Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВІЙНА НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ: 48 ГОДИН ЗАТИШШЯ
Ізраїль погодився не завдавати авіаударів по півдню Лівану протягом 48 годин і пропускати гуманітарну допомогу на ліванську територію впродовж 24 годин, а тим часом взятися до «розслідування трагічного інциденту в Кані». Разом з тим ізраїльські військові «залишають за собою право на дії проти цілей, що готують напади».

Нагадаємо, що трагедія, яка сталася в південному ліванському місті Кана, де через ізраїльський обстріл у ніч проти неділі загинуло щонайменше 60 осіб, в основному жінки та діти, викликала хвилю протесту в усьому світі. Генеральний секретар ООН Кофі Аннан зажадав від Ради Безпеки Організації «найжорсткішим чином» засудити ізраїльський авіаудар. Прем'єр-міністр Лівану Фуад Синьйора поінформував його про те, що Бейрут припиняє будь-які дипломатичні зусилля щодо врегулювання конфлікту між Ізраїлем й угрупованням «Хезболла», доки на півдні країни триватимуть бойові дії. РБ ООН закликала припинити насильство в Лівані, тоді як палестинський рух ХАМАС пообіцяв помститися Ізраїлю за Кану.
Ізраїльські військові стверджують, що житловий будинок у ліванському селищі впав за кілька годин після ізраїльського бомбардування. «Ми не заперечуємо те, що цей будинок був нашою ціллю, тому що його використовували для запуску ракет на територію Ізраїлю, але ми перевіряємо факт: будинок атаковано між 00.00 і 01.00 уночі, а обвалення сталося о 8.00 ранку»,— сказав представник прес-служби військового відомства Ізраїлю.
Різкі заяви у зв'язку з інцидентом у Кані виголосили лідери багатьох країн і міжнародних організацій. На думку представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Хав'єра Солани, ніщо не може виправдати загибелі десятків мирних жителів. Прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер назвав ситуацію в Лівані після Кани «абсолютно трагічною». У Білому домі вважають, що удар по селищу «є трагічним інцидентом» і закликають Ізраїль дотримуватися «максимальної обережності». Китай також різко засудив Тель-Авів.
Загальна кількість жертв бойових дій у Лівані зросла до 750 осіб.
також у паперовій версії читайте:
  • У МЕХІКО ПОЧАЛИСЯ МАСОВІ ДЕМОНСТРАЦІЇ
  • ІРАН ПОСИЛЮЄ СВОЮ ПОЗИЦІЮ ЩОДО ЯДЕРНОЇ ПРОГРАМИ
  • СПЕКА В США НЕ СПАДАЄ
  • ГРУЗІЯ ПЕРЕХОДИТЬ У НАСТУП

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».