Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧИ ШКОДЯТЬ РАДІОЛОКАЦІЙНІ СТАНЦІЇ ЗДОРОВ'Ю?
Фахівці Інституту гігієни й медичної екології імені О. Морзеєва Академії медичних наук України вчора розпочали в Чернігові незалежну експертизу впливу радіолокаційної станції «П-18», встановленої на аеродромі «Півці».

Разом з ними працюватимуть представники органів місцевого самоврядування. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗС України, генерал-полковник Анатолій Торопчин. Висновки експертизи, за його словами, будуть оприлюднені, і тільки після цього ухвалюватиметься рішення — запускати станцію чи ні.
«Та діяльність, яку розгорнула громадськість міста, дала нам можливість під іншим кутом подивитися на проблему, наявну й на інших аеродромах. Справа в тому, що не всі радіолокаційні станції за своїми технічними характеристиками можуть відповідати місцю розташування»,— сказав генерал-полковник.
Як повідомив пан Торопчин, забезпечення контролю повітряного простору України, за розрахунками, потребує дислокації шістьох радіолокаційних підрозділів. Три з них уже є — в Кіровограді, Конотопі та Чернігові, а ще три — в Миргороді, Івано-Франківську та Старокостянтинові — планується привести в бойову готовність до кінця цього року.
Тим часом боротьба городян Чернігова проти розміщення небезпечних для здоров'я РЛС поблизу житлових кварталів і лікарняного містечка триває вже кілька місяців. Підтримані обласною владою, чернігівці досягли певного результату: РЛС «19Ж6» вояки замінили на менш потужну РЛС «П-18». Безпеку з боку останньої, за інформацією прес-служби Міноборони, гарантує професійний висновок Центру державного санітарно-епідеміологічного нагляду Збройних сил України.

НА СТАРТІ — НОВИЙ ВІТЧИЗНЯНИЙ СЕРІАЛ
Яскраві кінематографічні софіти запалали на одному з найбільших цвинтарів середньовічного Львова — Личаківському. Знімальна група з Києва розпочала роботу над чотирисерійним фільмом «Таємниця маестро Березовського». Майбутня стрічка розповість про життя, творчість та кохання українського композитора ХVIII століття Максима Березовського.

Автори хочуть відродити пам'ять про геніальну, але дещо призабуту постать, яка відіграла важливу роль у становленні російської та української музики. Головна «родзинка» серіалу — пристрасний роман Березовського та княжни Тараканової. Адже, за однією з історичних версій, саме через стосунки композитора з конкуренткою цариця Катерина ІІ зробила все, щоб творчість молодого генія забули. Аби вжитися в роль загадкової княжни, виконавиці головної ролі Ользі Сумській довелося перемінити зовнішність, її чоловік, Віталій Борисюк, грає роль Дениса Фонвізіна. Наступними знімальними майданчиками фільму, що створюється за романом Григорія Данилевського, стануть палац Потоцьких, італійське подвір`я Історичного музею, вулички середмістя. Відтак на творців стрічки чекатимуть Санкт-Петербург й Венеція.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛУГАНЩИНА: «ХВОРИЙ» РЕГІОН
  • ПО «ПТАШИНОМУ ГРИПУ» — ВЛАСНОЮ ВАКЦИНОЮ
  • ДОНЕЦЬК: КОНКУРЕНТИ «МІНУЮТЬ» ОДИН ОДНОГО?
  • ЗИМА — ЦЕ ВІЧНА НЕСПОДІВАНКА?
  • КРИМСЬКА ПРОКУРАТУРА ЗАВЕРШИЛА «ЗЕМЕЛЬНУ СПРАВУ»
  • З УСЬОГО СВІТУ — ПО ЗЕРНО НА ВОЛИНЬ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».