Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НА КИЯН ЧЕКАЄ «ВСЕОХОПНА» КАРТКА?
Київська влада планує впровадити єдиний платіжний документ для жителів столиці — пластикову картку, за допомогою якої кияни зможуть не лише отримувати зарплату, пенсію, стипендію чи розраховуватися за покупки, а й їздити в міському пасажирському транспорті.

Як повідомили в прес-службі столичної міської державної адміністрації, введення такої картки передбачено програмою запровадження нової системи управління дорожнім рухом та комунальним транспортом столиці.
Планується, що вартість поїздки зніматиметься спеціальними електронними пристроями залежно від відстані. Відповідно відпаде потреба в професії кондуктора.
Прес-служба також повідомила, що днями Київський міський голова Леонід Черновецький своїм розпорядженням утворив при столичній держадміністрації координаційну раду з питань створення інформаційної системи управління транспортом. Вона має забезпечити комплексні роботи з впровадження новітніх технологій у систему керування дорожнім рухом у столиці.
Автори інновації вважають, що вона дасть змогу значною мірою позбутися заторів на вулицях, зменшити кількість дорожніх пригод, покращити екологічну ситуацію в місті тощо.
Автоматизованою системою передбачено, зокрема, відеоспостереження за основними транспортними магістралями столиці, що дозволить оперативно реагувати на утворення «пробок», інші ситуації. Іноді для налагодження нормального руху вистачить перемкнути певні світлофори, спрямувати частину машин на бічні вулиці тощо.
Робота міського пасажирського транспорту контролюватиметься засобами автоматизованої системи диспетчерського управління. Диспетчер матиме постійний контакт з водіями, аби швидко надати технічну допомогу в разі несправності машини на маршруті та проконтролювати виконання водіями графіка руху автобуса чи тролейбуса.

«КОНЯ НА СКАКУ ОСТАНОВИТ...»
На «дикому» пляжі під Феодосією в Криму жінка народила дитину без медичної допомоги. 21-річна росіянка і її малюк почуваються добре. Як повідомляє прес-служба кримського управління МНС, інформація про породіллю на П'ятому пляжі надійшла пізно ввечері, на місце виїхала карета «швидкої допомоги».

У зв'язку з тим, що в цьому районі — гориста місцевість, на допомогу вирушила група гірсько-рятувальної служби, а також катер рятувальної станції селища Орджонікідзе. Після прибуття на місце встановлено, що громадянка Російської Федерації народила дитину без ускладнень і від допомоги медиків взагалі відмовилася.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПОРТ ЗЕРНА — 10 МІЛЬЙОНІВ ТОНН
  • КОНФІСКОВАНІ КОШТОВНОСТІ — З МОЛОТКА
  • ХТО СТРІЛЯВ?
  • ЛУГАНСЬК: ПЕРШОКЛАСНИКІВ ОДЯГНУТЬ БЕЗПЛАТНО
  • ХЕРСОНЩИНА: ПАВУКИ ПРОТИ ЛЮДЕЙ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».