб загинуло через ізраїльські авіаудари в Лівані. Жертвами бомбардувань півдня країни й долини Бекаа стали 40 мирних ліванців. Авіація й артилерія інтенсивно обстрілюють місто Тир. Натомість «Хезболла» майже місяць конфлікту випустила три тисячі ракет, від яких загинуло 49 ізраїльтян. Усього в боях убито 62 вояки. Представники ізраїльської армії запевняють, що ліквідовано 400 бойовиків, однак «Хезболла» цього не підтверджує. Ліванський уряд повідомляє про чотири тисячі жертв серед громадян.
Британська газета «Financial тimes» нагадує, що статистика жертв — елемент інформаційної війни. Ліван перебільшує кількість загиблих, як це було під час бомбардування міста Кана та села Хулла, щоб викликати співчуття світу. А агентсво Reuters вилучило зі своєї бази даних всі фоторепортажі свого співробітника, після того як виявили, що той підмальовував на комп'ютері руйнування. Журналісти відзначають, що репортажі із зони бойових дій часто робляться під наглядом «Хезболли». Тож оглядачі закликають ретельніше перевіряти інформацію з Близького Сходу і не робити передчасних висновків, аби не стати жертвою маніпуляцій.
також у паперовій версії читайте:
  • СУТИЧКИ У ЧИЛІ
  • «ПТАШИНИЙ ГРИП» ЗАБРАВ МОЛОДІ ЖИТТЯ
  • БРИТАНІЯ НА ПОРОЗІ ВІЗОВОГО СКАНДАЛУ
  • КАВКАЗ: ВИЗРІВАЄ НОВИЙ КОНФЛІКТ?
  • ІСТОРІЯ І ПОЛІТИКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».