Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
АНТИЧНИЙ ТЕАТР У ЦЕНТРІ СОФІЇ

Спеціалісти почали метр за метром знімати землю й незабаром відкрили унікальний античний театр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Софії.
Театр, на думку археолога Жарина Величкова, побудували в середині II століття в часи правління імператора Марка Аврелія. Болгарські історики та археологи вважають, що культурний заклад діяв до кінця IV століття, коли імператор Феодосій I видав указ про заборону видовищ.
Болгарські історики назвали цю знахідку сенсаційною. Вони давно припускали, що давня столиця Болгарії — Сердика мала кілька видовищних місць. І ось тепер гіпотезу вчених підтвердилися. Доктор археології та голова міської постійної комісії з облаштування території Борислав Бориславов сказав, назвав знахідку подарунком долі.
Він повідомив, що комісія звернулася в міністерство культури Болгарії з проханням виділити кошти на подальші археологічні роботи та реставрацію античного театру. Власнику території, на якій виявлено видатну знахідку, виділять іншу ділянку для будівництва готелю.
Античні амфітеатри знайдені також у Пловдиві, Созополі, Несебрі. Вони реставровані, й нині там влаштовують вистави й свята.


ШВИДКА ДІЄТА
Для того, щоб схуднути на 5–8 кг, достатньо тижня. Для цього протягом семи днів слід вживати тільки фрукти та овочі (не більше 1,5-2 кг на добу), повідомляє кореспондент Укрінформу. А щоб заразом також поліпшити зовнішність, вибирайте ті фрукти, які підходять для вашого типу шкіри. Для сухої шкіри — це стиглі, солодкі червоні плоди, для масної — недозрілі, кислі та терпкі фрукти. Для нормальної або змішаної шкіри підійде і те, й інше, головне — їсти все разом.
Щоб процес схуднення був інтенсивнішим, кожного вечора треба приймати теплу ванну та робити легкий самомасаж (на це піде 15 хвилин).
Наші бабусі, щоб швидше схуднути, випивали на сніданок чашку несолодкого чаю або кави з 40 грамами сиру. На обід їли зварене круто яйце, 120 грамів м'яса, підсмаженого на сухій сковорідці, та 20 грамів сиру. На полудник пили чай або каву. Вечеряли знову 120 грамами м'яса та овочевим салатом на рослинній олії.
Відома й екстремальна «дієта одного дня» — ніякої їжі, тільки чай для схуднення. Не важливо, як пити його — гарячим чи холодним, головне — нічого не їсти.
Інший спосіб: вилучити на один день зі свого раціону сіль. Такої їжі все одно багато не з'їси, тому й обмежувати себе не треба.
Можна також розтягнути на весь день 4 середніх яблука, 1 лимон, 100 грамів пісного м'яса і три сухарики. Якщо після одного такого дня «влізти» в сукню так і не вдалося, повторіть дієту наступного дня.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?...
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • НОУ-ХАУ
  • ФАКТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».