Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
А З «ЧИМ ЇДЯТЬ» УНІВЕРСАЛ?..
Оскільки, незважаючи на затяжний характер процесу загалом, події змінюються стрімко, залишається сподіватися, що коли це число «ДУ» потрапить до читачів, ми всі знатимемо більше. Наразі ж, коли номер газети готувався до друку, у Секретаріаті Президента тривала нарада глави держави Віктора Ющенка з представниками парламентських політичних партій.

Останні розповідали про результати внутрішніх консультацій з однопартійцями, які вони проводили протягом суботи й неділі. Залежно від цього, мали визначити, коли буде наступне засідання «круглого столу» і чи обговорювати далі проект Універсалу національної єдності. Основні питання, навколо яких точаться суперечки — мовне, питання євроінтеграції та співпраці в межах Єдиного економічного простору, збереження унітарності держави. Коаліція Партії регіонів, Соцпартії та комуністів наполягає, щоб Президент негайно подав на затвердження до парламенту кандидатуру Віктора Януковича. У будь-якому випадку, згідно з Конституцією Президент має визначитись з кандидатурою на посаду глави уряду до середи.
За словами прес-секретаря Президента Ірини Геращенко, на нараді обговорюється «низка питань, зокрема перспектива й час проведення «круглого столу».
Щоправда, раніше глава Секретаріату Президента Олег Рибачук заявляв, що на понеділок заплановано завершальний раунд обговорення за участі Президента, лідерів парламентських фракцій та представників громадськості, й під час цієї події має бути підписано Універсал.
Тим часом деякі правники твердять: навіть якщо сторони знайдуть компроміс і схвалять документ, він не матиме жодної юридичної ваги. «Такого нормативного акта, як Універсал, в українському законодавстві немає, його юридична дієвість — нульова»,— сказав Інтернет-виданню «СПРАВА» старший партнер юридичної компанії «Ільяшев й Партнери» Роман Марченко. Юрист уважає, що з правового погляду Універсал можна вважати спільною заявою або комюніке. «Сьогодні підписали — завтра забули»,— підсумував пан Марченко.
також у паперовій версії читайте:
  • «НАША УКРАЇНА»: ВИКОРИСТАЙМО ІСТОРИЧНИЙ ШАНС!
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ НЕ ХОЧЕ БУТИ ВОРОЖКОЮ. ХОЧЕ БУТИ ПРЕМ'ЄРОМ
  • ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО У ОБ'ЄДНАННЯ НЕ ВІРИТЬ
  • ОЛЕКСАНДР МОРОЗ ОПТИМІЗМУ НЕ ВТРАЧАЄ. АЛЕ ДО ВИБОРІВ ГОТОВИЙ
  • ШАНТАЖ ПЛЮС ШАНТАЖ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».