Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УКРАЇНА–ЄС: СПІВПРАЦЯ В ЕНЕРГЕТИЧНІЙ СФЕРІ — ЗАДОВІЛЬНА
У Міністерстві палива та енергетики України відбулася зустріч керівника відомства Івана Плачкова з представниками Європейської комісії, Європейського банку реконструкції й розвитку, Європейського інвестиційного банку щодо участі в кредитних проектах в паливно-енергетичному комплексі України.

Ішлося насамперед про реалізацію інвестиційного проекту з удосконалення обліку газу й нафти на кордонах України вартістю близько 20 мільйонів євро. А обсяг залучених кредитних коштів для реалізації проектів з встановлення лічильників й ефективних систем для опалювання будинків в комунальному секторі перевищить 300 мільйонів.
Учасники зустрічі обговорили умови надання кредиту в розмірі 30–50 мільйонів євро на модернізацію компресорних станцій. Значну увагу співрозмовники приділили спільним заходам, що стосуються транзиту нафти й газу, інтеграції електроенергетичного сектора України й Молдови в мережі й ринки об'єднаної Європи, створення стратегічних запасів палива. Зокрема, як повідомив референт з політичних питань відділу енергетичної безпеки Генерального директорату ЄБРР Фауозі Бенсарса, на 25 вересня заплановано міжурядову зустріч для обговорення невирішених завдань за програмою створення в Україні стратегічного резерву нафти і нафтопродуктів. Під час зустрічі пан Плачков відзначив ефективність спільних з Європейською комісією зусиль, спрямованих на втілення проектів, зафіксованих в меморандумі про співпрацю в енергетичній сфері між Україною і Європейським Союзом.
Представники іноземних банків запевнили керівників Мінпаливенерго в готовності взяти участь у фінансуванні проектів у ПЕК країни й до співпраці з іншими неурядовими організаціями з метою фінансування великих енергетичних проектів.

ЯК ПОЖИВАЄ ТУЗЛА?
П'ятнадцять мільйонів гривень, передбачених у Держбюджеті на облаштування острова Тузла в Керченській протоці, будуть повністю освоєні. Таку упевненість спікер кримського парламенту Анатолій Гриценко висловив під час відвідин острова. «Понад півроку минуло, з різних причин кошти не освоюються і роботи не ведуться, а необхідність їх є очевидною — за півтора року Тузла скоротилася на тисячу метрів»,— сказав голова парламенту Криму.

Після консультацій з фахівцями ухвалено рішення, що берегоукріплювальні роботи розпочнуться на місці закінчення берегової смуги. «У бюджеті на це заплановано майже 4,5 мільйона гривень, після корегування бюджету ця сума може збільшитися до 5,5–6 мільйонів з огляду на подорожчання матеріалів. Гадаю, днів за 15–20 тут розпочнуться роботи»,— повідомив пан Гриценко. Він також зауважив необхідність розробки планів генеральної забудови. «Очевидно, тут буде населений пункт. Це територія України, і її необхідно облаштувати відповідно до адміністративно-територіального устрою країни»,— переконаний керівник кримського парламенту.
Востаннє берегоукріплювальні роботи на Тузлі проводилися восени 2005 року. На острові розташовано прикордонну заставу, дві бази відпочинку, тут постійно живуть 15 осіб, основним видом діяльності яких є риболовля. Відповідно до проекту на острові укріплять берег, закінчать будівництво дороги й майданчика для посадки гелікоптерів.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИЗОВНИКІВ З ВИЩОЮ ОСВІТОЮ УВІЛЬНЯТЬ ВІД АРМІЇ?
  • РІЧКА, ЯКІЙ ПОТРІБНІ ГРОШІ
  • КІР НЕ ПОЛИШАЄ ЗАПОРІЖЖЯ
  • НА ЯКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ ГИНУТЬ РОБІТНИКИ
  • МИКОЛАЇВ: СУДНОБУДІВНИКИ ЗДАВАТИСЯ НЕ ЗБИРАЮТЬСЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».