Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ЮРІЮ ЄХАНУРОВУ БУДЕ ПРО ЩО ПИСАТИ У МЕМУАРАХ...
Верховна Рада на вечірньому засіданні 25 липня скасувала постанову від 10 січня 2006 року про відставку уряду Юрія Єханурова. За це проголосувало 239 народних депутатів. Спікер Олександр Мороз заявив: «Ми скасуємо те рішення ВР, яке на час його ухвалення було неконституційним, а не те рішення, яке сьогодні вже є конституційним».

Прем’єр-міністр Юрій Єхануров зі здивуванням дізнався про цей факт і, як твердять журналісти, у нього це викликало усмішку. Він порадив працівникам мас-медіа звертатися до автора проекту постанови. «Як кажуть в театрі: Автора! Автора! Дуже розумна людина, мабуть»,— сказав пан Єхануров. За його словами, він наразі очолює уряд і працює відповідно до Конституції й законів. «Скільки часу потрібно, стільки я і працюватиму, а щодо цих ігор — я не по цій частині, я не займаюсь цим»,— зауважив він. «Коли писатиму мемуари, зможу сказати, що є унікальний випадок у житті прем’єр-міністрів, які тільки були у світі»,— сказав глава уряду.
Проте один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає, що рішення парламенту на правовий статус уряду як такий, котрий склав свої повноваження, жодним чином не вплинуло, але «політичний момент у цьому рішенні присутній». За його словами, парламент «керується бажанням швидше вийти із ситуації постійного нагнітання атмосфери недовіри, взаємних звинувачень, залякувань тощо». Пан Кушнарьов наголосив, що рішення парламенту «знімає ще одну теоретичну підставу, яка декому дозволяла говорити про розпуск парламенту».
Член «Нашої України», представник Президента в парламенті Юрій Ключковський нагадав, що уряд Єханурова — у відставці, оскільки склав повноваження перед новообраним парламентом.
Олександр Третьяков («НУ») заявив, що фракція звернеться до Конституційного Суду щодо конституційності рішення Верховної Ради про скасування відставки уряду Юрія Єханурова.
Ось що повідомляє прес-служба «НУ»: «25 липня так звана «антикризова» коаліція у Верховній Раді, порушивши Конституцію, без подання Президента України, проголосувала за затвердження нового складу уряду України на чолі з Прем’єр-міністром Юрієм Єхануровим. Ця коаліція вважає, що таким чином вона стабілізувала політичну ситуацію та вирішила питання парламентської кризи».
«Я вітаю новообраного Прем’єр-міністра України та весь склад Кабінету Міністрів з переконливою перемогою. Однак, як законослухняні громадяни, ми змушені звернутися до Конституційного Суду України щодо конституційності сьогоднішнього голосування щодо уряду Юрія Єханурова»,— зауважив О. Третьяков.
За його словами, після отримання відповідного висновку Конституційного Суду фракція «Наша Україна» розгляне питання співпраці з новим урядом.
Щоправда, є сенс нагадати: дообрання й приведення до присяги складу Конституційного Суду наразі заблоковано...
також у паперовій версії читайте:
  • «ТАНЦІ» НАВКОЛО КРУГЛОГО СТОЛУ
  • У СТОЛИЦЮ, «НА ЕКСКУРСІЮ»...
  • ХТО САМЕ ВИДАЄ БАЖАНЕ ЗА ДІЙСНЕ?
  • ПОРА ВИРУШАТИ НА КАБМІН?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».